Domuz gribi kontrol edilemiyor!

Domuz gribi kontrol edilemiyor!

İngiliz Sağlık Bakanı Andy Burnham, bugüne kadar 125 ülkede 2 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ve 332 kişinin ölümüne yol açan domuz gribinin artık kontrol altına alınmayacağını ve yayılmasının...

İngiliz Sağlık Bakanı Andy Burnham, bugüne kadar 125 ülkede 2 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ve 332 kişinin ölümüne yol açan domuz gribinin artık kontrol altına alınmayacağını ve yayılmasının önlemeyeceğini açıkladı.

Burnham “Ağustos"tan itibaren günde 100 bin kişiyi etkileyebilecek bir hızda yayılmaya başlayabilir. Bu sürece hazırlıklı olmalıyız” ifadelerini kullandı. (Bugüne kadarki vakalarda ölüm oranı 2 bin 500"de bir olarak gerçekleşti. Uzmanlara göre, hastalık günde 100 bin kişiye ulaşırsa, bu her gün 40 kişinin ölümüyle sonuçlanabilir.)

Virüsle mücadelede yaklaşımın değişmesi gerektiğini de vurgulayan İngiliz Bakan şöyle konuştu: “Bu hastalığı kapan kişilerin doktora gitmemelerini istiyoruz. Sağlık görevlilerine bu hastalığın bulaşmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Bundan böyle hastalık belirtileri gösteren kişilere test yapılıp, hastalığın varlığı kesinleştirilmeye çalışılmayacak. Bunun yerine ilgili birimler harekete geçerek, başvuran kişiye gerekli ilaçları gönderecek ve hastanın evden çıkmadan tedavi edilmesine çalışılacak.

Bu sistem Londra ve Glasgow"da başlatıldı. Diğer kentlerde eğer hastalık belirtileri gösteren vatandaşlarımız olursa evlerine kapanmalarını, bir arkadaş ya da akrabalarından ilaç alıp posta kutunuza bırakmasını istemelerini rica ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum