Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

19 YAŞI GENÇ KABUL EDERSEK…

 

19 YAŞI GENÇ KABUL EDERSEK…
 
Bugün dünyanın en iyi takımlarından olan bir çok kulübün oynattığı genç , alt yapısından yada transfer ederek, güvenip forma verdiği oyuncu resmi “17 ya da 18” yaşındaki insanlar.
 
Orduspor takımına, alt yapısına , sonrada içerden yada dışardan alıpta bir şey olmıyacağını bile bile bir sezon baktığımız gençlere bakıyorum, yaşları “19—20—21”, bu isimlerin hangisi yarın Orduspor kadrosunda olur ve oynar?
 
Ama “16-17” yaş gurubunda iki yada üç isim var ki, bugünden onlara değer verip, o isimleri kademe kademe yetiştirirsek, yemin olsun Orduspor en azından bir iki tanesinden kendi bünyesinde kar eder.
 
Hiç ler, olumsuzluklar, boşa geçen yıllar, sonra başka amatör takımlardaki serüven, o çocuklardaki, “attan inip eşşeğ binme hikayesini” anımsatır ki, bir çok yeteğin sokaklara düşmesi kaçınılmaz son olur.
 
Çalışma temposu, zamanı, özel çalışma planlaması, yetişmelerindeki fazla mesainin hocalara aktarımı, bunların yanında yönetimin sözle değil, bizzat isteyerek verdiği maddi yada manevi desteğin olmadıkca, yazdığımızda konuştuğumuzda boş olur.
 
Kimse darılmasın.
Hangi başkan olursa olsun hangi yönetim olursa olsun, yukarıya ve teknik kadroya alt yapı konusunda ne söz nede bir yaptırım yapabilmişlerdir. 
Onların hedefi profosyonel takım olunca, hedef birde büyük olunca, alt yapının “ Arsenal yada Barselona” modeli takım olması çok zor.
 
Dediğim gibi “17 yada 18” yaş gurubu içinden, en az iki üç isimle Ordusporlular Gurur duyacak, hocalarıda emekleri ile mutluluklarına mutluluk katacaklar.
 
Kolay şey değil.
 
Yıllardır bir isme taraftarın evet diyemedği takımın alt yapısındaki gençlerin kaderleri sokaklarda yada bir amatör takımın soyunma odasında son bulurken, onlara inanmış hocaların içini ve ağlayan yüreğini kim, hangi yönetici yada başkan bildi ki ?
 
“20-21- 25” yaş genç sayılan ülkemizin tersine Avrupa kulüpleri “15-16 -17” yaşında yetekli isimleri arıyor.
 
Bizde tesislerimizde emek verdiklerimizden nasıl yada ne kadar sporcu olduklarını görüyoruz?
 
Birde Orduspor takımına amatör takım yöneticileri banka gözü ile bakmazlarsa, çok daha iyi olacakta..
 
İşte olduğu kadarı ile bu resim bu…

Önceki ve Sonraki Yazılar