GELECEĞİMİZ İçin

GELECEĞİMİZ İçin

Bir 14 Mart sağlık haftasını daha sağlıkta yıkım programına karşılık mücadele ettiğimiz bir atmosferde yaşıyoruz. Bizler yıllardır 14 Mart’ı sağlık alanının ve sağlık emekçilerinin sorunlarının tartışıldığı, kamuoyuyla paylaşıldığı bir gün olarak değerlen

Eşit, Ücretsiz, Ulaşılabilir, Sağlık Hizmeti; SAĞLIK HAKKI İçin,
İşyerimiz, İş ve Ücret Güvencemiz, Emeklilik Hakkımız; GELECEĞİMİZ İçin
                               BUGÜN ALANLARDAYIZ!

Bir 14 Mart sağlık haftasını daha sağlıkta yıkım programına karşılık mücadele ettiğimiz bir atmosferde yaşıyoruz. Bizler yıllardır 14 Mart"ı sağlık alanının ve sağlık emekçilerinin sorunlarının tartışıldığı, kamuoyuyla paylaşıldığı bir gün olarak değerlendirmekte ve görmekteyiz.

Bununla beraber 14 Mart" ı balo günü, briç ve satranç günü olarak değerlendiren ve emek platformu eylemlerine iştirak etmeyen Ordu Tabip Odası Yönetimini kınıyoruz.

AKP Hükümetinin “Sağlıkta Dönüşüm Programı” adıyla attığı her adım sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi ve piyasalaştırılmasına hizmet etmekte, kamudan özele kaynak aktarılmaktadır.

Siyasi kadrolaşma doludizgin gidiyor. AKP Hükümeti ve Sağlık Bakanı Mahkeme kararlarına rağmen hileye başvuruyor.

Sağlık çalışanının iş ve ücret güvencesi tehdit altında. Sözleşmeli çalışma yaygınlaşıyor. Çalışma süreleri haftalık 40 saatten 45 saate çıkarılıyor.




Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Özelleştiriliyor.

Aile hekimliği birinci basamak sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesidir. Aile hekimliği şimdilik Dünya Bankasından alınan krediyle finanse ediliyor ve yurttaşlardan ücret alınmıyor olsa da bu durum geçici ve aldatıcıdır. Yıkım programı tamamlandığında Aile hekimliği, Genel Sağlık Sigortasıyla birlikte uygulanacak ve paralı olacaktır.




Kamu Hastaneleri Ticari İşletmelere Dönüştürülüyor.

Kamu hastaneleri halkın vergileriyle kurulmuştur. AKP Hükümeti kamu hastanelerinin işletmeye dönüştürülmesi için bir dizi adım attı. Hastanelerin bazı hizmetlerinin taşeronlaştırılmasıyla başlayan süreç; AKP döneminde tıbbi birimlerin de özelleştirilmesiyle devam ettirildi. Mücadelemizle kısmen engellenen bu uygulamalar hastaneleri özelleştirmeyi hedefleyen “Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısı” ile tamamlanmak isteniyor.




Genel Sağlık Sigortası TBMM Genel Kurulunda.

Yıllardır Hükümetin gündeminde olan S.S.G.S. Yasa Tasarısı ile toplumun sosyal güvenlik hakkı yok edilmeye çalışılırken sağlık hakkı paraya endeksleniyor. Genel Sağlık Sigortası"yla topluma yeni bir vergi; prim, katkı payı, ilave ücret olarak dayatılıyor. “temel teminat paketi” getiriliyor. Ülkemizde GSS" nin uygulanamayacağı; GSS" nin toplum ve sağlık emekçilerini yıkıma sürükleyeceği, sağlık hakkını ortadan kaldıracağı bilinmelidir.
                       Henüz Vakit Varken: Her Şeyin Başı Sağlık;

                           SAĞLIKTA YIKIMI DURDURALIM!

İMF, DB patentli “sağlıkta dönüşüm programı”nın uygulandığı tüm ülkelerde sonuçlar hep aynı olmuştur. Sağlık hizmetleri özelleşmiş, parası olmayanlar kaderine terkedilmiştir. Sağlık emekçilerine düşük ücret, uzun süreli ve güvencesiz çalışma, işsizlik dayatılmıştır. Bunun için birçok ülkede sağlık çalışanları greve çıkıyorlar. Bizlerin bugüne kadar yaptığı eylem ve etkinliklerle sağlıkta yıkım programının hızı yavaşlatılmıştır. Şimdi görev sağlıkta yıkımı durdurmaktır.

Emek Platformun aldığı karar ile bugün konfederasyonlarımız başta olmak üzere sağlık örgütleri, emek ve meslek örgütleriyle beraber; Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısına karşı iş bırakma ve alan eylemleri gerçekleştirilmektedir. Mücadelemiz devam edecektir. 14 Mart 2008

Döndü DEMİRBAŞ                                            Mecit TANRIVERDİ
Türk Sağlık – Sen Ordu Başkanı                        SES Ordu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.