Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

OKULLAR SPORU BİTİRİYOR…

 

 
Acaip moralim bozuk. Düşünebiliyormusu nuz, okul maçları için günlerdir bir çocuğu sınıfından  alıp, idman, maç  trafiği içine sokuyorsun, oynatıyorsun, dersleri zayıf oluyor, sene sonu iki tane yeni yetme öğretmenin ve müdür koltuğuna oturmuş ama idareciliği içine sindirememiş,  asla çocuklar için eğitimci olamayacak biri yüzünden o sporcuyu  bir dersten bırakıp dünyasını ,idareye güvenini yıkıyorsun…
 
Nasıl idareci, müdür ya da adamsınız siz?
 
Siyaset yapsam, Allah şahit sizin mesleki kariyerinizi yada, oturduğunuz koltuğu size cehennem etmek için bütün ömrümü veririm. Size, o müdürlük makamına oturma izni veren yasanın değişmesi için bütün nefesimi harcarım.
 
“Sporcun, tiyatrocun, folklorcun, basketcin, yazarın, çizerin, kısacası okulunun sosyal faaliyeti içinde olan, binlerce örgencin içinde yalnızca 50 kişiden biri bu çocuklar. Diğerleri ile aynı kefeye koyan yeni yetme öğretmencilik oynayan insanların yaptığı yanlışı onayan müdür nasıl müdür ki?
 
Bu çocuk zayıf olabilir, derslerde kötü olabilir. Liseye gelmişse, oraya kadar bu insan birleri tarafından gelmesine yol verilmiş ise, Okul için lazım bir isim ise, sene sonu, Eylül imtihanında okulunda futbol oynamış bir  genci sırf eğitimcilik yapacağım diye, prosedür uygulama dandikliğinden sınıfta bırakmak,  eğitimin içinde olan, eski sporcu, spor adamı bir insan olarak beni şok etti..
 
Yazık bu adamlara yada idarecilik yapan yüzlere.
 
Ben Ordu spor alt yapısında idari sorumlu olan biri olarak, bünyemde olan sporcularımın bundan sonra hiçbir okul faaliyetlerinde olmaması için nefesim gücüm yettiğince mücadelemi en sert ve en kırıcı olarak sürdüreceğim. O insanların ne makamları nede kişlikleri benim için bir şey ifade etmiyor.
 
Şahsi çıkarı için sporcuları sene boyu kullanan sonrada peçete gibi bir kenara atan, sahipsiz bırakılan sporcular için elini dilini bantlayan  okul idarecisi ve müdürlere de yazıklar olsun..
 
Onlar asla idarecide olamazlar, spor camiası için kişiliklerine saygı  duyacağımız insanlarda..
 
Çok yazık. Bunu sayın Ömer Demir öz de duysun… okullarda ve Ordu da spor bu tip idarecilerin elinde yok oluyor. Birde turizm kenti olmaya adayız. Bu insanlarlamı olunacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar