BÜLENT BAŞARAN YAZDI: YAŞASIN İDEOLOJİLER ÖLDÜ!!!

BÜLENT BAŞARAN YAZDI: YAŞASIN İDEOLOJİLER ÖLDÜ!!!

"Biz eskiden Turancıydık ama işte ne kadar yanlış olduğumuzu gördük." diyenler ile "Biz eskiden devrimciydik ama hepsinin boş olduğunu gördük." diyenler; kapitalizm tarafından beyinleri tecavüz edilerek öldürülmüş düşünsel cesetler olarak geziniyorlar.

YAŞASIN İDEOLOJİLER ÖLDÜ!!!

Bülent BAŞARAN

img-1897-001.jpeg


İdeoloji kavramını bir öcü gibi gösterip, kapitalizmin kucağına düşenler; "İdeolojik düşünce çöptür. Onlar eskide kaldı." diyorlar.

Rüzgara göre yelken açmayı marifet sayanlar, kapitalizme teslim olup, onun pisliği üstüne bulaşanlar, içine düştükleri ilkesizliğin kılıfı olarak "ben ideolojik düşünmem" savunmasını getiriyorlar.

Sağdan da soldan da, ilkelerini, idealistliklerini, değerlerini yitirenler; ideoloji düşmanlığı şemsiyesi altında toplanıyorlar.


"Biz eskiden Turancıydık ama işte ne kadar yanlış olduğumuzu gördük." diyenler ile "Biz eskiden devrimciydik ama hepsinin boş olduğunu gördük." diyenler; kapitalizm tarafından beyinleri tecavüz edilerek öldürülmüş düşünsel cesetler olarak geziniyorlar. Ve ilginç bir şekilde bu tip insanlar her şeyin en doğrusunu bildiklerini iddia ediyorlar. Bununla da kalmıyor, ideolojik düşünceleri kötülüklerin ana sebebi olarak göstermek gibi bir küstahlığın içindeler.


Bugün "Siyasal İslam'ın" Türkiye'de elini kolunu sallaya sallaya gezinmesinin, her istediğini yapmasının, toplumun kültürsüzleşmesinin, lümpenleşmesinin, duyarlılığını yitirmesinin, ahlak ve vicdan yoksunluğunun, eğitimsizliğin temel sebebi halbuki ideolojilerin linç edilmesidir

Üç temel siyasi eğilim olan; sol, turancı ve islami ideoloji o kadar silikleşti ve muğlaklaştı ki, kapitalizm bunların hepsini sokaktan toplanan kediler gibi aynı çuvala doldurdu. Bu yolla da kendisine oluşabilecek tüm ciddi muhalefetin alt yapısını yok etti


CHP, oklarının yarısını kırdı yaktı.

MHP, Turan ülküsünden Arap birliğine yöneldi.

İslamcılar, İsrail düşmanlığından piyasacı liboşlara dönüştüler.

İdeolojisizlik, ilkesizlik şeklinde tezahür etmeye başladı.

Halktaki bu pragmatik ahlaksızlık sosyalist grupları da temelsiz bıraktı.

Nispeten sağlam kalan sosyalist ideoloji, bu ahlaksızlık ortamı içinde bir romantizme dönüştü.

Hayalci işini bilmezler olarak ortada kaldık. (Devam edecek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.