Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

Ordu büyük şehir olacak

Ordu eski hali ile mi , yoksa bugünkü  hali ile mi daha güzel ?

Bizim zamanımızdan itibaren hatırladığım kadarıyla hiç şüphesiz eski hali daha güzeldi.

Bir çoğunuzun buna katılacağından eminim . Eskiye dönüş  ne yazıkki imkansız .Bana kalsa o sakin ,duru güzelliğini  korusun isterdim .Ama artık mümkün olmadığını biliyorum .

Sokaklarında herkesin birbirini tanıdığı ,bütün evlerinde kimlerin oturduğunu bildiğimiz mahallelerin artık olmadığını biliyorum  . Sokaklarında  çocukların artık top oynayamadığını , araç parkına dönüşmüş o güzelim sokakların da artık birbirine yabancı insanların dolaştığını da biliyorum .

Çarşıda her bir esnafını yakından tanıdığımız dükkanların olmadığını bildiğim gibi . Küçücük bir çocuğun bile çok rahatlıkla istediği gibi dondurmacıya gidemediği gibi..

Bizim için iki adımda biten o eski fidangör ve Sırrı paşa caddesi ,postane ,stadyum civarı ,hepsi o kadardı. Tabiki nüfus bugünkü gibi çok değildi .Dolayısı ile herkesin birbirini tanıdığı seçkin elit bir şehirdi.

Yani kısacası o zamanlar her bakımdan çok özel zamanlardı.

Şu anda sizlere tek tek yazsam bütün aileleri isimleriyle ev ev neredeyse hepsini yazmış olurum . Sanki herkes akraba gibiydi . Her yer tanıdık bildik insanlarla doluydu .  Bu günkü gibi kendinizi yabancı hissetmezdiniz ,büyük şehir insanı değildik ki birbirimize yabancı olalım , şimdiki gibi. 

İlk fark ettiğimde ,sağım solum hep yabancı yüzler yeni insanlar la doluydu . yadırganacak bir durum değildi belki ama yinede bana özel olan bir şeylerin kaybolduğunu hissettiğim ilk zamanlar çok üzülmüştüm gerçekten .

Alışıyor insan zamanla. Artık  yeni caddelerin geliştiği ,bir çok alışveriş merkezinin olduğu büyük şehir görünümünde olan fakat bu statüyü henüz alamayan bir Ordu var .Sokaklarında bir sürü yabancının dolaştığı ve    hızla büyüyen , gelişen bir şehrin elbetteki büyük şehir olması gerekir.

Ordu artık bir Üniversite şehri .Çok yakında Havalimanına kavuşacak . Yıllardır beklenen bu gelişmeler sayesinde inşallah ekonomik açıdan beklenen büyüme daha hızlı  olacak. Yıllardır göç veren şehrimiz  hızla göç almaya başlayacak.

Bütün bunları istemiyor değilim . Gençlerimizin geleceği açısından onların refah içinde yaşamaları için istiyorum . Yalnızca fındık zamanını bekleyen bir şehir olmaması için büyük şehir olmasını istiyorum.

Ordu Karadenizin en güzel şehri olmasına rağmen sosyal ve ekonomik açıdan hep geri kaldı .Şimdi kesin bir atak yapması gerekiyor . Bunun tek çareside büyük şehir olmaktan geçiyor .

Nüfus arttıkça yeni  yatırımlar gerekecek. Ulaşımın da kolaylaştığı bir şehirde Yatırımcıyı çekecek en önemli olgu budur . Onun için bizim hatıralarımızda kalanlar  onun çocukluk hali olsun da artık Ordu da büyüsün diyorum .

Çünkü  o çocuğun şimdiki gibi  ödemesi gereken bir cep telofonu faturası yoktu, internet ihtiyacı yoktu . Benim anlatmak istediğm sadece şuydu ,o  zamanlarda belki bugünkü gibi imkanlar yoktu ama mutluluk vardı  .

Bugünün gençliğine asla izah edemeyeceğim bir mutluluk.

Geriye dönüşün mümkün olmadığı , Teknolojiye kilitlenmiş bir yaşamın içinde olan genç nesillerin bundan sonra Ordu yu terk etmemeleri için onun büyük şehir olmasını istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar