Anne sütü lösemi ve diyabetten koruyor

Anne sütü lösemi ve diyabetten koruyor

Uzmanlar, anne sütünün 6 ay boyunca bebeğin tüm gereksinimlerini sağladığını, ayrıca anne sütünün enfeksiyon, lenfoma, lösemi ve diyabet hastalığını da büyük ölçüde azalttığını açıkladı.

Dr. Osman Nacaroğlu, anne sütünün bir çok hastalığı önlediğini, ilk 6 ay boyunca mümkün olduğu kadar bebeğin anne sütüyle beslenmesi gerektiğini söyledi.

1-7 Ekim Emzirme Haftası sebebiyle açıklamalarda bulunan Dr. Osman Nacaroğlu, "Anne sütü yeni doğan için tek ve alternatifsiz besindir. Anne sütü üstün içeriği ile yeni doğan bebeği tüm gereksinimini 6 ay boyunca tek başına karşılayabilen, kolay sindirilebilen ideal bir besindir.

Anne sütü ile beslenen bebeklerde hayatı tehdit eden ciddi enfeksiyonlar ve alerjiler, anne sütü almayanlara göre daha az görülmektedir. Bağışıklık sistemi güçlenmekte, özellikle solunum ve sindirim sistemi enfeksiyonları azalmaktadır.

Anne sütü alan bebek hastalansa bile enfeksiyonu daha kolay atlatmaktadır. Annesini emen bebeğin zihinsel gelişimi, ilerideki okul başarısı daha iyi olmakta, anne - bebek arasındaki bağ daha kolay ve güçlü kurulmaktadır.

Bebekliğinde yeterli süre anne sütü almış erişkinlerde lenfoma, lösemi, diyabet gibi bazı hastalıkların sıklığı da azalmaktadır. Bebek için sayılamayacak kadar çok yararları olan anne sütü, annenin de gebelik öncesi kilosuna dönmesini kolaylaştırmaktadır.

Ayrıca meme, yumurtalık ve rahim kanseri riski azalmaktadır. İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebeğin, çok sıcak günlerde bile suya ihtiyacı yoktur.

Çünkü, tüm gıda ve sıvı gereksinimini anne sütünden karşılar. Elbette, emziren anne kendisi bol bol sıvı almaya dikkat etmelidir" dedi. 

Dr. Osman Nacaroğlu, annelerin bebeklerini emzirdiği sırada diğer işlere fazla vakit ayırmaması gerektiğini söyledi. Dr. Nacaroğlu, "Bebeğin sık sık emmesi anne sütünü arttıracak en önemli etkendir.

Memenizde her zaman bebeğe yetecek süt vardır, emzirme sırasında da, hormonal uyarıyla vücut yeniden süt üretecektir. Bebeğin belli bir süre değil, bir memedeki sütü bitirene kadar emmesini sağlayın, sonra da öbür memeye geçin.

Böylece, hem önce gelen sulu sütü, hem de sonra gelen yağlı sütü alacak, vücudunuz da süt yapımı için gereken uyarıları almış olacaktır. Yeni doğan bebeğini emziren anne önceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir.

Dinlenmeye, dengeli beslenmeye zaman ayırmalı, babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mükemmel bir şekilde yürütmesi gerekmediğini kabullenmeli, her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır.

Biberonla beslenen bebekler anne sütünü almak istemezler dolayısıyla mucizevi besin anne sütünden mahrum kalırlar.

Emzik küçük bebeği yorarak annesini emmesini engelleyecek ayrıca gaz şikayetine neden olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.