Bilim Dershanesi'nden fındık ve eğitim değerlendirmesi

Bilim Dershanesi'nden fındık ve eğitim değerlendirmesi

Bu sene fındık fiyatını düşük olması her kesimi etkilediği gibi eğitim alanında hizmet veren dershaneleri de etkiledi. Ordu Bilim Dershanesi müdürü Mithat POLATLIOĞLU, fındıkta yaşananların eğitim öğretime etkisini ve yeni eğitim dönemini hakkı

    Bu sene fındık fiyatını düşük olması her kesimi etkilediği gibi eğitim alanında hizmet veren dershaneleri de etkiledi.

   Ordu Bilim Dershanesi müdürü Mithat POLATLIOĞLU, fındıkta yaşananların eğitim öğretime etkisini ve yeni eğitim dönemini hakkında değerlendirmelerini dile getirdi.

 

    Fındıkta yaşanan sıkıntılar dershaneci olarak size nasıl yansıdı?

Mithat POLATLIOĞLU: Bu sene fındık fiyatlarının bu sene beklenenden düşük olması bizi değil tüm esnafı ve vatandaşı etkiledi. Maliyeti 3,5 YTL nin üstünde olan borsada ki seyri şu anda 2.4 – 2.6 YTL arasında.

   Dolayısıyla fındık fiyatının bu kadar düşük oluşu herkesi etkilediği gibi bizi de etkilemiştir. Bizde elimizden geldiği kadar fiyatlarımızı velilerimizin istedikleri rakamlara kendi hesaplarımızın da altına inmeden aşağı çekmeye çalıştık. 

   Tabi artık Türkiye de eğitim ücrete tabi olmaya başladı. Bu tabi ki ne velini ne de bizim tasvip ettiğimiz bir şey değil. Bizim de Ordu"nun dışında eğitimle ilgili çalışmalarla rekabet edebilmemiz için Ordu"da en iyi şekilde temsil edip, Ordu insanına en iyi şekilde hizmet edip Ordu"daki öğrencilerimizi buradan üniversiteye göndermemiz gerekiyor.

 

    Geçen yıla oranla kayıtlarınızda bir düşüş oldu mu?

   Mithat POLATLIOĞLU:Geçen yıla oranla bu sene kayıtlarımız tabi ki biraz daha düşük, özellikle geçen sene liselerin mezun vermemesi ve mezun olan öğrencilerinde çoğunun üniversiteleri kazanmış olması nedeniyle hem de malum fındıktaki para sıkıntısı nedeniyle bu sene genel anlamda kayıtlar biraz daha düşük.

 

   Bilim dershanesi olarak geçen sene elde ettiğiniz başarıyı nasıl değerlendiriyorsunuz, ne bu senden beklentileriniz nedir dershaneniniz adına?

   Mithat POLATLIOĞLU:Biz 2007- 2008 yılı eğitim öğretim dönemi bizim için gerçekten çok başarılı geçti. 8 tıp ve eczacılık, 45 mühendislik, 41 eğitim fakültesi, 65 fen- edebiyat, 4 hukuk, 6 psikoloji , 2 PDR, 4 hemşirelik, 27 iletişim fakültesi, 83 iktisat  işletme ve maliye olmak üzere toplamda 305 öğrenci yerleştirdik üniversiteye 420 öğrencinin içerisinden.

   OKS grubundan ise 6, sınıfta 1 yanlışla Türkiye 2. liği, 7. sınıfta 1 yanlışla Türkiye 2. liği, yine OKS de 12 Fen Lisesi, 21 Anadolu Öğretmen Lisesi, 85 Anadolu Lisesi, 17 Sağlık Meslek Lisesi, 22 Anadolu Meslek Liseleri olmak üzere bir hayli yüksek oranda yerleştirme sağladık.

   Bu başarımızda kadromuz, sunduğumuz eğitim öğretim sistemimiz, öğrenciyle olan iletişimimiz, özverimiz ve kaynaklarımız rol oynuyor.

 

 Sizce neden bir veli ya da öğrenci Bilim Dershanesini tercih etmeli ?

Mithat POLATLIOĞLU:Kayıtlarımız hala devam ediyor. Hedefi olanın hedefine en kolay şekilde ulaşabilmesi için varız biz. Her öğrencinin bir hedefi vardır her öğrenci hedefine ulaşmak ister, öğrencilerin hedeflerine en kolay ve kestirme yoldan ulaşabilecekleri yer Bilim Dershanesi"dir.

  

 Önümüzdeki eğitim öğretim sezonu için hedefleriniz nelerdir dershane olarak?      

   Mithat POLATLIOĞLUÇ: Bizim şu anda 100 tane mezun öğrenci kaydımız var. 100 öğrencimizle bu sene devam ettiğimiz sürece 90 öğrencimiz kesin kazanır gözüyle bakıyoruz. Herkes ister ki hepsi kazansın ama bizim öğrencilerimiz kendisiyle yarışmıyor Ankara"da, İstanbul"da özel kolejlerde eğitim öğretim alan öğrencilerle yarışıyor. Bizim de bu anlamda başarımız ortada. Bundan istifade etmek isteyen öğrenci kendisi de bu başarı grafiğinde yer alabilir.  

      .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.