Anne sütü 1, balık 2

Anne sütü 1, balık 2

Doç. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu, balığın anne sütünden sonra en değerli besin kaynağı olduğunu açıkladı...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu, balığın anne sütünden sonra en değerli besin kaynağı olduğunu açıkladı.

Açlık duygusunu gidermek ve karın doyurmak için yemek yemenin iyi beslenme olmadığını, karın doyurmanın normal büyüme ve gelişmeyi sağlamadığı gibi sağlığı da korumadığını söyleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu, balığın anne sütünden sonra en değerli besin kaynağı olduğunu belirtti.

Balık etinin ucuz protein ve enerji kaynağı olduğunu belirten Doç. Dr. Çolakoğlu, kolay sindirilebilir, protein, doymamış yağ asitleri, iyot ve selenyum kaynağı olması nedeniyle balığın beslenme açısından çok değerli olduğunu kaydetti.

Dengeli beslenmenin esas öğesinin protein olduğunu belirten Doç. Dr. Çolakoğlu, "Anne sütü biyolojik değer açısından 100 olarak kabul edilirse takip eden sıralamada 93 ile deniz balığı geliyor. Balık, anne sütünden sonra en değerli besindir. Normal şartlarda 200 gram tüketilen balıketi, bir insanın günlük protein ihtiyacının yüzde 70`ini karşılamaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.