YALI CAMİİ ÇÜRÜMEYE BAŞLADI

YALI CAMİİ ÇÜRÜMEYE BAŞLADI

Camii restore edildikten sonra bu son cemaat mahalli yıkıldı ve ayakkabılıklar içeri alındı. Zaten küçük olan camimize artık ayakkabılardan damlayan sulardan ve ayakkabılığın yaydığı pis kokudan giremez olduk. Bu nasıl iş neden bize Kültür Bakanlığımız v

 

YALI CAMİİ ÇÜRÜMEYE BAŞLADI

Ordu merkezde bulunan Aziziye (Yalı) camiinin bugünlerde çok büyük bir sıkıntısı var.

Yalı camii cemaati, camimiz 2007 yılında vakıflar Samsun bölge Müdürlüğü tarafından onarıldı. Ancak daha önce camiinin giriş kapısının önünde bir son cemaat mahalli vardı ve ayakkabılıklar oradaydı. 

Camii restore edildikten sonra bu son cemaat mahalli yıkıldı ve ayakkabılıklar içeri alındı. Zaten küçük olan camimize artık ayakkabılardan damlayan sulardan ve ayakkabılığın yaydığı pis kokudan giremez olduk.

Bu nasıl iş neden bize Kültür Bakanlığımız veya Vakıflar sahip çıkmıyor.

İnanmazlarsa bir yağmurda kendileri gelsinler eğer bu camiye girebilirlerse diyeceğimiz bir şey yok. Bu millete hizmet etmesi gereken vakıflar Ordu’nun böylesine bir merkezi camisinde zulüm ediyor, diye feryat ediyorlar.

Ayrıca camide saçak ve yağmur suyu olukları bulunmadığından bütün yağmur suları caminin duvarlarından akıyor.

Ve derzlerden içeri sızdığı için içerideki sıva ve ahşap malzemeyi tamamen bozmuş durumdadır.

Oysa ki Vakıflar,aslında olmasına rağmen caminin 250 metre yanındaki Orta Camiye son derece güzel yağmur kanalları ve birde metal aksamlı son cemaat mahalli yapmıştı. Demek ki yapılabiliyor, yeter ki istensin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.