ORSEV-Faslı Dil ve Ordu Crayz

GÖRDÜKLERİMİZ

          DUYDUKLARIMIZ…..

                                                     Tuncer Engin

 

ORSEV-Faslı Dil ve Ordu Crayz

 

Ordu Sanat evi ORSEV cumartesi günü sanatsever dostlarına Orsev salonunda Tunca Gönül ,Yurdal Karahan,Murat Gürsoy Ender Bellikçi,Akif Bayazıt,Turgut Güngör, Filiz Bacınoğlu Bayram"dan oluşan Meşk Faslı Dil Topluluğu ile  güzel bir Rast Faslı  konser ziyafeti verdi.

 

         Başkan Sevinç Özel"in çok değerli Ordu Sanat dostları Ordu"ya sanat anlamındaki katkımız sürecektir. Bu tür etkinliklerimizi ayda bir defa yapmayı planlıyoruz. Bizim sanat sever herkese kapımız açık, gençlerimize çok önem veriyoruz burada yapacakları her türlü sanatsal  faliyetlerine destek veririz.diyerek yaptığı kısa konuşması  sonrası 34 sene Ordu"dan uzak kaldığını belirterek  Ankara"da dinlediğim Şair Ali Öztürk"ün gurbettekilere  Ordu"yu adım adım gezdiren “Memleket Hasreti” adlı  şiirini size okumak istiyorum diyerek bu Ordu hasreti yüklü şiirini izleyicilerle paylaştı gecenin açılımını yaptı..

 

           Ordu Faslı Dil Sanat topluluğu günün sevilen Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan özel seçilmiş parçaları koro ve solo olarak  izleyenlere sundu. Bazı güzel eserlere ve  Özellikle de “ Eski Dostlar” isimli besteye geceye katılan misafirlerin hep birlikte sanatçılara eşlik edip  samimi bir hava yaratması  salona  ayrı bir güzellik getirdi.

 

              Mini konserin tek bayan solisti Filiz Bacınoğlu"nun ve Turgut Güngör"ün seslendirdikleri  birbirinden güzel  eserler ve ses tonlarındaki farklılıklar ise  bir başka güzeldi.

 

               Başkan Özel Fahri Çelebi"yi Şiir okuması için mikrofona davet ettiğinde Çelebi önce “Niye ben niye böyle yapıyorsun ” diyerek tepki gösterdi paltosunu çıkardı, beş saniye sonrada mikrofon elindeydi ve Eski dost ,arkadaşı Tunca Gönül"e hitap ettiği güzel şiirini okudu.

 

                Gecenin Fıkra bölümünde Nemci Oğuz ve Şaziye Ersoy"un kendine has konuşması ile anlattığı güzel fıkralar  sonrası Yurdal Karahan sataşma var faslından yine başka güzel bir fıkra ile Ersoy"la atışma yapınca bir farklı güzellikte böylece başlamış oldu.

 

               Başkan Özel bu kez Emekli Öğretmen Seylan Ergen"i mikrofona aldı. Seylan Ergen Boztepe"de tanıdığı  bir kadının konuşmalarını özel şivesi  ile anlatmaya başlayınca Şaziye Ersoy"un güzel anlatımına  da rakip olduğunu gösterdi...!

 

                    Laf aramızda Sanat Şiir ve fıkra gecelerinin özel fıkracısı  Asiye Kamacı"yı da gözlerimiz arar oldu…

 

                      Bilindiği gibi  Ordu sanat evi ORSEV"in  zaman zaman düzenlediği sanat şiir ve fıkra gecelerinde Orsev"in özel davetlileri arasında Valiler, Belediye Başkanları, Garnizon Komutanları,Hakimler, Savcılar, daire müdürleri  seçip okudukları bir birinden güzel şiirlerle sanat dostu Ordu"luların belleklerinde güzel anılar bırakmışlardı.

 

          GECENİN SÜPRİZİ

   Son günlerde Televizyon tolk şovcuların proğramlarına. Türkiye"de son iki senedir gündem oluşturan Trabzon"un sahiplendiği beğenilen oyunu Kolbastı fırtınasını taşıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Okan Bayülgen"in gece proğramında Ordu Crazy Kolbastı gurubunun özel gösterisini seyrettiğimizde gençlerimizle  bir başka hoşumuza gitmişti.

 

    Oyunun bilinen müziği de “ Dere boyu kavaklar” dır.

          Orsev"deki Faslı Dil sanat topluluğunun  konserinin sunucusu  Filiz Bacınoğlu davetlilere Proğramın sonunda Orsev"in yiyecek içecek ikramı ile Özel dans  çalışmalarını Orsev Salonunda yapan Ordu Crazy Kolbastı gurubunun  gösteri yapacağı anons edildiğinde birlikte oturduğumuz Halit Çelebi ye bu çocukları iyi izle bu çocuklar harika  dedim .Bu anons gerçekten  gecenin konuklarına da  süprizi oldu.

 

            Orsev dostları  Gönül Yeşilyurt ve Ümmühan Öztürk"ün davetli sanat dostları  için özel yaptıkları  Mercimek  köftesi,zeytinyağlı sarma ve sigara böreğinden oluşan ikramın nefis çayla birlikte dağıtımı yapılırken bu özel Kolbastı gurubun gençleri  Mehmet Serhat Hekim,Doğuş Şahin,Ömür Öztürk,Uğur Karaoğlan,Eylem Çağla Öztürk,Büşra Aksu, Duygu Öztürk Özge Çelik Orsev"in küçük salonunu gösterileri  için açıyor izleyicileri salonun yan taraflarına  oturtturuyorlardı.

 

             Bir zaman sonra da gençlerin  özel ses düzenleri kolbastı parçasını çalındığında gençler salonun ortasında çoktan yerlerini almışlardı.

       Gençlerimiz  performansları ile son günlerin modası  Kolbastı oyununun güzel figürlerini davetlilere gösterdiler büyük alkış aldılar.

 

         Coşkulu gençlere Figen Çakmak ve Filiz Bacınoğlu"da eşlik ettiler. Daha sonra gurup  Ordu Karşılaması ile Roman oyunlarından da örnekler gösterdiler...

 

          Bu güzel sanat şiir fıkra ve dans gösteriminin ev sahibi Orsev"e teşekkürler,

            Orsev yaptımı böylesini yapar..

Önceki ve Sonraki Yazılar