Kenan Çebi AKP' yi Rahatsız Etti

Kenan Çebi AKP' yi Rahatsız Etti

"AKP'ye verdiğim Rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum" AKP’nin kapatılmasına karar verdiği Türkiye genelin deki 862 Belediye, CHP’nin Ordu Belediye Başkan aday adayı Av. Kenan Çebi’nin açtığı dava sonucunda kurtuldu.

CHP Ordu Belediye Başkan Adayı Kenan ÇEBİ; "AKP'ye verdiğim Rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum"

AKP"nin kapatılmasına karar verdiği Türkiye genelindeki 862 Belediye, CHP"nin Ordu Belediye Başkan aday adayı Av. Kenan Çebi"nin açtığı dava sonucunda kurtuldu.

Hükümetin "Nüfusu 2 binin altındaki belediyelerin kapatılmasına yönelik" 5747 sayılı kanuna karşı Karadeniz"de ilginç bir birliktelik sergilendi. Belediyenin kapatılmasını istemeyen AKP"li belediye, avukat olan CHP İl Başkanını vekil yaparak mahkemeye başvurdu. Mahkeme belediyenin kapatılmasını iptal ederken, diğer 862 belediye için emsal bir karar verdi.
Çebi; “AKP iktidarının hangi amaçla çıkarttığı herkesin malumu olan 5747 sayılı yasayı önce CHP grubu Anayasa mahkemesine taşıdı, sonra bizde anılan yasa ile ilgili olarak çıkartılan genelgenin usul ve yasaya aykırı olması nedeniyle Danıştay"a başvurduk ve bir ilki gerçekleştirerek AKP"nin kapatmak istediği anılan belde belediyelerinin açılmasını sağladık” dedi.
“AKP İktidarı Hukuk Özürlüdür. Cumhuriyet tarihinde çıkardığı yasaları ve de genelgeleri en çok iptal edilen bir siyasi iktidardır, AKP.” diyen, Çebi sözlerini şöyle sürdürdü:
“"Ben yaptım oldu" mantığı ile çıkardıkları 5747 sayılı “Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un uygulanması amacı çıkardıkları 01.05.2008 gün ve 2008/34 genelgenin; "Belediyelerin yetkilerinin ve gelirlerinin arttırılması gerekirken kapatılmasının çözüm olmadığı, belediyelerin kapatılması ile buralarda yaşayan halkın temel hizmetlerden yoksun kalacağı, genelgenin kamu yararına, Anayasaya, Avrupa Yerel Yönetimler Şartına aykırı olduğu ve adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarının gerçek nüfusu yansıtmadığı" nedeniyle iptali için Bulancak ilçesi Kovanlık Belediyesi vekili olarak Danıştay 8. Dairesine açtığım 2008/4826 esas sayılı dava sonucunda 2008/8334 nolu karar ile “Anılan genelgenin davacı belediyeye hasren iptaline” karar verilmiş olması, sadece vekil eden belediye açısından değil fakat nüfusu 2.000"in altında olduğu gerekçesiyle kapatılmasına kati olarak bakılan 862 belediyenin de bu karardan istifade edecek olması nedeniyle bizleri son derece mutlu etmiştir.
Nitekim, Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak yerel seçimde Anayasa Mahkemesinin 5747 sayılı “Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçinde İlçe Kurulması Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile ilgili kararı ve Danıştay 8. Dairesinin bu kanuna dayanak olarak çıkarılan genelgenin iptaline ilişkin kararı doğrultusunda, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapatılması öngörülen belde belediyelerinin seçime belde olarak katılacaklarına karar verildiği bildirilmiştir.”
İşin ilginç tarafı Bulancak İlçesi Kovanlık belde Belediyesinin AKP"li, Av. Kenan Çebi"nin ise CHP Ordu İl Başkanı olması. Çebi son günlerde hem Kurultay çalışmaları, hem adaylık çalışmaları hem de kapatma kapsamındaki Belde Belediyelerinden gelen teşekkür ve de bilgilenme amaçlı telefonlar nedeniyle bir hayli meşgul. Ancak hiç de şikayetçi değil. Kendisi “AKP"ye bir kez daha "kazanılmış hakların" ne olduğunu öğrettik. Çalışmalarımıza değdi doğrusu. İnşallah kapatılan belde belediyelerindeki seçmenlerde farkı fark eder” diyor.
Önceki dönem Ordu Barosu başkanı ve CHP İl Başkanı olan Av. Kenan Çebi, 29 Mart 2009"da yapılacak olan yerel seçimlerde Ordu Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için 30 Kasım tarihinde, yasa gereği, CHP İl Başkanlığından istifa etmişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum