AKP nin halka bayram hediyesi!

AKP nin halka bayram hediyesi!

Yıllardır AKP Hükümeti inatla “Sağlıkta Dönüşüm Programı” diyor; bizlerse yapılan onca göz boyamaya rağmen bu programın IMF ve Dünya Bankası tarafından dayatılan ve artık gizlenecek hiçbir yanı kalmayan, gerçekte bir özelleştirme/ticarileştirme programı o

AKP nin halka bayram hediyesi! : Katkı payları 

 SES Ordu Şb.Bşk. Mecit TANRIVERDİ  yaptığı açıklamada;   AKP nin ekonomik programında yer alan sağlık hizmetlerinden tasarruf planı bayram öncesinde yaşama geçirilmeye başlandı. Uygulanan katılım payları yeniden düzenlenerek zam yapıldı. Sağlık ocaklarında da katkı payı uygulaması getirildi.

Her fırsatta sosyal adaletten, eşitsizliklerden, fakir fukara söyleminden dem vuran, sadaka kültürünü topluma işleyen AKP, bayrama girerken elektrik zammıyla gerçek yüzünü göstermiş, sağlık hizmetlerindeki katkı paylarına da % 50 zam yaparak yurttaşın bayram hediyesini vermiştir.

Daha geçtiğimiz haftalarda Sayın Başbakan “sağlığın bedeli olmaz” demişti. İşte AKP nin sağlığa biçtiği bedel.


“Sağlıkta Dönüşüm Programı” dönüyor dönüyor vatandaşı vuruyor,

Bayram-seyran dinlenmiyor halkın sırtına yükleniyor.

Bayramlarda güncel sorunlardan uzak tatlı sohbet ve muhabbetler yapan halkın bu bayram sohbet konusu katılım payları ve sağlıkta yıkım programı olacak.


“Sağlıkta Dönüşüm Programı” nız iflas etti. Derhal Durdurun!

Yıllardır AKP Hükümeti inatla “Sağlıkta Dönüşüm Programı” diyor; bizlerse yapılan onca göz boyamaya rağmen bu programın IMF ve Dünya Bankası tarafından dayatılan ve artık gizlenecek hiçbir yanı kalmayan, gerçekte bir özelleştirme/ticarileştirme programı olduğu son tebliğle de bir kez daha anlaşılan, “Sağlıkta Yıkım Program”ı olduğunu söylüyor, karşı çıkıyoruz. Gün geçtikçe de yeni mağduriyetlere, hak kayıplarına ve eşitsizliklere yol açıyor.

Son olarak dünkü Resmi Gazetede yayınlanan “SGK Sağlık Uygulama tebliğinde değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ve Tedavi Katılım Payının Uygulanması Hakkında Tebliğ” bardağı taşıran son damla olmuştur. İlgili tebliğ"lerle yeşil kartlılar dahil herkes için birinci basamak sağlık kuruluşlarına da (sağlık ocağı, aile hekimliği) katılım payı getirilmiştir. Buna göre; birinci basamak sağlık kuruluşlarında her muayene için 2, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında 8 ve özel sağlık kurumlarında 15 lira alınacak. Daha önce 2. basamaktan başlayan ve 3, 4, 6 ve 10 lira olarak tahsil edilen katılım payları yaklaşık %50 artırılırken ilk kez 1. basamak sağlık hizmetlerine de katılım payı konmuştur. Eşitsizlikleri gidereceğini, sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaştıracağını ve herkesi genel sağlık sigortası ve sosyal güvenlik kapsamına alacağını, bunun için de yurttaşa ek bir yük getirmeyeceğini söyleyenler şimdi bunun hesabını vermeye hazırlanmalıdır. Bu sözlerin birer yalandan ibaret olduğu ise artık gizlenemez bir hal almıştır

AKP nin “sağlıkta dönüşüm” politikalarının sonucu sağlık harcamalarındaki yükselişin bedeli yoksul halka ödettirilmek istenilmektedir. Oysa ekonomik krizle işini, aşını kaybeden yurttaşların ödedikleri ağır vergiler yetmezmiş gibi birde sağlık hizmetlerine harcayacak parası yoktur. İstediği zaman patronlara, teşviklere para bulan AKP Hükümeti sıra vatandaşın sağlık hakkına geldiği zaman faturasını halkın sırtına yazmaktadır. Maaşlara % 5, katkı payına % 50 zam; verirken kaşık, alırken kepçe oranını çok iyi yansıtmaktadır.

AKP Hükümeti"ne bir kez daha sesleniyoruz!.. Uyguladığınız program yanlıştır. Bu programın alternatifi vardır. Alternatif; kamusal finansman, güçlendirilmiş koruyucu sağlık hizmeti sunan 1. basamak ve herkesin sağlık hakkından eşit, ücretsiz, nitelikli olarak yararlanacağı kamusal bir sağlık sistemidir. Böylesi bir kamusal sistem için kaynak da, insan gücü de, bilgi de, deneyim de mevcuttur. Yeter ki yönünüzü IMF"ye değil, 70 milyona dönün.

Başta sendikamız SES olmak üzere örgütlü - örgütsüz tüm toplum kesimleriyle birlikte bayramda “sağlıkta yıkım”ı konuşup yeni bir mücadele dönemini başlatacağız. Halkın sağlık hakkını hiçe sayanlar bunun akıbetini düşünmelidirler. 19.09.2009

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.