Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

Zenginler ve yoksullar.

 

Zenginler ve yoksullar.

Yeni yıla girerken milyonlarca umut ,bir o kadar dilekler tutuldu .Hepimiz kendimize göre dileklerde bulunduk .

Hayaller Milli piyango biletlerine endekslendi .Milyonlarca bilet hayalleri süsledi .

Genel olarak insanlar zengin olmak hayalleri ile yeni yılı karşıladı .Gayet tabidir ki bu hayat şartları insanımızı sadece geçim derdine ,dolayısı ile para derdine düşürdü .

Asgari geçim standardının açlık sınırlarının altında olduğu bir Ülkede ,üstelikde milyonlarca gencin işsiz olduğu bir Ülkede başka ne olabilirki .

Özlenen hayat sadece parayla elde edilecekmiş gibi .

Nasıl eleştirebiliriz ki .İnsanlar  borç batağında yüzerken ,onlara parayla saadet olmaz diyebilirmisiniz .Ayıp olmaz mı .Paranın satın alamayacağı  şeylerde var bu hayatta diyebilirmisiniz . 

Bir Ülkede eğer genel nüfusunun çoğunluğu geçim derdi çekiyorsa yapılacak pek bir şey yok demektir. 

Ama  çevremize bir bakarsak ,mutluluğun sadece parayla olmadığını ,zenginliğin ve yoksulluğun tariflerinde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum .

Gerçek zenginlikle ,gerçek yoksulluk ,tan bahsediyorum .Veya şöyle izah edeyim ,yoksul yaşayanlarla ,zengin gönüllü yaşayanlar arasındaki farkı söylemek istiyorum . yani kendini zengin zannedenlerle gerçek zenginlerin arasındaki farka dikkatinizi çekmek istiyorum .Kimse darılmasın gücenmesin .

Kimi zaman farkedemediğimiz bir gerçekten bahsediyorum.Hakikaten paranın insanlara ne getirdiğini karşılığında da ne götürdüğünü bir düşünüm .Hele bir de o para sonradan geldiyse ,eyvah ki eyvah .

Yani genel kanaat şu ki, o sonradan gelen para var ya , bir türlü insanlar onu taşıyamıyorlar.Yük oluyor ,büyük problem oluyor ,şaşırtıyor ,saptırıyor .Kaç kez şahit olduk ,ne zaman büyük ikramiye çıktıysa kimseye bir hayrı olmadığı gibi ,üstelik felaketlerine bile sebep oldu .

Toplumumuzda örneğini çok gördüğümüz bu gibi misaller den başka paranın  sebep olduğu sapkınlıkları zaten her zaman görüyoruz .Allah korusun aklını şuurunu kaybedenler bile var .Halbuki bu insanlar normal hayatların içinde olsalar idi ,işte böyle yaşamlarını heba etmez ,kendilerini böylesine rezil etmezler di .

Onun için sevgili dostlarım ,bizler her zaman gönlü zengin ,kendi de dolayısı ile zengin insanların, hiç bir parayla satın alınamayacak onurlu yaşam tarzlarına heveslenelim ve mutluluğun satılmadığı ,satın alınamadığı  bir dünyanın içinde  yaşayalım .Biz aslında çok zenginizde herhalde farkında değiliz .

Hep zengin kalın dileklerimle .

Önceki ve Sonraki Yazılar