TKP  ve Ordu Seçimleri

TKP ve Ordu Seçimleri

AKP’nin geriletilmesi bizim alacağımız koltuk sayısından çok daha önemli, bizim için mesele hayatidir. Biz böyle bakıyoruz.Eğer sol bu seçimde bir mevzi elde edemiyorsa,bence alınacak koltuk hiçbir işe yaramaz

TKP ORDU il başkanı Uğur Ataş ile yerel seçim üzerine sohbet ettik…

YEREL SEÇİM İÇİN NELER SÖYLEYEBİLİRSİNİZ BİZE ?
Açıkçası söylemek gerekir ki 29 martta yapılacak yerel seçimlerde emekten, bağımsızlıktan ve eşitlikten yana olanlar seslerini yükseltmeli ve bir adım daha öne çıkmalılar.Çünkü AKP eliyle bugün ülkemizde emperyalist yağma ve sömürü buna bağlı olarak ta açık bir gericileşme,soygunculuk ve her türden halk düşmanlığını içeren daha rantiye bir Türkiye yapılandırılıyor.Ve bu ülkede emekçilerin yaşam şansı bulunmuyor.

Bu yerel seçim bence bu dengenin bozulduğu yada geriletildiği bir çıktıyla sonuçlanmalı.

Yani AKP denen halk düşmanı parti geriletilmeli


PEKİ TKP AKP"Yİ GERİLETMEK KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR YADA NE YAPACAK SEÇİMDE ?
Aslında bizim seçim politikamız genel siyasi eğilimlerimizden bağımsız değil.

Biz AKP"yi geriletmeyi sadece seçim sürecinde merkeze alıyor değiliz.

Biz AKP"ye karşı çok sistematik bir mücadele yürütüyoruz ve pek tabi ki yerel seçimlerde buna dair bir politika izleyeceğiz.

AKP"ye karşı mücadeleyi bütün yerelliklerde örgütleyeceğiz. Çünkü AKP gitmeli, yoksa tersi bir durum ülke halkı için felaket olur.



AKP"Yİ GERİLETMEK DİYORSUNUZ FAKAT ORDU MERKEZDE DSP"Lİ BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR.  BU DURUMDA NASIL BİR POLİTİKA İZLEYECEKSİNİZ?
AKP"ye karşı mücadele bütünlüklü bir mücadeledir. Bugün AKP"nin gericiliğine, piyasacılığına ve işbirlikçiliğine karşı çıkılmadan, onun tarikat ve sermaye bağlantılarını karşıya almadan, taşeronlaşmaya, özelleştirmeye,emek gaspına ve yerel yönetim saldırısına karşı çıkmadan AKP"ye karşı mücadele verilemez.
Bu anlamda ben DSP"nin yada CHP"nin alternatif olabileceğini, AKP"yi gerileten bir siyasi etki yaratabileceklerine inanmıyorum. Zaten hiç te gerçekçi bir temeli yok.

Özelleştirmeci olacaksınız ama aynı zamanda AKP"ye karşı olacaksınız, serbest piyasadan yana olacaksınız ama AKP"ye karşı olacaksınız, çarşaf açılımları yapacaksınız, AKP"ye karşı olacaksınız, Avrupa Birliğine evet diyeceksiniz AKP"ye hayır diyeceksiniz. Ne yazık ki böyle bir şey yok. AKP"ye karşı olmak emekten yana bir programı savunmakla olur. Bu durumda AKP, onun türevleri olan CHP ya da DSP"ye bırakılamayacak kadar tehlikelidir.

TKP"nin böyle bir tehlikeyi bu patroncu partilere bırakması düşünülemez.



ANLAŞILIYOR Kİ TKP ORDU MERKEZDE DSP YADA CHP"Yİ DESTEKLEMEYECEK BU DURUMDA NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Aslında çok basit. Biz AKP"ye karşı onun savunduğu programın bir benzerini değil, emeğin programını çıkaracağız.

Yani AKP"ye karşı solun ilkelerini çıkaracağız. Çünkü başka türlü AKP devrilemez. Bunu basit koltuk hesaplarıyla yapmayacağız. TKP hiçbir zaman küçük hesaplar yapan bir parti olmadı, olamazda.

Biz bu seçim döneminde solun ortak, ilkeli birlikteliği için uğraşıyoruz Türkiye"nin her yerinde sol"dan yana ittifaklar oluşturmaya çalışıyoruz, buna Ordu"da dahil.

Tayyipi alana, çarşaflı Baykal bedava

Ordu"da toplantılar yapıyoruz, görüşmelerimiz sürüyor.Hedefimiz solun ortak mevziler elde etmesi. Çünkü solun aldığı her mevzii bu sömürü düzeninin ve onun temsilcisi AKP"nin başına atılan kocaman bir taştır. Ama solun birlikteliğinden kastım asla CHP ve DSP ile ortaklaşmak değildir.

Yoldaşlarımız bir süredir Fidangör de Sol dergisini satıyorlar ve “Tayyipi alana, çarşaflı Baykal bedava” diye slogan atıyorlar. Aslında durum budur CHP yada DSP AKP"ye karşı mücadelenin öznesi olamazlar.

Bu ancak solun yapabileceği bir iştir ve TKP seçim dönemini böyle değerlendiriyor. Bizim için kalıcı mevziler elde etmek önemlidir. Ve bu konuda bütün solu bu sürece ortak etmek TKP"nin görevidir.

SİZCE TKP"NİN YA DA İTTİFAKININ KAZANMA OLASILIĞI VAR MI ?
Teorik olarak evet. Ama biz mücadelemizi kazanmak üzerine hesaplar yaparak oluşturmuyoruz. Bu kazanmak istemediğimiz anlamına gelmiyor. Mesele daha ciddidir. Bu ülkenin geleceği söz konusu, AKP"nin geriletilmesi bizim alacağımız koltuk sayısından çok daha önemli, bizim için mesele hayatidir. Biz böyle bakıyoruz. Eğer sol bu seçimde bir mevzi elde edemiyorsa, bence alınacak koltuk hiçbir işe yaramaz.
Koltuk hesaplarıyla girilen her yarış sonun da aynı düzenin devam etmesini sağlayan bir nitelik kazanmıştır.

Biz açıkçası ülke halkı üzerinde ki emperyalist tahakkümü kıracak bir siyasi tarz izlemeye çalışıyoruz. Diğer türlüsü bu seçimi yaparsınız, 5 sene sonra bir seçim daha yaparsınız, bir 5 yıl sonra yine seçim yaparsınız bu böyle sürer gider ama halkın durumu da daha beter olur. Bizim baktığımız yer tam burası. Bu yazgıyı bozmaya çağırıyoruz halkımızı. Bu anlamda oy istiyoruz ve isteyeceğiz.



SON OLARAK NE SÖYLEMEK İSTERSENİZ ?
Ben gerçekten, ülkemizin insanlarına inanıyorum. Ve bu yazgının değişeceğini biliyorum. Bence herkes elini vicdanına koymalı. Oy atmayı düşündüğümüz partiler bizi ne kadar ifade ediyor bunu bir düşünmek lazım.
Laisist olan, demokrat olan, cumhuriyetçi olan, bağımsızlıktan yana olan herkes bu seçimde oy vereceği partilere baksın, gerçekten bu değerleri savunuyor mu? Buna cevap arasın.
Açıkçası ben bu değerleri ancak TKP"nin ve Sol"un temsil ettiğini düşünüyorum.

Bu ülke sol'suz kalmasın

Bu anlamda da emekten ve saydığımız bu değerlerden yana olan herkesi biz ya da bizimde içinde olabileceğimiz ittifakları desteklemeye çağırıyorum. Çünkü ülkemiz bunları hak etmiyor ve zaten buralara geldiyse bu ülke solsuz kalmasındandır.

Şimdi tam bu dengeyi bozmanın zamanı…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum