Çalışanlara Ramazan tavsiyeleri

Çalışanlara Ramazan tavsiyeleri

Ramazan’da çalışıyorsanız,yaptığınız iş zor ve dikkat istiyorsa, oruç tutmak sizi zorlayabilir...

Ramazan"da çalışıyorsanız,yaptığınız iş zor ve dikkat istiyorsa, oruç tutmak sizi zorlayabilir. Bu zorluklar oruç tutmayacağınız anlamına gelmez. İşte size, zorlanmadan oruç tutabilmeniz için olmazsa olmaz birkaç öneri;

- MUTLAKA SAHURA KALKIN

Çok ağır şeyler yememeye özen gösterin. Ayrıca rahat bir gün geçirmeniz için içtiğiniz suyun miktarı da çok önemlidir. Sahura kalktığınızda, susamamış olsanız bile, bol bol su içmeyi ihmal etmeyin!


- YETERLİ SIVI VE TUZ ALIN

Ramazan"da iftar ve sahur sofralarından tuzlu gıdaları ve içecekleri eksik etmeyin. Aşırıya kaçmadıktan sonra tuz vücudunuz için iyi olacaktır

- ZOR İŞLERİ SABAH HALLEDİN

Sabah saatleri oruçlu bir insanın en verimli zamanlarıdır. Henüz kan şekeriniz normaldir ve çok fazla susamamışsınızdır. Tansiyonunuz olması gerektiği gibidir. Bu da verimli bir şekilde çalışabileceğiniz anlamına gelir.

- YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN

Ramazan"da iftar ve sahurda yedikleriniz çok önemlidir. Hem sağlığınız, hem günlük veriminiz, hem de dengesiz kilo alımından korunmak için yediklerinize dikkat etmelisiniz.

- ÇAY VE KAHVEYİ ABARTMAYIN

Özellikle kahve, çay ve sigara bağımlıları Ramazan yaklaşırken bu alışkanlıklarını azaltmaya başlamalıdırlar.

- ÖFKENİZİ KONTROL EDİN

Gün içinde özellikle öfkelendiğinizi hissettiğiniz zamanlarda hafif bir müzik dinleyin, biraz yürüyüş için dışarı çıkın. Öğle saatlerinde mutlaka dışarı çıkın, ofise tıkılmak sinirlerinizi daha da yıpratacaktır .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.