Ordu Kent'in Madaraları

Ordu Kent'in Madaraları

CEMAL ENGİNYURT Biz dostuz ayağa bakmayız. Amma göz bu kayar. İki hafta da bir ayakkabı değiştirdiğinizi görmekteyiz. Bu gezmeye kara lastik de giyseniz ancak bu kadar dayanır. Allah emeğinizin karşılığını verecektir. Çünkü emek kutsaldır. Azm

ORDU KENT’ İN MADARALARI

ordu-kentin-madaraları.jpg

 

Yazan ; Madaracı

ALTIN ORDU TABELAYA YAPIŞTIRILMIŞ

21333Adam işi biliyor. “Altın”ı yapıştırmış.

Ama çok basit bir şekilde çekip kaldırdığınızda altında sadece Ordu var…


 

ASALA’YA DA AÇILDILAR

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı silahlı eylem sonucunda idam edilen terörist Levon Ekmekçiyan'ın mezarının taşınmasına izin çıktı. 1982 yılında Esenboğa saldırısını gerçekleştiren isimler arasında bulunan Ekmekçiyan'ın mezarı, ailesi tarafından Fransa'ya taşınmak isteniyordu. Mezar yerini bulmak için harekete geçen ailenin yolu, sürecin tamamlanmasıyla aşıldı. Daha önce SABAH gazetesinin bulduğu, üzerinde taş ve yazı yer almayan Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabrin taşınması konusunda başvurulan İçişleri Bakanlığı, "Yetki bizde değil" yanıtını verdi. İçişleri Bakanlığı, kabrin taşınması konusunda ailenin avukatı Eren Keskin'e, Adalet Bakanlığı'nı adres gösterdi. Adalet Bakanlığı ise mezarın taşınması konusunda kendilerinin bir yetkisi bulunmadığını, mezarlıklarla ilgili bakım, onarım, korunma gibi yetkilere yerel yönetimlerin sahip olduğunu bildirdi.  
 
ASALA ÜYESİYDİ 
 
Bunun üzerine Keskin, önce Çankaya Belediyesi'ne ardından da Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak mezar yerinin kendilerine resmi kanaldan bildirilmesini talep etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü de daha önce SABAH'ın ortaya çıkardığı kabrin yeri konusunda avukata bilgi verdi. Ekmekçiyan'ın kabrinin taşınması konusunda ilgili yönetmelik gereği son izin İl Sağlık Müdürlüğü'nden çıkacak. Avukat Eren Keskin, İl Sağlık Müdürlüğü'ne de başvuruyu yaptıklarını belirterek, "Şimdi oradan gelecek yazıyı bekliyoruz. Ardından ailesi tarafından kabir taşınacak. Sorun büyük oranda çözüldü. Artık bir sorun olmasını beklemiyoruz" dedi. Daha çok yurt dışındaki Türk diplomatlara saldırı düzenleyen terör örgütü Asala'nın üyesi olan Levon Ekmekçiyan ve Zohrap Sarkisyan, 7 Ağustos 1982'de Esenboğa Havalimanı'na silahlı baskın yapmış, Sarkisyan'ın da aralarında olduğu 8 kişi ölmüş, 70'den fazla kişi yaralanmıştı. Yaralı ele geçirilen Ekmekçiyan, 7 Eylül 1982'de çıkarıldığı mahkemede idama mahkum edilirken, 28 Ocak 1983'te Ulucanlar Cezaevi'nde infazı gerçekleştirilmişti. 12 Eylül Askeri darbesinin ardından idam edilen Ekmekçiyan'ın ailesi, başvuruda bulunmak için 30 yıl beklemiş ve 28 Ocak'ta dilekçeyi vermişti. Geçmişte çeşitli kaygılar nedeniyle mezarı ziyaret edemeyen aile, Ekmekçiyan'ın Fransa'da geleneklerine uygun defnedilmesini istiyor.  
 
MEZAR TAŞI YOK 
Ekmekçiyan Türkiye'de bir yakını olmadığı için Cebeci Asri Mezarlığı'nın Hıristiyanlara ait bölümüne defnedildi ve bugüne kadar da mezar taşı konulmadı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün imzasının ardından, Ekmekçiyan'ın mezarı, fethi kabir yapılarak açılacak ve ağabeyi Hampartsum Ekmekçiyan'ın yaşadığı Fransa'ya götürülerek orada defnedilecek.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2013/04/02/ekmekciyanin-mezarina-30-yil-sonra-tasima-izni


TÜRK! MEDYASI ABARTIYOR

BDP Eş Genel Başkanı  Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan ile Çarşamba günü yaptıkları görüşmeye ilişkin Nuçe TV’de konuştu. Demirtaş, geri çekilme konusunda net mesajların iletilmediğini söylerken, “Ancak bu konulara ilişkin bir mektup yazdığı, bu mektubun da bir iki gün içinde bize ulaşacağını belirtti. Biz bu mektubu bugün yarın almayı bekliyoruz” dedi.

Biz bu konuda bağlayıcı bir açıklama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Türk medyası biraz da yorum yaparak, belki de kulis bilgilere dayanarak bu tür haberleri yapıyorlar ama bu konuda net bir karara ulaşılmış değil. Önümüzdeki hafta içerisinde sanıyorum ki bu konudaki gelişmeler netleşmiş olacaktır.

http://akunq.net/tr/?p=22731


İSMET ÖZEL’DEN BOMBA İDDİA

İsmet Özel, ‘Asabiyet/Kemalizm/İslam Davası başlıklı yazısında Mavi Marmara sebebiyle İsrail’in özür dilemesini kaleme aldı.

Özel’e göre “özür” bir CIA operasyonu ve 2015 yılı için yapılan büyük bir planın parçasıydı.

İşte Özel’in yazısından çarpıcı bölümler;

(…)Katıksız bir CIA operasyonu formunda cereyan eden “Mavi Marmara” sebebiyle İsrail devletinin Türkiye’den ABD zoruyla af dilediği tevatürünü yeni bir dolma şekline sokup bana kimse yutturamaz.

PKK militanlarına fiilen esir düşüldüğü, Ermenistan’ın PKK sırtından kazançlarını azamiye çıkardığı ahmakların, gafil ve hainlerin gözünden saklanabilse de; PKK zaferi dolayısıyla ve yükselen Ermeni talepleri karşısında çaresizlikten kıvrananların gelecek endişesini mes’uliyet sahibi kişiler gözden kaçırmıyor.

ASLANI KEDİYE BOĞDURUYORLAR

Türk milleti bu durumun adını koymuştur. Buna aslanı  kediye boğdurmak denir. Tabiri ben asker ocağında öğrendim. Türk milleti sabırlıdır. Tarih içinde yerini aldığı günden beri neye nereye kadar tahammül edeceğini bilir. Boğulan aslan da boğan kedi de bellidir. Aslanın ne cins aslan olduğu, aslanlığını nasıl ele geçirdiği, kedinin aslan boğmuş olmakla kedilikten sıyrılamayacağı da bellidir. Boğduran elin kimin eli olduğu daha çok bellidir.

ÖZAL İLE TÜRKİYE MÜTAREKE ŞARTLARINA GİRDİ

Turgut Özal’ın cumhurbaşkanlığı makamını işgal etmesiyle birlikte Türk topraklarına “mütareke” şartları avdet etmiştir. Türkiye o biçim Türkiyelik kılığına kültürel, siyasi, ekonomik bünyede tedavisi gayri mümkün hasarlar güdümüyle sokulmuş ve giderek, Türklere mülkiyet hakkı tanımayan bir öteki Türkiye biçimi âbâd edilmiştir. En az yirmi senedir Türkiye’de yaşayanlar olarak ikinci kez mütareke atmosferinde soluk almaya çabalıyoruz.Can ve mal emniyetimizin Türk bayrağı altında sağlanamadığı günler bu günler.

Beterin beteri kapımızı fütursuzca çalıyor. Af dileme numarasıyla İsrail’in o biçim Türkiye’ye ne yapacağını öğrenmemize az kaldı.

2015′TE TÜRKİYE ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLEYECEK

Gelin görün ki, 2013 yılında milleti tahkir eden mütareke öncekinden daha meş’umdur. Eğer gerçekten bir af dileme bahis konusuysa, İsrail kendinden ne bakımdan üstün bir ülkeden af dilemektedir? Hayır, İsrail hiçbir otoriteye “Beni affet!” diye yalvarmıyor. Sadece 2015’de Türkiye’nin Ermenistan’a özür beyan edebilmesinin yolunu açıyor.

ANLAMAMAK İÇİN AKP’Lİ OLMAK YETER

Türkiye’nin tazminat talebi vahim gelişmelerin başlangıcıdır. ABD dikte etmek suretiyle İsrail’e bir koy beş al formülünü hatırlatıyor. Türkiye (?) Ermenistan’a tazminat ödediğinde, hem Tel-Aviv’in, hem Atina’nın kârlarını azamiye çıkaracaklarını anlamamak için AKP’li olmak yeter.

http://www.internethaber.com/ismet-ozelden-bomba-ermeni-iddiasi-517718h.htm


CEMAL ENGİNYURT

Biz dostuz ayağa bakmayız. Amma göz bu kayar.

İki hafta da bir ayakkabı değiştirdiğinizi görmekteyiz.

Bu gezmeye kara lastik de giyseniz ancak bu kadar dayanır.

Allah emeğinizin karşılığını verecektir.

Çünkü emek kutsaldır.

Azminizi ve mücadelenizi kutluyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.