Şanlıtürk: Vaat etme hakları yok!

Şanlıtürk: Vaat etme hakları yok!

MHP Ordu İL Başkanı Naci Şanlıtürk 2009 yerel seçimler öncesinde hem AKP iktidarını hem de DSP’li Seyit Torun başkanlığındaki belediye çalışmalarını değerlendirdi. Şanlıtürk neden Ordu AKP milletvekillerinin hiçbir açıklamasını ciddiye almadığını söyled

MHP Ordu İL Başkanı Naci Şanlıtürk 2009 yerel seçimler öncesinde hem AKP iktidarını hem de DSP"li Seyit Torun başkanlığındaki belediye çalışmalarını değerlendirdi.


Şanlıtürk neden Ordu AKP milletvekillerinin hiçbir açıklamasını ciddiye almadığını söyledi? MHP, Ordu Belediye Başkanlığına aday çıkaracak mı, çıkaracağı aday kim olacak? Şanlıtürk Ordu Belediye Başkanlığına aday olacak mı? Naci Şanlıtürk kimler için artık vaat de bulunma ve aday olma hakları kalmadı dedi.


MHP Ordu İL Başkanı Naci Şanlıtürk"le yaptığımız röportajın tamamı.

Ordu AKP hükümeti döneminde hak ettiği yatırımları alabildi mi sizce ?

   AKP nin şu anda 6-7 yıllık bir iktidar dönemi var. Ordu"nun AKP iktidar olmadan önceki sorunları AKP iktidarında da devam ediyor. AKP hükümeti yeni hizmetler yapmak yerine yarım kalanları tamamlayıp sahiplendiler. Mesela sahil yoluna yapılan tüneller, bu yol 91 senesinde başlanılan bir projeydi ve birçok hükümet eskitti. Ama bitirilme aşaması AKP ye denk gelince kendilerine mal ettiler.

   Her ile bir üniversite yapılması amaçlanırken Ordu"da bu illerden bir tanesi olduğu için Ordu Üniversitesi kuruldu yani Ordu"ya üniversite AKP nin ekstradan Ordu"ya getirdiği bir hizmet değildir Ordu Üniversitesi. Şimdilik tabela üniversitesinden öteye geçmese de Ordu Üniversitesi Ordu için büyük bir kazanımdır.

 

  AKP"nin yaptıkları bu kadar yapamadıkları ise, Ordu ve Giresun"a verilmiş bir havaalanı sözü var seçimler öncesinde ilk işimiz havaalanı demişlerdi. Diğer illerde tek başına bir havaalanı var. Neden iki ilde bir havaalanı olmasın ki. Ama ne yazık ki baktık ki 2009 programında böyle bir şey yok. MHP Ordu Milletvekilimiz Rıdvan Yalçın"da bu konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı"na vermiş olduğu soru önergesine de dediler ki, efendim bizim önceliğimiz Ordu"ya havaalanından önce Trabzon"a ikinci bir pisti yapmak. Biz de buradan öğrendik ki Ordu"ya havaalanı yapılmayacak.

 

AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz"ın OR-G yi 2009 programına aldırmaya çalışacağım şeklindeki açıklamalarına ne diyorsunuz?

 

2009 programı oluşturulmuş ve içinde zaten OR-Gİ yok. Doğu da birkaç ile havaalanı yapılmasına karar verilmiş. Program oluşturulurken neredeydiniz, madem böyle bir düşünceniz vardı. Oluşturulan programdan sonra yapılan bu açıklamaları ben gayri ciddi buluyorum.

 

Sadece bu konuda değil Enver Yılmaz"ın bildiğiniz gibi Horlak Suyu projesi vardı. Toplantı üstüne toplantılar yaptılar. Bir önceki valimiz Vali Gözlügöl dedi ki gitmeden önce bu sanal bir projedir, böyle bir projeyi nasıl halka sunmuşlar gündemimizde böyle bir proje yok dedi.

 

Yani milletin gözünün içine baka baka yalan konuşuyorlar. TMO"da dediler ki 1,5 katrilyon lira kaynağım hazır diyenlere sormak lazım 2 ay boyunca para ödemediler. Fındığını 2 ay önceden 2,5 YTL ye vererek zarar etmeyi göze alan üreticinin parasını neden vermiyorsun kardeşim. Aynı milletvekili bu hafta sonu yine geldi dedi ki kaynağımız hazır. Kaynağınız hazırsa neden yatırmadınız alacaklı üreticinin hesabına parasını herkesin alacağı belli verdiği fındık belli.

   OR-Gi havaalanının sounu kadar destekliyorum ama bu AKP hükümeti tarafından ortaya atılan desteklenen ve yapılacak olan bir proje değildir. OR-Gİ Havaalanı Valimiz Ali Kaban ve Giresun valisi tarafından tekrardan gündeme getirilmiştir.

 

Zaten OR-Gi yeni bir proje değildir eski valilerimizden Mustafa Malay zamanında gündeme gelmiştir. O zamandan bu zaman kadar olan hükümetler tarafından OR-Gİ için bir şey yapılmamıştır. AKP hükümeti madem bu projeyle ilgileneceklerdi 6- 7 yıldır nerdeydin kardeşim diye sormazlar mı o zaman niye düşünmediniz. Dolayısıyla AKP nin OR-Gİ havaalanı ile ilgili söylediklerini ciddiye almıyorum.

 

 Yine bir liman konusu var Ordu"da bir baraj konusu var. Enerji Bakanı Ordulu biliyorsunuz. Bugün Ordu Barajı yapılmış olsaydı acaba yine biz yine Türkiye ortalamasının üstünde mi içerdik suyu.

 

   Tamam belediyeyi eleştiriyoruz ama ortada da bir gerçek var. Kaç metre derinlikten suyu dinamolarla yerin yüzüne çıkartılıyor. Ondan sonra arıtmaya gönderiliyor aynı yöntemle sonra yine şehre veriliyor. Suyun üzerinde bir elektrik yükü var bu yükü suyun üzerinden almazsanız Ordulu tabi suyu pahalı içer. Bu durumda AKP nin Ordu Barajı rantabl değil o nedenle gündemden kaldırdık demesini doğru bulmuyorum. Dedikler ki Topçam barajından tünellerle Ordu"ya su getirelim ama bakıyoruz ki hep laf. Sabancı"nın bir sözü vardır “gardaşım laf laf laf, bilançoya bakıyoruz sıfır”. Yine aynı şey Dereyolunda yaşandı. Dere olunu yapıyoruz dedikleri yerde de Gümüşköy"e kadar köy yolu kaplaması şeklinde yapılan bir asfalt var ve iki ayda bir gidip yalandan yere kurdela kesiyorlar. Enerji bakanı çıkıyor açıklama yapıyor Ordu"yu Akdeniz"e bağlayacağız. Sanki Ordu Sivas"a bağladın da Ordu"yu Akdeniz"e bağlayacaksınız. Ortaya bir balon atıyorlar. Sonra bi bakıyorsun bakan dedi olacak yazıyor bütün basında. Yok efendim böyle bir şey. Sürekli vaatlerde bulunuyorlar. Benim halkımda diyor ki koskoca bir bakan bir bildiği vardır bunu söylerken diyor inanıyor ama bir bakıyoruz sadece sözde kalmış hepsi.

 

  Artık 2009 yerel seçimlerinde nasıl ki önceden nasıl ki 89 yılında Anavatan partisi iktidarına bir ders verilmişse Ordu"da da aynısının AKP ye gösterilmesi lazım.

 

  Artık AKP eşittir devlet olarak algılanıyor önceki uyarıları dikkate almayan vatandaş bunun sonuçlarını seçimden sonra fındık fiyatıyla ve devamında gelen çaresizlikler ve maalesef artan asayiş olayları ile bir kez daha gördüler umarız artık yapılan yanlıştan dönülür.

   

 Seyit Torun başkanlığındaki belediye çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

2004 seçimlerinde DSP den aday çıkan ve başkan Seçilen Seyit Torun"un başkan seçildiği dönemle bu gün arasında çok da fazla bir gelişme olmadığını düşünüyorum. Seçimden önce çeşitli vaatlerde bulunan Seyit Torun"un Başkan seçildikten sonra hangi vaatlerini yerine getirdiğine bakalım. Çöp sorunu duruyor, bazı mahallelerde sular çamurlu akıyor, şu şebekeleri duruyor, su arıtmalarında önceden yapılan mevcut arıtma kullanılıyor, arıtmanın yer yer onarılması gerekiyor. Teleferik de elle tutulur hiçbir şey yok. Yani vaatler yerine gelmedi.

   Bu zaman kadar yapılan çalışmaların en göze hoş görüneni Bülbül Deresi ancak siz oranın içine kanalizasyonu akıttığınız zaman göze de hoş gelmiyor buruna da hoş gelmiyor. Atılan taşla ürkütülen kuş misali bu kadar yapılan masrafa değer miydi bir de onu değerlendirmek lazım. Bunun dışında ne yapıldı park, bahçe, çiçek, böcek. Daha çok işin görüntü kısmı halledildi. Bir tabir vardır ırgatın iyisi paydos zamanı çalışır derler teşbih de hata olmaz şimdi seçimler gelmiş tabela asılmış yollara en işlek caddeyi kazmışlar “söz verdiğimiz gibi sizin için çalışıyoruz” yazıyor, bu zamana kadar nerdeydiniz. Doğru zaman bu mudur yağmur suyu hatları için yağmurun en yoğun çamur çorağın olduğu bu mevsim seçildi. Yazın asfaltı dökerken neden yapmadınız bunu.

   O nedenle bu seçimlerde ne DSP nin ne de AKP nin bu seçimlerde vaat etmeye hakları yok çünkü vaat edilenleri yerine getirmediler.

 

   2009 yerel seçimlerinde MHP nin aday Ordu Belediye Başkanı adayı berlielendi mi, Size adaylık için gelen talep var mı ya da sizin teklif götürdüğünüz birileri var mı?

Seçim hazırlığına girdik evet. Bir form hazırladık aday olmak isteyenler için ama henüz bu manada Ordu"dan bir talep yok. Kamuoyunda Yaşar Pamuk"un ismi geçiyor bizimle birlikte. Bizden biberi böyle bir istek olmadı ama Yaşar Pamuk MHP den aday olmak isterse biz hayır demeyiz. Bunu dışında söylenen isimler var tabi Onur Şahin olsun Servet Şahin olsun Ahmet Yenilmez olsun böyle isimler geçiyor kamuoyunda ama net bir şey yok henüz ileriki gümlerde değerlendirilip belirlenen isim tabiî ki açıklanacak.

 

    Peki sizin adaylığınız söz konusu olabilir mi, böyle bir düşünceniz var mı?

Biz de görev istenmez verilir. Eğer ki milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı bir karar alır Naci Şanlıtürk aday sensin derlerse biz görevden kaçmayız. Benim şahsıma kalırsa benim şimdilik adaylık gibi bir düşüncem yok.

 

 

  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum