Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

HEYKEL VE TEKME

 

BU NE KARDEŞİM.

Bu ne kardeşim seven sevene, bu ne kardeşim ölen ölene, bu ne kardeşim gurur duyan duyana, bu ne kardeşim alan alana, bu ne kardeşim çalan çalana…Bu ne kardeşim yalandan sözler veren verene, yabancıyı öven övene, kendinden olmayana ekranlarda söven sövene.

En tepedeki konuştu; başkanlık sistemi iyi olmaz dediğin an, zirvenin tepesi ile iktidarı aynı noktada güven içinde buluşturmuyorsa, adaletli kararlarda sıkıntı olduğunu köşk iktidara karşı millet vekilleri serbest olmalı diye vurgulu bir tonla kürsüden açıklıyorsa, Avrupa birliği üyeliğinin unutulmamasının istendiği ortada ise, basının, memurun, halkın korkutulması ve hapse atılmaması gerçeğine vurgu yapıp iktidarda suratlar asılıyor ise, çözümün yeri meclis felsefesine sadık olunması isteniyorsa;

Kısaca demokrasiye vurgu köşkten esinti ile iktidarın ense köküne yapılıyorsa, demek ki serinlik olsun isteniyor.

Niye olmasın ki.

HEYKEL VE TEKME

5 Sezon boyunca Fenerbahçe de çok özel işler yapmış, aile yaşantısı, saha içi ve dışındaki hareketleri ile milyonların gönlünde yer edinmiş oyuncuyu, taraftarın efsane diye heykelini yaptığı birisini, başkan ile teknik adamlığı tartışılacak kadar bozulan hoca istemedi, kıskandı, oynamadığında kapris yapmasını çok gördüler, adı kirlenmiş başkanla, işini yapamayacak kadar acizlik içindeki teknik heyetin kıskançlığına kurban ediliyor ise Alex , oda buradaki sportif yaşantısını anında bırakıyor, doğrusunu yapıyor..

Eceli gelen cami avlusuna işermiş ya, işte öyle yönetimin işi. Milyonlarca insanı gel de sustur hadi, hem de Aykut hoca ile.. Peh, Peh. Kocaman elleri ile bir çınarı kesti,  bu taraftar bu hainliği yada kötülüğü yapanları ortadan ikiye böler, bekleyin görün.

KİN

İmanı olan insanda kin nefret olmaz. Adamların kini adaletin sıralarında otururken olursa, eğitimde atanacak yeteneği sınırlı isimlerde olursa, memurda olursa, akrabalarını, oğlunu, kayınçosunu ballı börekli el ile atama beslenmesine sokmada yaşatır noktasında olursa ,ne kadar secdeye giderse gitsin alınlar, o alınlardan imanlı insanın secdesine irin akar  haram akar pislik akar.

Bu gün üniversiteyi bitirmiş, KPSS puanı ile ne gençler boşta, isyanlarda, bir atama beklentisinde ama yukardakilerin akrabalarının trafik yoğunluğu beş yıldır bitmedi ki atanabilsinler. Başbakanın, bakanların, vekillerin etrafı, çocuklarının iyi, dolgun maaşla atama işlemleri bitecek sonrada oğullarının eşlerinin etrafı, kayınçoları girecek devreye 2015 te sıra gelir mi bekleyenlere, onu da Allah birde iktidarın başı bilir…

Allah kurtarsın, okumakta yetmiyor. Yukarıdan torpilli olmak lazım.   Nasıl verecekler esas dünyada bunların hesabını , rabbim affetsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar