Fatsa Devlet'e EMG ile EEG cihazları

Fatsa Devlet'e EMG ile EEG cihazları

EEG cihazının daha çok sara ve epilepsi hastalarında bayılma ve anormal beyin aktivitelerinin tespiti ve takibinde kullanıldığını,

Fatsa Devlet Hastanesi'ne EMG ile EEG cihazları alındığı bildirildi.
Hastaneyi ziyaret eden Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, cihazları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Cihazlar hakkında bilgi aktaran Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Davut Erişmiş, EEG cihazının daha çok sara ve epilepsi hastalarında bayılma ve anormal beyin aktivitelerinin tespiti ve takibinde kullanıldığını, ayrıca beynin diğer hastalılarında kullanıldığını, EMG cihazının ise tüm kas hastalıklarında, bel fıtığı ve boyun fıtığı gibi hastalıklarda kullanıldığını açıkladı. Erişmiş, “Yöremizde bu tip hastalıkların sayısı oldukça fazla. Hastalarımıza bu cihazların faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
Nöroloji Uzmanı Dr. Gülden Altınbulak ise EEG cihazının nörologların çok sıkça kullandığı cihazlar olduğunu ifade ederek, “Tamamen hastalığın tanısında ve tedavisinde kullanıyoruz. Fatsa Devlet Hastanesi'ne ilk olarak getirildi. Bayılanlarda herhangi bir nöbet geçiren kişilerde beyninde her hangi hastalık veya tümör olanlarda tespit yapabiliyoruz. Ayrıca hastalıkların takibinde de çok önemli. Özellikle sara hastalıklarının takibinde biz EEG cihazını çok sık kullanıyoruz. EMG cihazı ise nörolojisinin esas tetkiklerinden bir tanesi. Kas hastalıklarını tespit etmede, sinir hastalıklarını tespit etmede çok önemli yeri olan bir cihaz. Biz bu cihazla hastadaki uyuşmanın neye bağlı olduğunu ölçüyoruz. Ayrıca bel ve boyun fıtığı hastalığında ameliyatlık durumu ortaya koyup tespit yapabiliyoruz. Her iki cihaz da Türkiye'de sayılı hastanelerde var. Özellikle EMG cihazı. Bu cihazların Fatsa Devlet Hastanesi'nde bulunması büyük bir şans” diye konuştu.
Cihazları polikliniklerde inceleyerek ilgili doktordan bilgi alan Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de, “EMG ve EEG cihazlarını Fatsa Devlet Hastanesi'ne kazandıran Başhekim Opr. Dr. Davut Erişmiş'e teşekkür ediyoruz. Her iki cihaz da hastanemiz için çok önemli, cihazlardır ve hastanemizde başarılı çalışmalara vesile olacaktır. Bu cihazlar sayesinde bölge insanımız üst tetkik için diğer merkezlere gitme gereği hissetmeyecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.