Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

TATİL BİTTİ

Tatil bitti… Yine kaldığımız yerden devam edeceğiz.

            Açıklanan "fındık taban fiyatı", bu yıl da bir önceki yıla göre  daha da düşük.Üreticinin bu fiyatla emeğinin karşılığını almasını düşünmek bile hayal olur.

      Başkent Ankara"daki Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfına tahsis edilmiş bulunan binanın restoran ve dükkan bölümleri için satış kararı alıp  “Orduluların parasını kolluyoruz” diye çalım satanlar, Ordulunun temel geçim kaynağı fındığa verilen bu düşük fiyat karşısında nedense “Dut yemiş bülbül” gibiler.

      Her neyse ki, restoran ve dükkanın satışları henüz gerçekleşmemiş.Belki bu süre zarfında olumlu düşünerek yeni bir karar alıp bir önceki kararlarından vazgeçerler.

      Şu hususu, İl Genel Meclisi üyelerine hatırlatmam yararlı olur mu bilmem? Restoran satıldığında oranın tekrar restoran olarak kullanılması pek mümkün olmayacak. Çünkü hem ruhsat sorunu çıkacak hem de yer itibarıyla özel bir işletmeci için müşteri sağlayacak bir konumda değil.

      Bu durumda restoranda bulunan; başta tabak- çanak , masa-sandalye ve mutfakta kullanılan tencere- tava , yağlı fırını olmak üzere bir çok eşya da  yok  pahasına heba olacak.

      Bunları defalarca yazdık. Biliyorum bana yazmaktan size de okumaktan gına geldi.Ama ne yazık ki, her nedense İl Genel Meclisi üyeleri, akla yatkın olmayan sebeplerle gerek benim gerekse bir çok seçkin Ordulu hemşerilerimizin söylediklerini hiçbir zaman dikkate almayarak Nuh deyip peygamber demediler.

      Bu konu hakkında bu son yazım olacak ve artık yazmayacağım.

      Ancak beni merakta bırakan hususları da sormadan edemeyeceğim:

      Bugünkü iktidar partisindeki sayın Ordu milletvekilleri ve Ordulu sayın bakanlar, İl Genel Meclisinin almış olduğu bu kararı olumlu buluyor musunuz ? Eğer bulmuyoruz diyorsanız acaba İl Genel Meclisi üyelerini bu kararlarından vazgeçirmek için ikna edici bir girişiminiz oldu mu ?

      Bu arada ülkemizin kültürel değerlerini araştıran, tanıtan ve geliştirmeye çalışan kurumların bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığının başındaki siyasi otoritenin sahibi hemşehrimiz sayın Ertuğrul Günay"a da hoşgörülerine ve demokrasi anlayışlarına güvenerek özel bir soru yöneltmek istiyorum:

       Bu ülkenin kültürü ile ilgili olarak bir çok olumlu girişimlere imza atarken; doğup büyüdüğünüz, ekmeğini yiyip suyunu içtiğiniz ve çocukluk yıllarınızda yaşıtınız her çocuk gibi  komşu evlerin önündeki bahçelerinden mandalina tırpanladığınız ilinizin,Başkent Ankara"da kültürel etkinliklerini üstlenmiş olan vakfının varlığına yönelik alınan İl Genel Meclisi kararı, sizi bir nebze olsun ilgilendirmiyor mu ?

      İlgilendireceğini pek sanmıyorum. Eğer birazcık nostaljiniz olsaydı bir pazar günü ailenizle birlikte gelerek vakıf restoranını onurlandırır; Ordu"da yapılanları aratmayacak  derecede nefis olan Ordu  pidesini tatmayı düşünürdünüz.

      Siz, siyaset yelpazesinin ne yanında olursanız olun, olumlu girişimleriniz oldukça biz

sizle gurur duyar, aramıza girdiğinizde  bağrımıza basmasını da biliriz.

      Bilmem farkında mısınız ? Uzun bir süredir sadece seçkin üyelerinin girebildiği dernekler misali  halka ve hemşerilerinize kapalısınız sayın Günay ! Ve:

       Hala halkçıyım deyip övünüp duruyorsunuz

           Ama artık selamı kerhen veriyorsunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar