Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

DAL YAPRAĞI SANIYOR KIRIK KUŞ KANADINI

 

DAL YAPRAĞI SANIYOR KIRIK KUŞ KANADINI

Bugün Orduspor takımıda yukarda sevgili “Gökhan Akçiçeğin” güzel mısrasındaki gibi, kırılmış kandını dal yaprağı sanıp uçmaya çalışıyor. Kimse ben bir an düştüm, sendeledim, yada başım döndü diyemiyor. Eğer hedefin varsa rüzgar seni istemesende hedefine götürür.

Ama belli bir kalıp içinde, üç beş kişi ile yada teknik adamların bile adam seçtiği bir yerde, fırsatları kaçırmadan hedefe gitmiş bir takım göster, dişimi kırayım.

İçerden bir isme tahammül edemeyen teknik adamlarla çalıştım ben, yanında çalışan teknik adamdan korkup, o dedikodu yapacak diye suçluluk içinde odalarında fısır fısır konuşan teknik adamlarla çalıştım ben.

Aslında aradığı tam yanındadır ama yıllarca bu insanları farkedememiş yöneticilerle çalıştım ben. Kendi hocasına körbakan;”hakedeni var tamamda” hepsini aynı çizgi içine hapseden yönetimde insanlarla çalıştım ben.

Tribünde belli insanlar küfür ediyor diye, öz sporcularını teker teker yollayan insanları yaşadım ben. Bir çok teknik adam eskisine binlerce lirayı yedirmeyi marifet sanan insanlarla çalıştım ben.

Aslında komik, hiçbir özelliği olmayan, elinde bir dibloma ile aşortman giyip Orduspor camiasından binlerce lirayı alıp, arsa ev sahibi olan teknik ekipleri yaşadım ben. Bu takım küme düşerken tribünde üç beş yönetici ile kalakalmışlığı yaşadım ben.

Elindeki fırsatı kaçırınca, arkasından gelen kulüplerin şampiyonluklarını gördüm ben. Hakkımız olan şampiyonluğu, bir hocanın acamiliğinden Ankara’da bırakan takımın sonunu gördüm ben.

Bu takım konya’da şampiyonluğu kaçırınca, birkaç insanın dedikodusu yüzünden, üçbeş Ordulu sporcusunu kovup, takım iskeletini yok eden sistemin çökmüşlüğünü yaşadım ben.

Elindeki Orduspor’u, futbolcu eskilerinin emrine verip bugünlere gelinen yol haritasının nasıl oluştuğunu gördüm ben.

Bugün, Orduspor kırık kanadını dal yaprağı sanıyor..Uçmayı istiyor. Çünkü biliyor ki, hedefi olmayan hiçbir takımı rüzgar istediği yere götüremez. O zamanda arkadan gelenler kazanır.

Bence hedefine uçmaya çalışan bu takımın kanatlarını hep beraber havaya kaldırmak Ordulunun görevi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar