Vali ders veriyor muş!!!!!

Vali ders veriyor muş!!!!!

Manşet gazetesinin haberine göre ORDU Valisi Said Vakkas Gözlügöl, 24 Mart 2006 – 24 Mart 2008 tarihleri arasında gerçekleştirdiği projeleri anlatan iki yıllık faaliyet raporunun sonuna, 'Öngörüler-Öneriler' ...

Manşet gazetesinin haberine göre ORDU Valisi Said Vakkas Gözlügöl, 24 Mart 2006 – 24 Mart 2008 tarihleri arasında gerçekleştirdiği projeleri anlatan iki yıllık faaliyet raporunun sonuna, 'Öngörüler-Öneriler' başlığında fikir projeleri eklemiş.

Ve bu şehrin geleceğini yazmış!!!!! Giderayak inciler dökmüş!!!!!

Vali Gözlügöl'ün bu önerileri, dikkate alınır ve eğer hayata geçirilecek olursa, Ordu resmen şaha kalkarmış!!!!

Vali Gözlügöl"ün, hayata geçirildiği takdirde Ordu'yu gelecek yüzyılın Karadeniz şehri yapacak olan önerileri adeta ilgililere ders niteliğinde imiş!!!!

Vaaay beeeee. Tüüüüühhhhh beeeeeee. Yahu biz valinin bu önerilerini daha önce nasıl da düşünememişiz beee. Yok, canım, bu ilde bu güne kadar sayın validen önce bunları düşünebilen hiç kimse çıkmamış ki bööööyleee mükemmel öneriler sıralansın.

Hayatta en çok ilgimi çeken dersler ve üzerinde her türlü eğitimi almayı istediğim konular bunlar işte dedim. Ben ders almaya meraklıyımdır. Sevinerek okudum önerileri. Maalesef içinde ders alabileceğim hiçbir şey bulamadım. Aşağıda sıraladım. Belki siz ders alırsınız!!!!!

Şimdi meydan boş kaldı, ne devlette ne de millette para kalmadı, daha da acınası bizi yönetenlerde elle tutulur gözle görülür bir icraat kalmadı. Bu yüzden herkes ders verme peşinde.

Sayın valinin önerilerini hem saygı ile hem de tebessümle karşılıyorum. Benim de kendisine âcizane önerim bundan sonra vali olarak gittiği illerde halkı dinlemesi ve anlamasıdır. Şayet bunu yaparsa bu önerileri sıralarken en azından hangisinin öneri hangisinin fantezi olarak algılanabileceğini bilebilir. Ayrıca kendi sorumluluk alanında olan konularda halka ders vermek yerine icraatlarını sıralar. Kaldı ki sıraladığı konuların hemen tamamı kendi sorumluluk ve vazifeleri idi. Şayet yapması gerekenleri yapsaydı bizde kendisine bu şehri şaha kaldırdığı için sonsuza kadar minnettar kalırdık.

Sayın valinin önerilerine karşı yorumlarım aşağıdaki gibidir. Her platformda da daha geniş kapsamlı olarak tartışmaya hazır vaziyette bekliyorum efendim.

1)    Daha ferah ve kullanışlı bir bina yapılarak askeri gazinonun şehir merkezinden taşınması gerekiyormuş. Peki, bunun için yetkili olan Güvenlik güçlerinin ve kurumlarının amiri kim? İlin Valisi. Öyleyse yetkili kim? Ben değilim.

2)    19 Eylül İlköğretim Okulu'nun şehir merkezinden daha uygun bir yere taşınması ve buranın şehir müzesi haline dönüştürülmesi gerekiyormuş. Bunun için yetkili kim? Milli Eğitim Müdürlüğü. Amiri kim? İlin valisi. Burada da yetkili ne ben ne de Ordu ilinin halkı değil.

3)    19 Eylül Stadyumu'nun şehir merkezinden daha elverişli bir yere taşınması ve yerinin yeşil alan olarak korunması gerekiyormuş. Yetkili kim? Gençlik ve spor il müdürlüğü. Amiri kim? İlin valisi. Bu da benim almam gereken bir ders değil.

4)    Otobüs terminalinin şehir merkezinden daha elverişli bir yere taşınması ve yerinin yeşil alan olarak korunması gerekiyormuş. Yetkili kim? Ordu belediyesi. Bu işi yapabilecek kaynağı var mı? Yok. O zaman akıl verenlerin para da vermesini bilmeleri gerekiyor. Buda benim alacağım ders değil.

5)    Karayolu güzergâhında özgün Ordu ürünlerinin (özellikle fındık) satışa sunulacağı fındık plaza yapımı gerekiyormuş. Bunun için yetkili kim? Özel sektör. Neden yapmamış bugüne kadar? Çünkü Ordu – Giresun karayolu üzerinde Sağra zamanında yapmış. Şu anda da şehrin içinde onlarca şube açmış. Olan bir şey yapılsın diye öneri verilmez. Hele ders hiç verilmez.

6)    Ordu-Fatsa arasında büyük bir alanda alışveriş ve yaşam merkezi yapımı gerekiyormuş. Bunun için yetkili kim? Özel sektör. Neden yapmamış? Eski yolda yapsa gelip geçen yok ki bir şey satsın. Yeni yolda yapsa otobanda durulabilecek yer yok ki müşteri gelebilsin. Ne ders ama!!!!!

7)    Yaylalarda butik oteller veya entegre bungalov evler yapımı gerekiyormuş. Bunun için yetkili kim? Özel sektör. Neden yapmamış bugüne kadar? Çünkü yayladaki arazilerin tamamı hazineye ait bir. Yaylalara gidecek otobüs yolu yok iki. Yayla zenginlerin ve dört çeker araba sahiplerinin özel kullanım alanı haline gelmiş üç. Bu duruma dur diyen de yok yolu genişletecek Karayollarına emir ve ödenek verecek olan da meydan da yok. Ama ders veren var.

8)      Eski evlerin varlıklı kişilerce satın alınarak aslına uygun onarılması ve korunması gerekiyormuş. Kim yapacak? Özel sektör veya zenginler. Önce anıtlar koruma kurulu izin verecek. Hadi izni aldın para gerekli. Hadi onu da buldun ve onardın. İçinde ne yapacaksın. Oturacak mısın turistik işletme mi açacaksın? Otursan bir dert işletme açsan başka bir dert. Biri aldı ve otel yaptı. Ama ne ucube bir otel oldu herkes biliyor. Kışın buzdolabı yazın toz dolabı. Ders verene sormak ve ders vermek lazım neden siz buraları kamulaştırarak koruma altına almıyorsunuz diye.

9)      Sahil ilçeleri ve komşu iller arası seyri sefer yapacak deniz otobüslerinin-araçlarının hayata geçirilmesi gerekiyormuş. Bunun için yetkili kim? Denizyolları işletmesi veya özel sektör. Acaba düşünen yok muydu bugüne kadar? Ben biliyorum onlarca kişi vardı. Ama rantabl değil diye vazgeçildi. Ders veren örnek olsun alıp bir tane işletsin. Kar etsin o zaman herkes bu işe girer.

10)  Özel yatçılık hizmetleri gerekiyormuş. Yapmak için yetkili kim? Özel sektör. Yapan var mı? 1 tekne var. Hem de sahil yolunda iskelesi var. Gayet de güzel hizmet veriyorlar. Olan bir şey hakkında yok diye ders verilmez ki.

11)  Ordu merkez otogarı arkasında bulunan 80 dükkânlık Küçük Sanayi Sitesi'nin şehir dışına çıkarılması gerekiyormuş. Bunun için yetkili kim. Ordu belediyesi. Zaten kentsel dönüşüm projesi ile bu işe başladı bile. Ama siyasi bir iki fesat bu işi başka mecralara çekmeye çalışıp sanayi sitesindeki işyeri sahiplerini caydırmaya çalışıyorlar. Asıl onlara ders vermek lazım.

12)  Çambaşı Yaylası'na sporcu kamp eğitim merkezi ile kış sporları merkezi entegre tesislerinin yapımı gerekiyormuş. Bunun için 7 maddede verdiğim ders aynen geçerlidir.

13)  Ordu-Ünye ve Fatsa belediyelerince kentsel dönüşüm projelerinin yapılması ve kararlılıkla sürdürülmesi gerekiyormuş. Bunun için yetkili ilgili belediyelerdir. Ordu belediyesi bu işe 6 ay önce başladı bile. Elindeki kaynaklarla götürmeye çalışıyor. Akla değil hele ki derse hiç değil sadece paraya ihtiyaçları var.

Belki bizde sayın valinin önerilerine katkı sağlamışızdır. Belki de birilerine biz ders vermişizdir. Ne dersiniz?

Ersin ERDOĞAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.