SİSTEMİN SAYINLARI VE LANLARI

SİSTEMİN SAYINLARI VE LANLARI
ABDULLAH AYDIN
[email protected]

Burjuvazi iyi dümen bulmuş doğrusu… Tiranlara, Krallara, Sultanlara karşı uzun kavgalar vererek gücünü kabul ettirmiş, yönetime önce ortak, sonra da tümden sahip olmuş. Düzenini öyle allamış pullamış ki; paylaşıyor göründüğü yönetimi, kendi dışındakilere kırpıntılar serpiştirerek sınıfsal tekeline almış ve başka ortağı da kabul etmemiş, halen de etmemekte...

Ne diyorlar bize? “Demokrasi halkın kendi kendini yönetimidir.” Sahiden mi? Gerçekten halk kendi kendini mi yönetiyor?

“Egemenlik halkınmış!” Deme yahu! Egemenlik halkın da, bizim niye haberimiz yok. Yoksa birileri bizimle dalga mı geçiyor!

Sistem çok oyunculu görünse de, aslında birilerinin oynattığı tek oyunculu bir oyun. Oynatılanlar, zorluk, yokluk, cefanın çilekeşleri ve elinde hiçbir gücü olmayan, "Liberal Demokrasi oyununun figüranı" rolündeki yığın yığın, bölük bölük "Lanlar"…

Sistemin sahibi ve tek oyuncusu ise; her türlü gücü elinde bulunduran, kaymak yemekten bıkmayan kaymak tabakası "Sayınlar"dır. Maşallahları var; sayın kaymakgiller sistemlerine öyle caf caflı bir ad bulmuşlar ki, deme gitsin! "Demokrasi". Sormadan geçemiyor insan: Burjuva Demokrasisi mi, Sermayenin Demokrasisi mi, Liberal Demokrasi mi, yoksa temel tarifinde olduğu gibi, Halkın kendi kendini yönettiği Halk Demokrasisi mi? Şimdi bizde var olduğu söylenen hangisi acaba? Sayınlara soracak olsak, verecekleri cevap Halk Demokrasisi olacaktır…

Bu nasıl bir Demokrasi diye Lanlara sorsak, alacağımız yanıt, "o senin dediğin ne ola ki?" diye bir yanıt alabiliriz… Sayınlar diyor ki:"herkes haddini ve terini iyi bilecek bu düzende. Bir çöplükte iki horoz olmaz. Bu çöplüğün bir horozu, tek sahibi vardır; o da Sayınlardır. Bu hiç aklından çıkarma Lan!"

Demokrasi katılım ve paylaşım rejimi diyorlar. Doğru. Biz de hem katılıyoruz, hem de eşit şekilde paylaşıyoruz ya(!) Herkes aynı şeyden almasın diye değişik şeyleri paylaşıyoruz(!) Gam, keder, yoksulluk, cahillik Lanların, varsıllık, rahatlık, egemenlik Sayınların. Bu paylaşımı beğenmedin mi yoksa? Beğenmediysen "Ananı da al git Lan!"

Bol Sayınlı, bol Lanlı rejimimizin durumuna bakacak olursak; yasama görevindeki sayınların hakkında çeşitli suçlardan (Yüz kızartıcı ve ahlâki olanı da var) Cumhuriyet Savcılarınca hazırlanmış 608 fezleke var.

Ulusal gelirin %60 ını %20 lik sayınlar alırken, %80 lik Lan kesimi de gelirden %40 lık pay alıyor. "Sosyal Hukuk Devleti(!)" bu olsa gerek…

Demokrasi hak arama rejimi diyorlar. Tekel işçileri direnişte. Sayınlar bu direnişe ne diyor? "Sattım Tekeli lan!" İtfaiyeciler, Sağlıkçılar, Eczacılar, atanmayan öğretmenler direnişte. Sayınlar bu direnişlere ne diyor? "Biz diyeceğimizi dedik. Polisi salarım üstünüze lan!"

Ahmet Şer"if İzgören"in "Fil Yalnız bir hayvandır" adlı esrinden bir alıntı yapalım.

“Yavru deve annesine sormuş:

-Anne bizim niye hörgücümüz var?

-Çöl sıcağında susuzluğa dayanabilelim diye.

-Anne bizim toynaklarımız niye bu kadar geniş?

-Çölde ayaklarımız kuma batmasın diye.

-Anne bizim boynumuz niye bu kadar uzun?

-Çölde uzaktan gelenleri görebilelim diye.

-Peki anne, Allah aşkına bizim Atatürk Orman Çiftliğinde ne işimiz var?

Bu ülke Atatürk Orman Çiftliğinde yaşayan develerle dolu; yetenekleriyle alâkası olmayan işlerde çalışan sürüyle mutsuz insan…”

Evet; bu ülkede yetki kullanan bir sürü yeteneksiz "Sayın deve" var… Öte yanda, tek görevleri Sayınlara hizmet etmek olarak görülen, bu ülkenin dağına taşına, denizine gölüne alın teri damlatan, uçan kuşuna, kara toprağına sevdalı, Sayınların kafası bozulunca "Ananı da al git Lan" denilen işsizleri, yoksulları, emekçileri var. Develerin "Sayın Devletlû" itibar göremeyeceği bir demokrasi dileğiyle, selâm olsun hak, Hukuk ve emek adına direnen emekçilere, selâm olsun birilerinin "Lan" olarak gördüklerine!

Biz "Lanlar" Anamızla, Babamızla, Çocuklarımızla hep bu ülkede olacağız… İsteyen Sayınlar gidebilir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.