Doç. Dr. Birol ERTAN

Doç. Dr. Birol ERTAN

FİLİSTİN’İN DRAMI

FİLİSTİN"İN DRAMI
 
Birol Ertan 

 
“Filistin"in Dramı” deyince, Filistin"de yaşayan ya da dünyanın değişik bölgelerine dağılmış Filistinlilerin insanlık dışı yaşam koşullarından söz etmiyorum. Özellikle bugünkü Filistin lideri Mahmud Abbas"ın liderliğinden ve bu liderliğin Filistin insanı için yarattığı dramdan söz ediyorum.
 
Olmayan devletin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Batı"ya şirin gözükmek uğruna ödünler üstüne ödün vererek kendi milletinin desteğini kaybetti. Tutarsız politikalarıyla HAMAS"a karşı ciddi seçim yenilgileri aldı. İsrail"den aldığı iddia edilen silahlarla HAMAS ile savaşan bir lider konumuna düşmesi de bundan mıdır bilinmez?
 
Geçenlerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi"ni ziyaret etmiş ve orada Rum tezlerini desteklediğini açıklamış. Tarihte Arapların ihaneti biçiminde kafamıza kazınmış olaylar dizisi ve Arabistanlı Lawrence olayı hafızamızda taze dururken, Abbas"ın bu ihaneti karşısında söyleyecek söz bulamıyorum.
 
Dünyada Filistin davasını en tutarlı ve her koşulda destekleyen Türkiye, Türk insanı ve özellikle Kıbrıs Türkleri, Filistin lideri Abbas"tan bunu beklemezdi, bu tavrı asla hak etmezdi. Yazıklar Olsun!
 
Olay o kadar ciddi ki, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maruf'un Dışişleri Bakanlığı"na davet ederek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 8-9 Temmuz tarihlerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimine yaptığı ziyaret sırasında Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak yaptığı konuşma ve Rum tezlerine destek vermesi konusunda bilgi istedi.
Filistin"in dramı, gerçekten de böyle basiretsiz liderlerin ellerinde kalmasıyla yakından ilgili. Bilinçsiz, oportünist, güvenilmez, ikili oynayan, halkının desteğini kazanmaktan aciz bir ismin Filistin kurtuluş savaşını başarıya ulaştırması düşünülebilir mi? Asla düşünülemez. Filistin"deki iç savaş ortamı da bu basiretsiz liderlerden kaynaklanıyor.
Filistinli kardeşlerimiz sakın alınmasın, böyle bir lider ile ne bağımsızlığına kavuşabilirler, ne de Filistin"in yaşadığı dram sona erer. En yakın dostu ve müttefiklerinin ulusal sorunlarına karşı bu duyarsızlık devam ettikçe, asla Filistin sorunu başarıya ulaşmaz.
Filistin lideri Abbas, Türk toplumunu hayal kırıklığına uğrattı. Bunu unutmak asla mümkün değildir. Tarih, Mahmud Abbas"ın bu iki yüzlü tavrını asla ve asla unutmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar