Dunya Yalniz Bizim Degil

Dunya Yalniz Bizim Degil

Kuduzun tasinmasinda en buyuk amil olan "FARELER" icin nasil bir sokaga cikma yasaginin getirileceginin, tavuklar, horozlar, kuslara nasil bir sokaga cikma yasagi konacaginin da tarafimiza bildirilmesini talep

Dunya Yalniz Bizim Degil

Ordu'daki yasakla ilgili bilgileri aktarmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için bu yazıları aynen geldiği gibi yayınlıyoruz.     ORDUKENT GAZETESİ

Ordu'da kopeklere konan "sokaga cikma yasagi", farelere de konacak mi?

Bu bilgiden sonra suna gelelim: Orduda ilgililer aranmali anlatilanin ozu iyi ogrenilmeli ondan sonra ilgili makamlardan boylesine keyfi yaklasimin bertaraf edilmesi saglanmali.
Onumuz yaz. Uzun gunler.Hangi hayvan kabina sigar. Ayrica kopekler kupeli ise neden risk olsun. Kupeli hayvan kuduza karsi asilanmistir. Kuduz olma riski yoktur. O halde bu telas niye?kuduza karsi asili degillerse neden asilanmamislardir?
Lutfen arkadaslar bu olaya bizler el atalim.
Haytap Ordu ya temsilci atamis. Buse AKTURK hanim Ordu temsilcisi olmus.
Artik beni HAYTAP FEDERASYONU ilgilendirmiyor.
Onlar yurt disina kedi-kopek kacakcilarindan hayvanlari korusunlar yeter

NESRIN CITIRIK
Tarihi: 28 Mayıs 2009 Perşembe, 10:15
Not.Bu yazi tum ilgili kurumlara faks ve kargo ile ayrica gonderilmistir.


Ordu'da kopeklere konan "sokaga cikma yasagi", farelere de konacak mi?

Ordu Valiligi Yuksek Makamina,

Ordu ilinde gorevlilerin asilama calismalarini yeteli bicimde yapmamalari nedeniyle kuduz gorulmus ve cok sayida kopek itlaf edilerek gorev ihmalin bedeli gunahsiz hayvanlara canlari ile odettirilmistir.
Bununlada kalinmayarak, asagida ki ekli yazida gorulecegi uzere, Tarim Il Mudurlugu gorevlisi tarafindan yasanin belirtilen ilgili maddesi tamamen yanlis yorumlanarak, "sahipli hayvanlarin sahipleri ile birlikte disari cikmasi" da yasaklanmistir. Kopegi ile disari cikan vatandaslara da buyuk cezalar kesilmistir.
Bir sehirde asisi bulunan bir hastaligin cikmasi, basta Il Tarim Mudurlugu ve belediye gorevlileri olmak uzere, gorev ihmalinden kaynaklanan bir durumdur ve boyle durumlar toplumlar icin utanc kaynagidir.
Bu durumda, gorev ihmalinde bulunan kurumlar icin sorusturma acilmasi gerekirken, faturanin itlaf yapilarak sahipsiz kopeklere cikartilmasinin yaninda, insan ve hayvan haklari ihlal edilerek sahipli kopeklere de disari cikma yasagi konmasi anlasilamaz bir durumdur.
5199 sayili hayvan haklari kanunu ve hayvan sahiplerinin ozluk haklari ihlal edilmistir.
Bu baglamda:
l. Asilama calismasi yapmayarak kuduz hastaliginin cikmasina sebep olan basta Ordu Belediyesi ve Il Tarim Mudurlugu olmak uzeri ilgili kurum yetkilileri hakkinda sorusturma baslatilmasini talep ediyoruz.
2. Yasanin farkli yorumlanmasi ile sahipli hayvanlara sokaga cikma yasagi getirilmesi gibi keyfi bir uygulamanin derhal geri alinmasini, kesilen cezalarin vatandasa iade edilmesini talep ediyoruz. Sahipli hayvanlara sokaga cikma yasagi getirilmesi hayatin olagan akisina aykidir.
3. Sahipli hayvanlara sokaga cikma yasagi getirilmesinin yaninda, kuduzun tasinmasinda en buyuk amil olan "FARELER" icin nasil bir sokaga cikma yasaginin getirileceginin, tavuklar, horozlar, kuslara nasil bir sokaga cikma yasagi konacaginin da tarafimiza bildirilmesini talep ediyoruz.
Insan ve hayvan haklarini ihlal eden bu durum tarafimizda Icisleri Bakanligina, Mahalli Idareler Genel Mudurulugune, Tarim Bakanligi Koruma Kontrol Genel Mudurlugune ve ilgili tum kurumlara bildirilecektir.
Bu baglamda muracaatimiza yasal suresi icinde 4982 ve 3071 sayili yasalar geregi bilgi ve cevap verilmesini emir ve musaadelerinize saygilarimizla arz ederiz.

Nesrin Citirik
HAYTAP Hayvan Haklari Federasyonu
uyesi DOHAYKO Genel Sekreteri


Dagitim: BIMER, Icisleri Bakanligi Mahalli Idareler Genel Mudurlugu, Cevre ve Orman Bakanligi Doga Koruma Milli Parklar Genel Mudurlugu, Tarim Bakanligi Koruma Kontrol Genel Mudurlugu, Ordu Valiligi Il Cevre Mudurlugune, Ordu Valiligi Tarim Il Mudurlugune, Ilgili Basin Kuruluslarina

TC Kimlik no. 132 300 91 212
Iletisim.. 0 532 223 36 83

Ek 1 Buse Akturk yazisi:

....Sonunda Tarım İl Müdürlüğüne geldim , dilekçemi sundum.Önce bir vatandaş , sonra bir hayvan sever ,sonrada Türkiye Hayvan Hakları Fedarasyonu Ordu Gönüllüsü olarak derhal konuyla ilgili bilgi istediğimi söyledim.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Ersin SOYDAN : Bu kararı biz aldık.

 Bu kararın Sebebi Ordu'da 1 Kuduz köpeğin 2 köpeği ısırması ve o köpeklerden birinin de 6 yaşında küçük bir çocuğu ısırmış olmasıdır. köpekler ölmüş çocuk ise tedavi görmektedir.

Bu köpeklerin başka köpekleri ısırıp ısırmadığını bilmiyoruz.

Vatandaşı n güvenliği için 1 EKİM 2009 tarihine kadar sahipli dahi olsa şehrimizde köpekler dışarı çıkılması sahipli dahi olsa yasaktır.

Yasağın ihlali halinde 1.218.00 TL para cezası verilecektir ve tutanak tutulacaktır.

Hayvanları alıp barınağa yolladığımız yok bu hayvan zabıta görevlilerinin ve halkımızın abartması olsa gerek.

Bu tarihten önce köpeğinizi dışarı çıkarmanız , kırlara götürmeniz , şehir dışına çıkarmanız dahi yasaktır. Sizin köpeğinizin aşılarının tümünün yapılmış ve yapılmaya devam ediyo olması köpeğinizinde sizinde %100 güvende olduğunu sağlamaz.

Bu sebeple yasağa uymaktan başka çareniz yok.bu karar hayvan zabıtası kanunun ''Kuduz çıkan yerlerde kedi ve köpeklerin, sahipleri tarafından muhafaza altına alınması zorunludur.'' kısmına istinaden iştirak edilmiştir.
Yasalara dayalıdır.

Kafamıza göre iş yapmıyoruz. Bakın 1 tane bile sokak köpeği kalmadı. Görüyor musunuz hiç?
1 Ekime az bir süre kaldı. Eğer başka bir kuduz vakası görülmesse bu tarihten itibaren eski düzennize döneceksiniz.

Ola ki görülürse bu tarih uzatılacaktır. cevabını aldım.

En küçük detayına kadar sizlerle paylaştım sizlerle.Konuyu çözebilmiş değilim.

Ama yasaların bana verdiği hakla köpeğimi evimin bahçesinde 100 m civarında tasmalı şekilde ve kontrolüm altında gezdirme ve dolaştırma hakkım var.

Yaklaşık 200 köpek sahibi 4 ayrı veteriner ile görüştüm.

Herkesin isyanı aynı , tavrı aynı .

Bunu haricinde artık başka ne yapabilirim bilmiyorum.

Saygılarımla BUSE AKTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.