2007 de açılan sağlık kuruluşları

2007 de açılan sağlık kuruluşları

2007 yılında Ordu'da çeşitli sağlık kuruluşlarının yapımı, onarımı için Genel Bütçe ve döner sermaye den elde edilen 19.890.000,00 YTL harcandığı açıklandı.

   2007 yılında Ordu'da çeşitli sağlık kuruluşlarının yapımı, onarımı için Genel Bütçe ve döner sermaye den elde edilen 19.890.000,00 YTL harcandığı açıklandı.
  Valilikten yapılan açıklamada 2007 yılında yeni Hizmete Açılan Sağlık Kuruluşları şöyle sıralandı:


1-Ordu Merkez 5 Nolu İl Tipi Sağlık Ocağı

2-İkizce İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı

3-Kabataş İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı

4-Çamaş İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı

5-Fatsa İlçesi 1 Nolu İl Tipi

6-Sağlık Ocağı, Korgan Çamlı Köy Tipi Sağlık Ocağı

7-Ordu Devlet Hastanesi Ek Bina yapımı

8-Mesudiye Devlet Hastanesi Yapımı

9-Sağlık Müdürlüğü Çevre Düzenlemesi

10-Ordu 6 Nolu Sağlık Ocağı yeni açıldı ve tüm kadrosu tamamlanarak bölgesinde sağlık ocağı hizmetlerine başlamıştır.

11-Fatsa 2 Nolu Sağlık Ocağı ilçe merkezinde kiralanan bir binaya taşınarak poliklinik hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına indirilmiştir, merkezdeki bu polikliniğimizde ortalama 300 poliklinik yapılmaktadır.

12-Ordu 2 Nolu Sağlık Ocağı Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devir edildi. 600 m² Sağlık Ocağı kullanım alanı Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi anlaşması yapıldı. 2008 yılında teslim edilecek.

13-Ordu Merkez 2 Nolu Sağlık Ocağı aynı bölgede bulunan Özel İdareye ait 3 katlı binaya yerleştirildi.

14-Korgan İlçesi Sağlık Ocağı poliklinik hizmetleri ilçe merkezine çekildi. Tüm poliklinik hizmetleri vatandaşımızın ayağına indirildi.

15-Ordu Merkez Halk Sağlığı Laboratuarı bakım onarım ve tadilatları yapılarak modern bir yapıya kavuşturulmuştur. Modern cihazlarla donatılarak su analizleri ve portör çalışmaları ile halkın hizmetine sokulmuştur.

16-Sağlık müdürlüğü içinde sıkışmış bulunan AÇS Merkezi Ordu il merkezinde halkın yoğun olduğu köprübaşına taşındı. Ana-Çocuk Sağlığı Hizmetleri ve üreme sağlığı merkezi olarak halkımıza hizmet vermektedir.

17-Fatsa AÇS Merkezi Hasta yoğunluğunun çok olduğu merkeze alınarak ana-çocuk sağlığı hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına indirildi. Merkez bilgi işlem ağına bağlanarak tüm işlemler elektronik ortamda izlenmektedir.

18-Kumru belediye başkanlığı binasının birinci katı belediye başkanlığımızın karşılıksız sağlık müdürlüğüne verilmesi ile çok güzel modern bir semt polikliniğini yapılmaktadır.

19-Kızılay Kan Bankası

Tüm Ordu bölgesinin kan ihtiyacını karşılayacak kapasitede Ordu Sağlık Müdürlüğü giriş katında 300 m² alanda; 2007 Temmuz ayında Kızılay Kan Bankası Merkezi kurularak halkımızın hizmetine sunulmuştur.


20-Kanser Eğitim Tarama Merkezi


KETEM (Kanser Eğitim Tarama Merkezi) Boztepe hastanesi içinde özel bir merkez olarak kuruldu 2006 yılında hasta kabule başladı. 2 adet ültrasonografi, bir adet mamografi, iki adet onkolojik mikroskop, bir adet Dopler ve tüm birim otomasyon siteminde olmak üzere, toplam 4 doktor 4 yardımcı sağlık personeli hizmet vermektedir.


21-Ordu İl Sağlık Müdürlüğü 2007 yılında İl Özel İdaresi kaynaklarından ise 1.814.350,00 YTL harcama ile çeşitli sağlık kuruluşlarının onarımı ile malzeme temini gerçekleştirilmiştir.


İnşaatı 2007 yılında başlayıp halen devam eden sağlık kuruluşları

1-Gürgentepe İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı

2-Çaybaşı İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı

3-Korgan Çayırkent Köy Tipi Sağlık Ocağı

4-Fatsa Hatipli Köy Tipi Sağlık Ocağı

5-Gölköy Hastanesi Ek Bina Yapımı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.