Yüksel'den Gül'e açık mektup

Yüksel'den Gül'e açık mektup

Ordu SMMM ( Sebest Muhasebeci ve Mali Müşarler Odsı) Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel "Ülkemiz, dünyadaki gelişmelerin de etkisiyle keskin bir virajı almaya çalışmaktadır" dedi.

Ordu SMMM ( Sebest Muhasebeci ve Mali Müşarler Odası) Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel "Ülkemiz, dünyadaki gelişmelerin de etkisiyle keskin bir virajı almaya çalışmaktadır" dedi.

Yüksel Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e açık mektup başlığıyla yazdığı açıklamasında;

  Ülkemiz, dünyadaki gelişmelerin de etkisiyle keskin bir virajı almaya çalışmaktadır. 2002"den bu yana küresel çaptaki iyileşmenin ve kaynak bolluğunun elverişli ortamını değerlendiren hükümet basta olmak üzere bu yeni dönemde Türkiye"nin bütün ekonomik ve sosyal dinamikleri zorlu bir sınav verecektir.

Takdir ettiğiniz gibi bu dönem, isabetli kararların alınmasını zorunlu kılmaktadır. İstihdamı daraltıcı politikalar yerine özendirici önlemlerin alınması yaşamsal önem taşımaktadır. Krizden en az zararla çıkılması için B planı hazırlanırken toplumsal uzlasma zemininin zorlanması başarıyı arttıracaktır.

Bu gelişmelere paralel olarak, pek çok alanda, uluslararası gelişmelere uyum açısından da önem taşıyan ve ekonomik yaşamı yakından ilgilendiren yasal düzenlemelerin, yaşam bulması söz konusudur.
Bu çerçevede, Türk Ticaret Kanunu"ndaki değişiklik, Uluslararası Muhasebe Standartları, Basel II gibi muhasebe / denetim mesleğini yeniden yapılandıran düzenlemelerin yanı sıra sosyal güvenlik reformu gibi yine uygulamada isleyişi etkileyecek ve değiştirecek yasalar söz konusudur.

Örnekleri arttırılabilecek bu yasal düzenlemeler, muhasebe mesleğinin is yükünü bu dönemde ağırlaştırmaktadır. Siyasi erkten bağımsız olarak uzun vadeli stratejilerle üretim yapan, sanayi ve hizmet kuruluşları kadar önem taşıyan meslek kuruluşları, bu dönemde, eğitim faaliyetleri ve yayınlarıyla mesleği sürdürenlere rehberlik etmekte, mesleğini ve meslek mensubunu geliştirmeye çalışmaktadır.
Muhasebe camiası, tahsilât, haksız rekabet, sürekli değişen mevzuat nedeniyle ağırlasan iş yüküyle bas etmeye çalışmaktadır.
Böylesi bir dönemde, mesleğin sorunlarına çözüm getirmekten uzak, Kayıt dışıyla mücadele ruhunu taşımayan ve bu yönleriyle beklentileri karşılamayan muhasebecilik mesleği yasasının Odalarda seçimlere birkaç gün kala değiştirilmesi kabul edilemez.
3 Mayıs tarihi itibariyle Mali Müşavir Odalarında seçimler başlıyor. Bu düzenleme kaos ortamı yaratacaktır.
Meslek örgütleri; Demokratik isleyişin vazgeçilmezi olan sivil toplumun da temel taşıdırlar ve varlık nedenleri gereği, özerk olmak durumundadır.
Ekonomik ve sosyal yasamda isleyişi yakından ilgilendiren sorunlarla boğuşan, Gelir İdaresi"nin doğal müttefiki konumundaki, 74 bin kişilik büyük ve güçlü bir aileyi temsil eden muhasebeci, mali müşavirlerin, kendi çalışma alanları düzenlenirken söz hakları olduğunu düşünüyoruz.
Hükümetin de Oda seçimlerinden çok mesleki sorunları masaya yatırma ortamı yaratmasının gerektiği kanısındayız.

  Yakın dönemde fonksiyonu artacak olan muhasebe / denetim mesleği, aynı koşullardaki iki şirketin kredilendirilmesi sürecinde, şeffaflık doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirilmesinde etkin olacaktır.

   Ekonomi için yaşamsal önem taşıyan konularda, sorunlara taraflarıyla çözüm aranması gerektiğine inanıyoruz. Bu yolla, verimli çalışma ortamının sağlanması için isabetli kararlar alınarak başarıya ulaşılacaktır.

  Aksi takdirde, Odalarda iktidarın seçim zaferi, ekonomide kayıp anlamına gelecektir. Katkımız alınmadan hazırlanan ve beklentileri karşılamaktan uzak 3568 Sayılı Yasa"da değişiklik hakkındaki tasarının yeniden ele alınması yönündeki hassasiyetimize destek olacağınızı umuyor, sağduyunuza inanıyoruz.

  Bu konuda muhasebeci mali müşavirlere destek veren sivil toplum örgütlerine teşekkürü bir borç biliriz. TBB, TTB, TEB, TDB, TMMOB ,TVHB.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.