Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

CEMİLİN OĞLU FATİH…

Evlendi bu gece, İstanbul dan cici bir kızla, matematik öğretmeni. Oğlumuzda kimyager, İstanbul da olacaklar, yeni hayatlarında. Etrafında onu seven bir sürü dost amca olacak. O Cemil in oğlu, Fatih..

Hani o küçük Fatih, kitapçı dükkanında oynayan , adam olsun diye Cemil in üzerine titrediği ufaklık. Büyüdü ve de evlendi. Gözlerim doldu, kötü oldum. Cemil yok mu diye baktım etrafıma.

Gördüm uzaktan, o ağır yürüyüşü ile bir kenarda volta atıyordu, bana bakıp ta gülmesi yok mu, mutluluk oyunu değil dercesine bakıştık bir an.

Bu gerçek bir hayat oyunu Cemil ağbi. Fatih büyüdü ve işini buldu. Eşini aldı geldi anasına ve sana. Şimdide dostlar sofrasında güzellikler yaşıyor.

Evleniyor reis.

Sende mutlumu sun?

İşte bu reis.

Gerisi angarya. Amcaları etrafında, anası  hep yanında, dostların ise onun ensesinde. Merak etme. Onun çok sevenler var. Miras gibi kocaman sevgi dağı arkasında. Zaten oda bunu hak ediyor.

İşte, bu kadar kalabalıkla kutluyor mutluluğunu, dünya evine giriyor. İlerde bir torununda olacak uzaktan da olsa seveceğin, kucağına almasan da gelip te göreceğin. Sen çok özel insandın benim için, dostların için.

Ortağımdın, sırdaşımdın, kardeşim din, ağbimdin.

Gittin, beni de yetim bıraktın.

Ama biliyorum ki hep bizimlesin, biliyorum ki çocuklarda sana layık..

Bu gece Cemil in oğlu Fatih, İstanbul dan cici bir kızla evlendi.

İyi etti..

Mutlu ol Fatih. Herkes için, özelliklede Cemil için.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar