Salih Ziya CÖRÜT

Salih Ziya CÖRÜT

BU DA CHP SKANDALI !

BU DA CHP SKANDALI !

Evet... Yıllar yılı İstanbul"da yaşayan Orduluları temsilde hiçbir dönemde hak ettiğimizi elde edememenin ezikliğini bir kez daha skandal nitelikte görmenin hüznünü yaşadık. CHP saflarında bu skandal tablonun hazırlayıcılarını kutlamak istiyorum.

Çünkü onlar da zor olanı başardılar. Kendilerini ana muhalefet görenler, neyin muhalefeti

olduğunu bilmemeleri elbette düşündürücüdür. Belirledikleri aday yanlışları ile özellikle muhalefetten ziyade iktidarın lehine çalıştıklarının bile farkında değiller. Çünkü kazanabilecekleri adayların yerine kazanamayacakları adayları tercih etmişlerdir.

Emekli Vergi Denetmeni Mali Müşavir Şehittin ÇELİK"in CHP Şişli İlçesinden İl Genel Meclisi Üyeliğine Aday Adaylığı müracaatı ile çok sayıda Ordulu üyenin CHP"ye katılarak, Başta İstanbul İl Başkanı Ordu damadı Gürsel TEKİN ve beraberindeki MKYK üyesi İstanbul Milletvekili Çetin SOYSAL"ın katılımı ile gerçekleştirilen rozet takma töreni sonrası, Ordu"lu Adaylarla ilgili ve hatta CHP saflarında İstanbul"dan tek Ordu"lu Belediye Başkan Aday Adayımız Eğitimci-İşadamı Gültekin SALTER"le ilgili ulusal basının huzurundaki söylemlerimiz demek ki dikkate alınmadı.

Bizlerin CHP"ye cevabımız, kaçanların yerini doldurmak olmuş, ancak CHP yetkililerinin cevabı ise. bir tek Kağıthane Belediye Başkanlığına aday adayı olan hemşehrimiz Gültekin SALTER"in yerine yine Erzincan"lı Av.Zeynel ÖZTÜRK"ü tercih etmek olmuştur. Orduluların Kağıthane"deki 28 bin seçmenine karşın, Erzincanlıların 10 bin seçmenini tercih eden zihniyeti anlamak mümkün değildir. Bir de mevcut başkan Fazlı KILIÇ"ın da Erzincan"lı olduğu hesaba katılır ise, ½"si 5 bin olan oya karşın, Orduluların 28 bin seçmeni hiçe sayılmıştır. Artık Fazlı KILIÇ sanırım rahattır. Çünkü karşısında kendisini zorlayacak bir aday yok.

Mutlak surette seçimi alabilecek olan Gültekin SALTER"in seçilmemesinin altında yatan gerçeği anlamak olası değildir. Mamafih Mehmet Sevigen denen diktacı birinin, Artık siyasetin kirlenen ve çirkin yüzü ile günümüzde para ilişkilerinin hat safhaya ulaştığı adaylık yarışlarında hak ve adaletten söz etmenin olanaksız olduğunu takdir edersiniz. Demek ki, CHP saflarında Orduluların nüfus olarak İstanbul genelinde 4. sırada olmasının bir önemi yoktur. Ama bizler için bundan böyle Ordululara teveccüh gösterenlerle birlikte olmamızın başka bir önemi olacaktır.

Demek ki 4 tane Ordu"lu Belediye Başkan adayı ile İstanbul"daki parti içi demokrasinin en iyi işlediği siyasi yelpazenin MHP safları olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Kendilerini dev aynasında görenlerin bu tablodan ders çıkarmaları menfaatlerine olacaktır. Şüphesiz kendilerine bu onuru çok görmeyen saflara ise Orduluların cevabı açık ve net olacaktır.

Bu nedenle MHP yetkililerine, Özellikle Beykoz"daki aday adaylığı yarışında Ordululara teveccüh gösteren Beykoz İlçe başkanı ile İl Başkanı İhsan BARUTÇU"ya teşekkürü borç biliyoruz. Çünkü onlar adaylarını Ankara yerine İstanbul"dan belirlediler.

Bu durum ise MHP"deki parti içi demokrasinin ne denli adaletli işlediğini göstermektedir.

Aday Adaylıklarını ranta dönüştürerek kötü örnek teşkil eden ve eşitlik ilkesine aykırı davranışlarda bulunan AKP ve CHP"deki gayrı demokratik sistemi kınarken MHP yetkililerini bir o kadar kutluyor ve tebrik ediyorum.

İşte bu tablonun hazırlayıcıları, yıllar yılı karıncalaşmış beyinleri ile, Sayın Deniz BAYKAL"ın etrafındaki bağnazlarla parti içi demokrasiden uzak bir anlayışın savunucularıdır. Ordu İl nüfusumuza göre Ordu"da Yedi milletvekili ile temsil edilmekte iken, aynı nüfusa sahip İstanbul"da ise sadece iki tane milletvekilimiz vardır. Bu durum ise Ordulu Adaylara partilerin bakış açılarını göstermektedir.Gelecekte siyasi yetkililerin gerçekleri görmeleri temennisiyle Saygılar sunuyorum.
02.02.2009 Salih Ziya CÖRÜT

Önceki ve Sonraki Yazılar