BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ..!

BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ..!

5 Temmuz Pazar günü sabahın erken saatlerinde Ordu ve ilçelerinde kesilen elektrik gece 11"e kadar gelmeyince Temmuz sıcağında tabiri yerinde ise Elektriksiz ve Susuzluk Ordu"lulara tam bir Zulüm yaşattı,


Ordu Ordu olalı böyle zulüm görmedi,böyle sıkıntı,stres yaşamadı dedirtti!
Şehrin Elektrikleri kesik olunca Belediyenin su motopompları su depolarına su basamadı kısa bir zaman içerisinde şehrin suyu kesildi. Tuvaletler doldu insanlar tuvaletlere gidemez oldu şehirde insanlar perişan oldu. Şehrin trafik lambaları çalışmayınca özellikle akşamın karanlığında şehir tam bir trafik karmaşası yaşadı, sinirler gerildi gecenin geç saatlerine kadar bu devam etti şehre sanki karabasan çöktü.


İyiki gökyüzünde dolunay vardı…!
Yazın bunaltıcı sıcağında Buzdolaplarının içi ısındı..! Dipfrizler çözüldü Evlerde Lokantalarda,Kasap,Restoran,Balıkçılarda Pastanelerde,Dondurmacılarda vede fırınlarda sıkıntılar çoğaldı.Esnaf ne yapacağını şaşırdı


Yıllar önce 2002 senesi kış ayında ısı farkından bir tabi afet oluşması sonrası yüksek gerilim elektrik tellerinde meydana gelen buzlanmadan dolayı ana taşıyıcı yüksek gerilim direkleri çökmüş,teller yerlere inmiş kopmuş tabii bir afet olmuştu. Ordu yer yer üç gün elektriksiz kalmıştı. O günleri de yaşadık ama Sıcak Pazar günü yaşadığımız ,önceden bilinen bir bakım onarım işinin 18 saat uzatılması üstüne üstlük birde trafo kazası eklenince sorunlar yumağı insanları bezdirdi..

Evlerde özellikle makinaya bağlı hastalar varsa onların durumunu düşünmek ise daha da korkunç…
Şehre kabus yaşatan bu saçmalığın adını sorarsanız Tedaş"ın genel bakım uygulamalarından biri..Yaklaşık 18 saat süren bu garip beceriksiz uygulama ile vatandaşı cezalandırmanın hiç gereği yok.



Temmuz ayının aşırı sıcağında bu olumsuz Teiaş çalışmasına eklerseniz insanlara Pazar gününü zehir etti, bezdirdi, Ordu Şehrinde ve ilçelerinde sözün kısası hayat durdu.
Düşünebiliyor musunuz vatandaş dondurma dolabının kapağını açıp külah dondurma alacak esnaf vatandaşa açma diye bağırıyor .Sebep diğer dondurmaların erimesinden korkuyor…Lokantada soğuk su istiyorsunuz sıcak su geliyor…vatandaş elini yıkayacak,tuvalete gidecek ayrı bir sorun…!
Bu arada Trafolara bakım yapılmayacak mı..Tabi ki yapılacak ama dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uzun süreli vatandaşı mağdur eden,çileden çıkaracak bir garip bakım onarım uygulamaları yapılmaz.
Bunun adı da hizmet olmaz..
Vatandaş 15 milyon liralık elektrik ödemesini geçiktrince elektiriği kesiliyor açma kapama 11 milyon lira ceza ödüyor. Tedaş bakım yapacağız diye şehrin 18 saat elektriğini kesiyor vatandaşı evinde tuvalete gidemez yapıyor dolabında etini yemeğini bozuyor, perişan ediyor esnaf çaresiz kalıyor dolaplardaki yiyecek maddeleri bozuluyor.
Pazartesi gazetelerini çıkarmak sorumluluğu olan gazetelerin hali ise daha farklı . Recep Başkan"ı sabahtan gördüğümde perişan bir vaziyetteydi.Bu ne hal başkan dediğimde “Sabah 04"te eve gittim” dedi..
Vatandaş temmuz sıcağının ortasında susuz yazı yaşıyor sanki cezalandırıyor ..!
Ordu"lu vatandaş sokakta vatandaş böyle söylüyor .
Senede birkaç defa yapılan sonuncusunda ise Ordu ili 10 ilçe merkezi 24 belde ve 268 köyü ile 19 saat sıkıntı yaşadı.Şimdi bu uygulamanın adı ne oluyor..!


HALİL MERMER
Ordu Tedaş il Müdürü Halil Mermer Ordu"da yaşanan sıkıntıları bildiği için ertesi gün bir basın toplantısı düzenliyor ve dikkat çekici şu cümleyi kullanıyor” Teiaş çalışanlarının teknik bir arızayı gidermek için yaptığı çalışmada dikkatsizlik sonucu elektrikler kesildi” “ Basında elektrik kesintisinin Tedaş tarafından kaynaklandığı belirtiliyor . Elektrik kesintisi ile basında çıkan haberler yanlıştır . Sapla samanı ayırt etmek lazımdır” diye açıklama yapıyor bir saat sonra Ordu"da elektirik yeniden kesiliyor…!
Tedaş Müdürünün şansızlığına bakarmısınız…!
Sapla saman Ordu insanının yaşadığı olumsuzlukları esnafın sıkıntısını zararını stresini telafi ediyor mu..?
Dileriz İl Müdürü Halil Mermer"in basın açıklamasında yaptığı “DİKKATSİZLİK” bir daha yaşanmaz..!
Şimdilik geçmiş olsun..!

19. MESUDİYE KURULTAYI
Mesudiye"de gelenek bozulmadı 19.kurultaylarını da geleneklerini bozmadan ısrarla yaptılar.Mesudiye"liler ve kurultay davetlileri önce Mesudiye"nin sorunların konuştular tartıştılar yaptırılması gereken hizmetleri not aldılar proğram sonrası kurultay etkinlikleri yapıldı kurultay sonuç bildirgesini hazırladılar.
Mesudiye Kurultay"ının mimarı Hürriyet Gazetesi Başyazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi"nin muntazam katıldığı Mesudiye kurultaylarında üst düzey bürokratlar Üniversite rektörleri,profesör ,Valiler Kaymakamlar Bakanlar Milletvekilleri de genellikle hazır olurlar .
Mesudiye ilçesine tartışılmaz büyük yatırımlar getiren Kurultaylar her ne kadar Mesudiye"den büyük göç"ü önleyemese de Eski Başbakan Bülent Ecevit"e bile 40 yıllık hayalim dediği “Köy Kent” i kışın tahminen 2500 nüfuslu Mesudiye"nin yol geçmez bir köyüne taşıdı .. Trilyonluk yatırımların Köy Kent macerasının son halleri ise içler acısı…!
Her şey bir yana Mesudiyeliler Kurultaylarda Şenliklerde Türkiye"nin her tarafından gelip katılımlarını yapıyorlar destek veriyorlar, Kurultay kararları alıyor takip ediyorlar ,Mesudiye Kurultayı yürütme kurulu kurultaydaki bütün konuşmaları kayda alıyor daha sonra Kitap haline getiriyor.
Mesudiye"li olmanın birlikteliğini gösteriyorlar kurultay sonrası el ele tutuşup Mesudiye Horonu"nu oynuyorlar Halaylar çekiyorlar.Mesudiye Türküsü “ekini biçe biçe bulamadın ucunu”yu birlikte söylüyorlar ,bir zamanlarda da Keşkek yiyorlardı.
Ve Mesudiye"ye güçlerini kullanarak hizmet getirtmenin mutluluğunu yaşıyorlar…
Mesudiye"liler Basın Konseyi Başkanı Hürriyet Gazetesi Baş yazarı gerçek bir Mesudiyeli Gazeteci Oktay Ekşi"nin büstünü Mesudiye"de meydanda müsait bir yere koymaları gerekiyor hemde yaşarken. Çünkü değerli büyüğümüz bunu hak ediyor.
Yazıyı yazarken bir zamanların başlayıp biten Ordu Kurultayı..! geliyor aklıma gülüyorum…





Önceki ve Sonraki Yazılar