Ölüm Vade mi, Değil mi?

Ölüm Vade mi, Değil mi?

Geride gencecik bir eş küçücük iki evlat bırakan Mehmet ŞAHİN hayat mücadelesini bırakmadı aracı ile bahçede çalışan babasının yanına kadar gidebildi babası ise evladını Gülyalı sağlık ocağına getirdiğinde iş işten geçmişti, Mehmet hayata gözlerini kapamı

MEHMET ŞAHİN VEFAT ETTİ
Mehmet hayatının baharında kalbine yenildi.
Hayata tekrar uzanamadı!
YAZIK OLDU GENCECİK Mehmet ŞAHİN"e

Ölüm Vade mi, Değil mi?

Gülyalı Kestane Köyünde ikamet eden ve minibüsçülük yapan Mehmet Şahin 25.01.2009 tarihinde 35 yaşında köyde kalp krizi geçirerek ömrünün baharında hayata veda etti.

 

Geride gencecik bir eş küçücük iki evlat bırakan Mehmet ŞAHİN hayat mücadelesini bırakmadı aracı ile bahçede çalışan babasının yanına kadar gidebildi babası ise evladını Gülyalı sağlık ocağına getirdiğinde iş işten geçmişti, Mehmet hayata gözlerini kapamıştı.

1000 kişinin yaşadığı Kestane köyündeki sağlık ocağı açık olsaydı ve ilk müdahale yapılabilse idi Mehmet ömrünün baharında hayata veda etmeyebilirdi, şimdi ise bu genç ölüme vade deniyor.

Cenazeye nedense tümü ile iştirakten kaçınılmamıştı ama Gülyalı İlçemizin Öz evladı CHP Millet Vekili, birde bölgesinden sorumlu AKP Millet vekili, 2 adet il Genel Meclisi üyesi ve bir sürü siyasi parti ilçe başkanları var.

 Ama ne işle uğraşırlar bilinmez bir sağlık ocağını dahi faaliyete geçiremeyecek kadar görevlerinden aciz olduklarını cenazede anladık ve bu vatandaşlık görevini yerine getirmek için durumu kamu oyuna sunmaya karar verdim.

 Sayın yetkililer uyumayın masalarınızın başını ter edin ve vatandaşın sorunlarına lütfet çare bulun yoksa gıdanız olan oylar gidecek.

Bizim, halkımızın gözü kulağı olduğunuz için gazetenize minnettarız saygılarımız ile Gülyalılılar

KEYDER AÇIKLAMASI

KÖYÜMÜZÜN SAĞLIK PERSONELİ SORUNLARI

Bir süreden beri hem üyelerimiz hem de duyarlı köylülerimiz , köyümüzde atıl duruma gelen sağlık evinin faaliyete geçirilmesi ve asgari sağlık personeli bulundurulması konusundaki düşünce ve dileklerini derneğimize iletmektedirler.Geçtiğimiz hafta içinde köyümüzün sevilen gençlerinden Mehmet Şahin'in köyde geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye yetiştirilemeden vefat etmesi sonucunda bu sesler daha sık ve daha çok ve yükselerek çıkmaya başladı.

Yaşadığımız bu acı içinde ; duyduğumuz gurur ve mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu site kurulalı 1 yıl olmadı. Gün geçtikçe ne kadar çoğaldığımızı ve ortak konularda harekete geçtiğimizi görüyorsunuz. Yavaş yavaş bu HEPİMİZİN SİTESİ , HEPİMİZİN SESİ olmaya başladı.Buradan da ilerisi için ümit ışığı görüyoruz.Köyümüzün silkinip ileriye gideceğini,birlik beraberlik olacağını çok şeyler başaracağını ve başarmak için gerekli potansiyelin oluşmaya başladığını görüyoruz ve bundan gurur duyuyoruz.Bizler de dernek yönetimi olarak sizlerleyiz,biriz beraberiz.Hep birlikte başaracağız.

Şimdi Sağlık Ocağı konusuna gelelim.

Öncelikle GÖKHAN AYDOĞAN kardeşimize teşekkür ederiz.Konuyu gündeme taşıdı ve bizlerin önüne bıraktı.

1-Ya hep birlikte bir proğram dahilinde konuyu çözeceğiz.Burada yetkililerle,siyasilerle görüşülerek yapılacak proğrama bedenen ve maddi katkı sağlayacağız.

2-Ya bana ne ,ben köyde yaşamıyorum ,yaşayan kimsem de yok !diyerek konuyu çöpe atacağız.

" Öyle olur mu ne gerekiyorsa yaparım "dediğinizi duyar gibi oluyoruz.ÖYLEYSE HAYDİ.HEMEN ŞİMDİ!!!

Birkaç gündür ziyaretçi sayfanızda devam eden sağlık ocağı konusunda KEYDER 'den ses çıkmıyor diye kızanlarınız olmuştur.Bizler yazdıklarınızı takip ediyoruz.Ancak muhtarımızla görüşüp sizin duygularınızı anlatmadan,onun düşüncelerini almadan birşeyler yazmayalım dedik

Konuyu ancak bugün muhtarla görüşebildik.Muhtar İsa Yılmaz'ın sözlerini sizlere aktarıyoruz."Şu anda sağlık evindeki ebe kaymakamlık kararı ile Gülyalı Sağlık Ocağında görev yapıyor.Ne Gülyalı merkezde ne de diğer köylerde ebe var.Ancak cuma günleri köyümüze gelip gerekli kontrolleri yapıyor.

Daha önce köyümüzde görev yapan ebeler mevcut sağlık evinde sıkıntılar yaşadı.Biz köy merkezinde bulunan İlköğretim Okulumuzun bir bölümünü sağlık evi,bir bölümünü de lojman yapmak suretiyle ebeyi köy merkezine yani okula alarak köyde tutmak istiyoruz.Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüştük ve onlar bu işe olumlu baktılar. Ancak şu anda Gülyalıda sıkıntı olduğundan ebe orada görev yapıyor.Zaten şu anda ilçemizde kaymakam da yok.Seçimden sonra bu konunun çözüleceğini zannediyorum."

Bugünden itibaren hep birlikte bu konuyu çözüme kavuşturma noktasında kamuoyu oluşturmaya devam edelim.

KEYDER NOTU: Biz Kestane Köylüler olarak her nerede yaşıyorsak sağlıklı yaşama ve hayatta kalmanın önemli noktalarını bilmeliyiz.Hayati tehlikeyle karşılaştığımız anda yanımızda doktor olmayacağını bilerek hayata tutunmanın altın kurallarını,hiç olmazsa en önemlilerini bilmeli ve çevremizi de bilinçlendirmeliyiz.Örneğin kalp krizi geçiren birisinin kesinlikle hareket etmemesi gerektiğini biliyoruz.Hatta televizyondan veya gazeteden koltuğunda kalp krizi geçiren birisini o koltuğa bağlayarak ve duvarı kırmak suretiyle hastaneye götürdüklerini öğreniyoruz.Bizler hangi hastalıkta hangi önlemleri alacağımızı öğrenmeliyiz.Çünkü zaman kazanmak gerekli.

KEYDER ÖNERİSİ

Köyümüzdeki okulumuzun alt katı boş ve harabeye dönmüş.Burası hep birlikte onarılıp köyümüzde düğün,nişan,toplantı,amaçlı olarak kullanılabilir.Hatta az miktarda da olsa okula kiralama bağışı yapılarak okulun kırtasiye ihtiyaçları karşılanabilir.Dahası yetkililerden izin alınarak ,köyümüzde tekstil üzerine çalışanların çokluğu dikkate alınarak atölyeye dönüştürülebilir,böylece köydeki genç erkek ve kızlarımıza iş verilerek belki de köyden göçün biraz da olsa önüne geçilmiş olur.

Hepinize selam,sevgi ve saygılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum