Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

Gençlere silah ruhsatı

 

 

Bizim  tarihimizden gelen alışkanlıklarımız  arasında geleneksel hale gelmiş bazı kurallar var . Bunlar arasında kökleşmiş ve olmazsa olmazların başında da silah merakımız gelir . 

Silah her nedense erkeklere yakıştırılır .Sanki biz hanımlar kullanamazmışız gibi . Kadına asla yakıştırılmaz .Onun için  yeni kanun çıkacak 18 yaşa silah ruhsatı müsaadesi verilecekmiş , diye duyunca da hep genç delikanlılar aklımıza geldi .

İşin  latifesi bir tarafa ,bizi düşündüren 18 yaşındaki bir ele silahı nasıl teslim edeceksiniz ? 

Bir kıza laf attı diye döve döve bir insanın canına kastedip öldüren cinnet halini nasıl göz ardı edersiniz ?

Veya futbol maçı  yüzünden birbirine giren yeri göğü dağıtan öfkeli bir ele siz silah ruhsatını hangi cesaretle verebilirsiniz ? 

Dehşet içindeyim . Gerçekten inanamıyorum .

Çok yakında sokaklar ne hale gelir düşünemiyorum bile..

Bizim zaten geleneksel adetlerimiz arasında olan  , coşkulu anlarımızda sırf şanından olsun diye havaya ateş etmek gibi bir saçmalığımız var . Ve sırf bu sebepten ,düğünlerde olsun ,maç sonrasında olsun ,bir sürü insan hayatını kaybetti .

Maganda kurşunlarına kurban giden  bu insanları nasıl gözardı edeceksiniz ? 

Böyle bir uygulamayı asla doğru bulmuyorum . Çünkü ben silahlara her zaman karşıyım . Hele de ruhsatlı ve taşıma müsaadesi verilmiş bir silahın ,18 yaşındaki bir  çocuğun belinde taşınmasını asla düşünemiyorum .

Ruhsat ne demek, kullanma ehliyeti demek.

Taşıma ruhsatı ne demek, al bu silahı her an üstünde taşıyabilirsin demek .

Şimdi size soruyorum ,siz 18 yaşındaki kızınızın veya oğlunuzun her gün silahla sokağa çıkmasına müsaade edermisiniz ? 

Ben asla böyle bir şeye müsaade etmem .

Çünkü o yaşta bir insana katiyen güvenemem .

Daha önceki uygulama da, silah ruhsatı alabilmek için bazı şartlar vardı , mesela sağlık raporu gibi zorunluluklar vardı , yaş haddi vardı , kişinin gerçekten şartlara uygun olup olmadığı araştırılırdı . 

Ama şimdi çıkacak olan yasada sağlık raporuna bile ihtiyaç olmayacakmış. Yani delimi akıllımı bakılmadan silah kullanma ruhsatı 18 yaşını doldurmuş herkese verilecekmiş .

Valla hepimiz birer ruhsat çıkaralım derim ben .

Çünkü  korkarım ki, Allah korusun ama bundan sonra silahsız sokağa çıkamayacak hale geleceğiz . Düşüncesi bile korkunç değil mi ?

Önceki ve Sonraki Yazılar