Bayram yaklaşıyor; beslenmeye dikkat!

Bayram yaklaşıyor; beslenmeye dikkat!

Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda artan kırmızıet ve tatlı tüketiminin yağ ve kolesterolde ani yükselişlere neden olduğunu belirtiyor.

Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda artan kırmızıet ve tatlı tüketiminin yağ ve kolesterolde ani yükselişlere neden olduğunu belirtirken, özellikle ailesinde kalp ve şeker hastalığı bulunan, mide rahatsızlığı olan kisilerin bu konuda daha hassas davranmaları gerektiğine dikkat çekiyor.

Diyetisyen Ayse Korkmaz, vatandaslari Kurban Bayrami'nda sağlıklı beslenmeleri konusunda uyarırken, yoğun et tüketilmesinin yol açacağı sorunlara dikkat cekti.

Korkmaz, bayram boyunca kalabalık ve çok keyifli olan aile yemeklerinin daha sık olması, yenilen yemek miktarinin artmasi, özellikle tatlı gıdalar, hamur işleri, kızartmalar ve et tüketiminin fazla yapılması nedeniyle ciddi sağlık sorunlarının oluşabildiğini belirterek, "Ailesinde kalp,
hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olanlar; gastrit, ülser gibi mide rahatsızlığı bulunan kişilerin, yaşı ilerlemiş aile büyüklerinin bu konuda daha hassas davranmaları gerekiyor.

Pişirme sırasında etin yağsız kısımlarını tercih etmek ve pişirme yontemi olarak ızgara veya haşlama yöntemini kullanmak gerekiyor. Et kavrularak veya kızartılarak pisirilmemeli ve pisirme sırasinda kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağa sahip katı yağlar kullanılmamalı. İcerisindeki doymuş yağ orani yüksek olan kırmızı et yanında, dengeli bir karışım saglamak icin az zeytinyağı konulmus salata dengeyi saglayabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.