ERCP Ünitesi Son Sistem Oldu

ERCP Ünitesi Son Sistem Oldu

Dr. ENGİNYURT, ERCP ünitesini pankreas, safra yolları ve safra kesesine bağlı hastalıkların tanısının konulduğu ve tedavilerinin yapıldığı bir birim olarak tanımladı. ERCP ile safra yolu taşları tespit ve tedavi edilebileceğini, tümör tanısı konabileceği

Eğitim ve Araştırma Hastanemizde ERCP Ünitesi’ndeki Tadilat Çalışmaları Tamamlandı, Koroner ve Cerrahi Yoğun Bakım Ünitelerinin Tadilatı ise Tamamlanma Aşamasında

ERCP Ünitesi Son Sistem Oldu21397

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT, Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki ERCP Ünitesindeki tadilat çalışmalarının tamamlanmış olduğunu, tıbbi cihazların temin edildiğini ve en kısa sürede hizmete açılacağını belirtti.

İlimizde yalnızca ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren ERCP ünitesine dair detaylı bilgiler de aktaran Başhekim Yrd. Doç. Dr. ENGİNYURT, ERCP ünitesini pankreas, safra yolları ve safra kesesine bağlı hastalıkların tanısının konulduğu ve tedavilerinin yapıldığı bir birim olarak tanımladı.

Başhekim Yrd. Doç. Dr. ENGİNYURT, ERCP ile safra yolu taşları tespit ve tedavi edilebileceğini, tümör tanısı konabileceğini ve tümör darlık oluşturuyorsa bunun giderilmesi için daralmış bölüme bir tüp (stent) yerleştirileceğini söyledi.

Koroner Yoğun Bakım Ünitesi ve Cerrahi Yoğun Bakım Ünitelerinin tadilatının tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Başhekim Yrd. Doç. Dr. ENGİNYURT, tadilatların tamamlanması ile yeni ve modern bir görünüme kavuşacak olan ünitelerle en kısa zamanda hasta kabulüne de başlanacağı sözünü verdi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binasında hizmet veren Kardiyoloji Polikliniğine dair de değerlendirmelerde bulunan Başhekim Yrd. Doç. Dr. ENGİNYURT,  günde yaklaşık 60 hastaya ayakta poliklinik hizmeti verilmekte olduğunu belirtti.

Kardioloji kliniğinde efor testi, ritm ve tansiyon holteri, ekokardiografi (kalp ultrasonu) bulunduğunu ve Ordu ilinde yapılamayan transesofageal (kalbin yemek borusundan görüntülenmesi) hizmetinin Ocak 2013’ten itibaren hastalara sunulmaya başlandığını belirten Başhekim Yrd. Doç. Dr. ENGİNYURT, philips ie-33 cihazı ile de gerekli vakalarda 3 boyutlu kalp görüntülemesinin yapılabildiğini ve belirli günlerde koroner anjiografi ile balon stend işlemlerinin yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.