UMUTLAR – HAYALLER – SEVDALAR

UMUTLAR – HAYALLER – SEVDALAR
VE GERÇEKLER

ABDULLAH AYDIN
abdaydin42hotmail.com

Her seçim bazı hayalleri, umutları ve sevdaları içinde taşır. Seçimler bahar günleri gibidir. Tomurcuk doludur ve her an olacak bir doğumun habercisidir. Doğumun nasıl gerçekleşeceği, nasıl sonuçlanacağı ve sonunda sağlıklı bir doğumun olup olmayacağı, doğum sonrasının sağlıklı geçip geçmeyeceği ise belli değildir, bilinmezdir. Daha çok günlük görüntülerle, kendisine verilenle ilgilenen ve yetinen ülkemizin geniş yığınları, seçimleri beklenenin üstünde bir ilgiyle önemser. Seçilmek isteyenlerin ve Partilerin uzun süreli propaganda bombardımanı altında kafası buğulanan seçmen, yediği siyaset narkozunun etkisinde derin hayallere dalar, geniş umutlara kapılır. Kendini ameliyat ekibinin insafına terk etmiştir ve gerçekler onu pek ilgilendirmez. Aslında operasyon ekibi de, onun gerçeklerle fazla ilgilenmesi taraftarı değildir; umutlar ve hayaller onlara yeterli görülür.
Öte tarafta hayallerine, umutlarına sevdalarını katanlar da var. Onlar ki; seçim sandıklarına ziynetlerin saklandığı sihirli kutular olarak bakarlar. Koltuk, şaşaalı makam odaları, son model makam arabaları, emredecekleri binlerce insan, kullanabilecekleri trilyonluk bütçeler var o sihirli sandıkların içinde… Seçilmek isteyenler için sevdadır bu hülyalar; umutlarını, hayallerini bu sevdaları besler.
Sevdaları onların ayağını yerden kesmiş, şişirilmiş balon gibi havalandırmış ve çoğunda da yönünü, yolunu şaşırtmış, gözünü karartmış, dilinin bağını çözmüş, akıl sınırlarını zorlar duruma gelmiştir. Bu akıl zorlaması ve bellek buğulanması sonucu akıl almaz vaatler havada uçuşmakta, seçmenin ayağını yerden kesmektedir. Artık seçmen için, yaratılacak yeni dünyada yer kapmaktan önemli daha ne olabilir?
İlimiz yerel yönetim adaylarının seçim bombardımanları da hiç de yabana atılır cinsten değil. Bakınız adaylarımız, hayal umutla avunan biz seçmenlere neler vaat ediyorlar:
Modern Pazaryerleri—Çok katlı otoparklar—İşsizliğe çözüm—Eğitime destek—Üniversitenin gelişip büyümesi için her türlü destek--Her türlü yatırımcıya destek—Çöp ayıklama ve imha tesisi—Kent Meydanı—Çocuk parkları—Köprülü kavşaklar—Süpermarketlerin şehir dışına çıkarılması—Kimsesiz çocukların bakım ve eğitimi—Semt spor sahaları—Su arıtma tesisi—Boztepe teleferiği—Dere yatakları ıslahı—Yeni park alanları—Yeni kıyı düzenleme projeleri—Modern terminal yapımı—Gençlik evleri—Gençlere iş olanakları—Olimpik yüzme havuzu—Yeni bir Stadyum yapımı—İşsizliğe çözüm—Geçlere yurt ve burs olanakları—Kadın sığınma evi—Yoksullara şefkat evi—Yeni sanayi sitesi—Turizm projelerine destek—Halk sağlığı merkezleri—Evde sağlık hizmeti… Vaat listesi daha da uzun.
Hayal ve umut peşinde olanlar, gerçeklerden uzak duranlar için bu söylenenler "yapılacak" gibi görülebilir. Sevdalıların da seçim sonuna kadar hayal ve umutları sürdüğü için, onlar da ortay attıkları proje, tasarı ve önerileri "olabilir" görebilirler.
Seçmen olarak dileğimiz, bütün seçilecek olanların ortaya sürdükleri önerilerin hayata geçmesi ve Ordu insanının hizmetine sunulmasıdır. Ancak ülkemizin gerçekleri, kentimizin sosyal, siyasal ve ekonomik yapısı bu hayallerin, umutların, önerilerin gerçekleşmesine pek olanak tanır görünmüyor. Seçim sonunda geniş kitleler hayallerini, umutlarını, seçilmek isteyenlerin çoğu da sevdalarını bir başka bahara ertelemek zorunda kalabilirler.
Öneriler, projeler ve vaatler hayal de olsa, yüreğimize umut pompalayan sevdalılara yine de teşekkürler!
25 Mart 2009

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.