Karadeniz zekası

Karadeniz zekası

Felçli hastanın balkon dışına yaptırılan asansör ile gün ışığına çıkması, bir Karadenizli zekasını daha gözler önüne serdi.

Felçli hastanın balkon dışına yaptırılan asansör ile gün ışığına çıkması, bir Karadenizli zekasını daha gözler önüne serdi. Ordu'nun Fatsa ilçesinde 2005 yılında geçirdiği trafik kazasında omurilik zedelenmesi sonucu boynundan aşağısı felç olan ve yatağa bağımlı kalan Ahmet Yılmaz, gün ışığına çıkabilmek için kendisine balkon dışına asansör yaptırdı.

 Ahmet Yılmaz, 2.5 yıldır dışarıya çıkmak istediğinde 2. kattaki evinden dışarıya 5 kişinin yardımıyla çıkarılabildiğini ve bunun çok güç olduğunu belirterek, “Bu zamana kadar çok sıkıntılar çektik. Dışarıya çıkmak istediğimde veya tedaviye gitmem gerektiğinde beni en az 5 kişi dışarıya çıkarabiliyordu.

Aklımıza balkon dışına asansör yaptırmak geldi. İstanbul'da bir yakanıma söyledim ve bize bir asansör yaptırdı. Şimdi bir kişinin yardımıyla tekerlekli sandalye ile asansöre binerek dışarıya çıkabiliyorum. Felç olarak kaybettiğim özgürlüğüme tekrar kavuştuğum için mutluyum” dedi.

Felçli Ahmet Yılmaz, yatağından ilk önce lift yardımıyla tekerlekli sandalyeye alınıyor ve daha sonra balkondaki asansöre bindirilerek dışarıya çıkartılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum