Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

SAYIN VALİM, EKSİKLİKMİ VAR?

Ordu ya geldiğiniz gün,” bu il turizm kenti olmalı, bu ile gelenler hayran kalmalı, güzelliğini anlatmalı”, dediniz ya, işte iktidarın vekilleri ve bakanlarının da sıcaklığı ile çok yol alındı. Oteller, moteller, köydes , havaalanı yada çevre yolunun konuşulması, adımlar atılması.
 
Ordu büyüyor. Büyüdükçe de işsizlik artıyor da denmeyecek, göç olunca yapacaklarınızın önemi o insanların dönüşlerine vesile olacak ise size Ordu ili minnetkar kalacaktır.
 
Sonra, Ordu sporun süperliğe çıkması, çok şeyin yeniden yazılımına, ihtiyaçların ortaya çıkmasına bunlar içinde çok şeylerin yapılması için büyük şirketlerin Ordu da yatırım yapmasına ihtiyaç doğdu ise, sizin gibi turizmin içinden gelmiş ismin bunu çözüp bu ile yatırımların yapılmasını sağlamanız bin kez size teşekkürü hak olarak getirtiyor sa bunu ben Ordum adına yapıyorum.
 
Bunlar bir tarafa, ben 30 yıldır Ordu futbolunun içinde, yönetimlerde, her kademede hizmet etmiş, babadan atadan Ordu spora onca şey vermiş insan olarak, önceliğin amatör takımlar olduğunu biliyorum. Alt yapının önemini, orada yapılacakların sözle değil, maddi imkanlar ile hayat bulacağını söylüyorum.
 
Sizin isteğinizle, senede bir azda olsa yapılan maddi yardımın adresi amatör takımlar değil sayın valim. Futbol takımları. Amatör takımlar için ayrılan bütçe ve paralar yalnızca futbol adına elinizden onlara uzansa da geride amatör takımlara ayrılan ya da ayrılmamışsa niye sorusu olan parasal yardımın akibeti ne?
 
Beta dershanesini kurduğumuzun ilk senesinde dershane içinde “futbol-basketbol-voleybol-yüzme- folklor “dallarında faaliyet yaparken salon sporları ile tanıştım. Ayaklarımız duru göle gömülmüşken salonlara girdiğimde eski yetenekli sporcu tiplerini aradı gözlerim. Sizlerde biliyorum ki, eski yetenekli il amirlerini arıyorsunuz puanı ile atanmış yetenekleri kısıtlı bir çok isme bakınca.
 
Elinizde olmuyor değiştirmek.
 
Sayın valim amatörlere yardım var mı sizce desem, güzel, sıcacık gülüşünüzle bana gülümser ve gidersiniz. Niye diğer branşlara belli miktar yardımları yapmıyoruz? “Baskete, voleybola falan”, ama güreşe gelince koca salonu kapatıp diğerlerini o yerden mahrum ediyoruz. Bütçesi ile harcaması ile yapılanı yan yana koyunca başarı nerde diyorum. Sonra Beden terbiyesinde oluşturulmuş, bir çok temsilciliğe aktarılan maddi imkana bu güne kadar kim ne dedi sayın valim. Başarı nerede, parayı alan gidiyor, iki gün sonra geri geliniyor.
 
Sayın valim, Ordu hakikaten büyüyor. Büyüdükçe de yetenekler yok ediliyor yada çıkmıyor. Eskiden Ordu da Turist Otel, çarıkçı nın oteli vardı , her semtten de bir çok yetenekli isimler çıkardı. Mahalle, okul maçları ile insanlar onları seyreder zevk alırdı. Şimdi her imkan var, içinde yeteneği dört beşlik insan yok. Bunun yanında her branşa bir temsilci yapılmış başarı denen olay yok, Ordu spor var içinde oynatılacak oyuncu yetişse de oynatacak isim yok.
 
Saygılar valim.

Önceki ve Sonraki Yazılar