Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

CEVABIMIZ OLSUN…

 

Yazılarımıza, sporun katran kazanına, değirmenin acımasız çarklarına karşı yapılan mücadelelerin, toz duman olmuş genç jenerasyonun, sokaklarda, yada bir amatör kulübün içinde incinmiş gururları ile oynayan sporcuların durumlarına, Ordu spor takımında hedefin konmuşsa o hedefin dışındaki kalan gençlere bakmayan hocaların ne istediklerine Ordulu olarak isyanımız, haykırışımız, yada bolca tenkitimiz olsa kaç yazar olmasa kaç yazar..

Bu hikayeyi yazan kalem senden olmayınca ucu hep sivri , daha sivrilmiş kalem uçlarında oldukça,  Ordu spor takım sayfasına hangi genç sporcunu “nokta, virgül, yada ünlem” olmuş hali ile bile koyma şansın olur..ki?

Ordu da bazı  kardeşlerimiz genç isimleri , kurdukları menajerlik sıfatı içinde sagolsun sağa sola verip, yarınlarına ışık olacak kapı arıyor. Bunlardan bir tanesi e eskiden kargo işleri ile ordu insanına hizmet ederken bir anda bu alanın içinde  kendini bulan Murat kardeşimiz. Elindeki bir çok yeteneği, Türkiye nin her yerinden bulduğu isimleri belli kulüp takımlarına verip onların istikballerine yol açan  kişi durumunda oluyor.

Zor ama harika bir iş..

Ordu spor takımında oynayan sporcu ordululara bakın, arkasındaki isimler;”  Fikret, Üstün, Aydın, Erol, Necip”.  Şimdi ise bu takımın başındaki isim Metin Diyadin. Aslanların olduğu arenada kedi olup ta boğulmayı istemediğinden ilk yılında sağlam bir takım kuruyor, onunla kötü rüyayı görmemeyi istiyor.

Alt yapıda ne var? Yok . Şimdi biz buna bir şey mi diyelim. Var, eksikleri çok, çalışmadan kimse kimseye ekmek vermiyor. Bu halleri ile yukarıdaki patron hazır adam varken niye risk alsın ki? Almıyor da.

Vardı  da , hocalar mı kayıp etti onları.? Yada şurada bir oyuncu vardı , hocalar mı  istemedi de  amatör camiada harcandı. Boş işler, bilinmeden yapılan yorumlar. Delikanlıca Ali Taç diye bir okurum var yazılarından biber yangını çıkıyor ama işini yapıyor, bildiğini yazıyor.

Faydalı  görüşleri yanında içinde olmadığı  için bilmedikleri de var,  ama iyi niyetli beni de bazı konularda zorluyor, ikimizin amacıda şu mor beyaz renk içinde ordulu bir genci izleyebilmek..

Rıdvan geldi, oturdu, ama hataları  yüzünden gitti. Yasin olur dedik, Belki kafasını kullanır Ünye de pişerde uzun yıllar hizmet eder Ordu spora. Bir giden genç isim var , ona hepimiz acıdık, onda da var suç, kafasından silmiş gibi burayı yada iki dere bir arada hikayesi gibi, biraz şaşkındı.

Şimdi üç dört isim var ki buradan yazıyorum , Ordu sporda” Sinan-Mahmut-Ömer- Aykut-Ali- Turgut” gibi  mor beyaz forma ile Ordu ya hizmet edip, kalıcı olacaklar..

Cevabım  şu, iyi işler yapılıyor, iyi bir yol haritası  çizilmiş..Benim  inancım, tecrübelerim ışığında yüzde 70, yüzde 30 sporcuda n katkı  olursa kaybı ile yüzde 80 bu takıma oyuncu verecek alt yapı..

Sizce veremezmi? 

Önceki ve Sonraki Yazılar