Hava ambulansları gündeme alındı

Hava ambulansları gündeme alındı

Ankara'da Başbakan Erdoğan''ın 81 il valisiyle yaptığı toplantıda Sağlık Bakanlığı 7 ilde hava araçlı ambulans sistemine geçileceğinin konuşulduğu öğrenildi.

Ankara'da  Başbakan  Erdoğan''ın 81 il valisiyle yaptığı toplantıda Sağlık Bakanlığı 7 ilde hava araçlı ambulans sistemine geçileceğinin konuşulduğu öğrenildi.

Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın 81 il valisiyle yaptığı toplantıyı değerlendiren Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Başbakanlık'taki toplantıda İçişleri, Sağlık, Çevre ve Orman, Ulaştırma ve Milli Eğitim Bakanlarıyla rutin konularda konuşulduğunu söyledi.

Kanal 52'ye konuşan Vali Gözlügöl, "Sayın Başbakan Başkanlığı'nda yapılan toplantıda çok şey konuşuldu. Biz Valiler arasında da çok önemli bir toplantı oldu. İçişleri, Çevre Ornman, Sağlık, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanımız vardı. Bütün bunlarla genel değerlendirmeler yapıldı. Ancak şunu söyleyebilirim, orada konuşulan herşey, burada yolunda gidiyor. 2008 yılı ulaşım konusunda duble yol yılı olacak. Bunun yanında da Sağlık Bakanlığı Hava Ambulans sistemini getiriyor. 7 ilde hava araçlı ambulans sistemine geçilecek. Bu daha da ilerleyecek" dedi.

'Bakan Akdağ Ordu için de söz vermişti'

Öte yandan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da geçtiğimiz yıllarda Ordu Devlet Hastanesi Ek Bina açılışında Ordu Devlet Hastanesi'ne de yeni yapılacak düzenlemelerle birlikte hava ambulansı için helikopter gönderileceği sözünü vermiş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi ve İl Sağlık Müdürü'ne helikopter pisti yapın talimatını vermişti.

Sağlık Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamayla, "Başta trafik kazaları, deprem, yangın, heyelan, çığ gibi doğal afetler olmak üzere acil yaralı ve hastaların tahlisiyesinde kullanılacak olan hava ambulans sisteminin Türkiye'ye yıllık maliyeti 10-20 milyon dolar civarlarında olacak. Her ilde en az bir hastanenin helikopter pisti olacak. Türkiye, Avrupa'da ve gelişmiş bir çok ülkede yıllardır insanlara hizmet veren hava ambulans sistemiyle de 2007 yılında tanışacak" demişti. Ancak hayata geçirilen bir proje olmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.