FIKIR NEYSE, ZIKIR DE ODUR.

FIKIR NEYSE, ZIKIR DE ODUR.

FIKIR NEYSE, ZIKIR DE ODUR. Orman ve Hayvan tarumarina musade etmeyiniz.2-B ye gerek yok.Meclisten gecen,bu yasa maddesi ormanin tarumar olmasina yeterli.‏

 

FIKIR NEYSE, ZIKIR DE ODUR.

Orman ve Hayvan tarumarina musade etmeyiniz.2-B ye gerek yok.Meclisten gecen, bu yasa maddesi ormanin tarumar olmasina yeterli.‏ 

Hayvan Haklari Federasyonu nun (Haytap) meclisten  gecirttigi bu yasa maddesine gore:
 
b) 17 nci maddesinin ucuncu  fikrasinin ilk cumlesi asagidaki sekilde degistirilmistir. 
''  Savunma, ulasim, enerji, haberlesme, su, atik su, petrol, dogalgaz, altyapi, kati atik bertaraf ve duzenli depolama tesislerinin; baraj, golet, sokak hayvanlari barinagi ve mezarliklarin; Devlete ait saglik, egitim ve spor tesislerinin ve bunlarla ilgili her turlu yer ve binanin Devlet ormanlari uzerinde bulunmasi veya yapilmasinda kamu yarari ve zaruret olmasi halinde, gercek ve tuzel kisilere bedeli mukabilinde Cevre ve Orman Bakanliginca izin verilebilir.  ”

yukarida siralananlar ormana tasinacaktir.
            Tasinmasi talep edilenler arasinda kedi-kopek bakimevleride vardir.
            Bunca seyin ormana tasinmasinin yolunun acilmis olmasi,ormani ,orman olmaktan cikarip,bir yerlesim alanina cevirecegi ,her akli selim insanin idrak edebilecegi bir sonuctur.
            Bizler, bakimevlerinin ormanlara tasinmasinin,evcil ve yaban hayatdaki hayvan yasamina saldiri oldugunu savunup,konuya taraf olmaktayiz.
           14 bin yil once evcillestirdigimiz,ormanlardan,daglardan alip hayatimiza soktugumuz,kedi-kopek gibi evcil hayvanlara,tekrar,yasam alani adresi  olarak ormanlarin gosterilmis olmasi bizleri saskina cevirmistir.
Ustelik ,bu adresi gosteren,ulkemizde,hayvan haklarini savunan,  Haytap Hayvan Haklari federasyonu nun talep etmis olmasi,saskinligimizi kat be kat artirmistir.
           Cunki,kedi-kopek gibi hayvanlar 14 bin yil insanlarla icice yasamis,evcillesmis hayvanlardir.
           Ustelik fiziki yapilari ile oynanmis,kedi den dahi kucuk bedene sahip pet-shop kopekleri uretilmistir.
           Yani,daglardan evcillestirdigimiz o,kedi-kopekler binlerce yilin ardindan ugradiklari genetik degisimin yaninda,uretim talebi sonucuda bedenleri ile son derece ugrasilmis,bedenleri kuculmus,vahsi dogaya karsi dayanikliliklari kalmamistir.
           Bu yasa maddesini israrla cikartanlar ve cikaranlar,bu canlarin ormanin derinliklerinde kisin -35,-40 dereceyi asan sogukla nasil bas edebileceklerinin garantisini vermelidirler.
           Bu yasa maddesini meclisten israrla cikartanlar ve cikaranlar,bu canlarin,yazin orman yanginlarinin ortasinda kalmayacaklarinin,orman yanginlarinda kul olmayacaklarinin garantisini vermelidirler.
           Bakimevlerinin ormanlara tasinmasinin,gozlerden cok cok irak bu yerlerde,gidilmesi cok cok zor bu yerlerde,insanlarla baglari kesilecek,denetimden uzak kalacak,yurtdisina kacirilabilecek,yurticinde KURK de DENEY de herturlu istismara acik olabileceklerdir.
          Bir yandan hayvan haklarindan,hayvanlarin korunmasindan dem vurulurken,yasa,yonetmelik,genelgeler cikarilirken,diger tarafdan evcil hayvanlar, yasam alanlarindan koparilacaklardir.
          Bu hayvan Haklari Evrensel Bildirgesine aykiridir.
          Her canli kendi etolojik cevresinde yasama hakkina sahiptir.
          Evcil hayvanlarin etolojik cevresi ormanlar degildir.
          Bilinmiyorsa,bidirelim,ormanlarda yaban hayvani yasar.Yani ayi,kurt,cakal,tilki gibi.
Ormanlara tasinmasi dusunulen,''Savunma , ulasim enerji  ,haberlesme , su , atik su , petrol , dogalgaz  , altyapi , kati atik , bertaraf ve duzenli depolama tesislerinin , baraj , golet ,sokak , hayvanlari barinagi ve mezarliklarin '' yaratacagi tarumarlar, cevrecilerin,ekolojistlerin,doga korumacilarin ve ulkemiz genelinde binlerce hayvan koruma dernek ve aktivistlerin ciddi ele almalari gereken bir konudur.Orman tarumari,yaban ve evcil ,tum hayvanlarin hayatini tehdit edecektir.
          Diger tahribatlari ise konunun taraflari elbetde ele alacaklardir.
          Hayvan korumacilar olarak,kedi-kopek gibi avcil hayvanlarin ormanlarin derinliklerine tasinmasi icin gosterilen gerekceleri kiniyoruz.
          Hayvan korumacilar olarak,sokaklara,sahipsizlige birilerinin keyfi ile terk edilen bu canlarin ,orman denen vahsi dogaya surulemlerinin
talep edilmesi adeletsizligini kiniyoruz.
          Ustelik,bunca seyin ormana tasinmasini talep eden Hayvan Haklari Federasyo nuna bagli tum derneklerin adi,cevre ve doga koruma olarak gecmesine ragmen.Bu buyuk celiskidir.
          Bu talepler ,evcil ve yaban hayatda ki hayvanlari hancerlemektir.Onlara yapilacak en buyuk kotuluktur.
          Hakdan,hukukdan,merhametden,sefkatdan yana olan tum insanlara cagrida bulunuyoruz.
          Canlarimizi yaban hayatin acimasiz,kuralsiz kollarina atilmasina engel olunuz.Lutfen musade etmeyiniz.Saygilarimla.
                                               Hamiyet Sahin--Kocaeli
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.