19 Eylül'de yumruklar havada uçtu !

19 Eylül'de yumruklar havada uçtu !

BANK Asya 1. Lig'de 19 Eylül Stadyumu'nda karşı karşıya gelen Orduspor ve Samsunsporlu futbolcular, 1-1'lik skorla biten maçın sonunda olay çıkardı.

BANK Asya 1. Lig'de 19 Eylül Stadyumu'nda karşı karşıya gelen Orduspor ve Samsunsporlu futbolcular, 1-1'lik skorla biten maçın sonunda olay çıkardı.

 Spora kavganın gölgesi düştü

  Ordu ve Samsunsporlu futbolcuların birbirine girdiği olaylı maçta, yedek kulubeleri de kavgay katılınca tekme ve yumruklar havada uçuştu. Her iki takımın futbolcularını polis güçlükle ayırabildi.

   Yaklaşık 100 kişilik Samsunspor'lu taraftarların da, Orduspor taraftarlarını tahrik etmesiyle, kapalı tribünde oturan taraftarlardan bir kaç tanesi, sahaya atlayınca gerginlik had safhaya ulaştı.

   Olaylı maçta, polis bir taraftan Ordu ve Samsunlu futbolcuları sakinleştirmeye çalışırken, diğer taraftan da taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.

Kar yağışlı havanın yanında karla kaplı saha ve çamurlu zeminde oynanan Karadeniz derbisinde, maç sonunda çıkan olaylara kıvılcım olacak olan olay ilk 73. dakikada Orduspor'un file bekçisi Şenol'la, ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kartla oyun dışı kalan Celil arasındaki tartışmayla başladı.

   Gol atamayan Celil, sinirini Kaleci Şenol'dan çıkarmaya çalışında orta hakem Hasan Sivriservi tarafından sarı kartla cezalandırdı.

   Ancak daha önce de sarı kartı bulunan Celil, bu kez kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Hakeme yapılan itirazda bardağı taşıran Celil, Samsunsporlu teknik adamlar tarafından güçlükle sahadan çıkarılabildi.

  Maç sonundaki olaylara kıvılcım olan tartışmalı pozisyondan sonra 81. dakikada Mehmet'le gelen gol, Orduspor'u 1-0 öne geçirdi.

  Samsunspor bu dakikadan sonra maça asılmaya başlayınca, 90+1 de Turgut sahneye çıkan isim oldu ve takımına 1 puanı getiren golü attı. Karşılaşmanın 90 dakikasını sona erdiren son düdükten sonra, Kaleci Şenol ve Ümit, Samsunsporlu Hakkı ve Ramazanla tartışmaya başladı.

  Kavgaya dönen tartışmaya hem Ordusporlu hem de Samsunsporlu futbolcular da katılınca ortalık bir anda savaş alanına döndü.

  Tekmek ve yumrukların konuştuğu kavgayı polis binbir güçlükle ayırırken, bu kezde Samsunaporlu taraftarlar Orduspor taraftarlarını tahrik edici tezahüratlarda bulundu. Buna sinirlenen bir kaç Orduspor taraftarı da sahaya daldı. Polis tarafından etkisiz hale getirilen taraftarlar stad dışına çıkarılırken, polis de Samsunsporlu taraftarları cop kullanarak bir araya topladı.

  Bu arada çok sayıda Samsunspor taraftarı da bazı koltukları kırarak kendilerini engelleyen polislere ve sahaya fırlattı.

  Gergin geçen karşılama sonrası Samsunsporlu seyirciler, jandarma ve emniyet ekiplerinin koruması altında araçlarına bindirilerek Samsun'a doğru yola çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum