Vakfı şirket mi sanıyorlar?

Vakfı şirket mi sanıyorlar?

“Bu nasıl bir yaklaşımdır ki, Orduluların yararına bir takım hizmetleri misyon edinmiş bir kurumun menfaatleri, şahsi menfaat olarak değerlendiriliyor. Türk Medeni Kanunu ve 903 sayılı kanun hükümlerine göre kurulan Ordu İli Kültür ve Kalkınma Va

Ankaradakı Ordulular vakfına yapılan haksız suçlamalara karşı çıkan ordulular bir acıklama yaparak vakıf binasının satılmasına ilişkin karara tepkisini koydu.

Açıklama aynen şöyle...

VAKFI ŞİRKET Mİ SANIYORLAR?


Ordu Valisi Sayın Ali Kaban, Özel İdarenin mülkiyetinde olup sembolik bir kira karşılğında Ankara"daki Ordulular Kültür ve Kalkınma Vakfına tahsis edilen binanın satışı için İl Genel Meclisince alınan karar ile ilgili,

“ Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettişlerince yapılan teftiş sonucu düzenlenen 28.06.2006 tarihli 20 nolu denetim raporunda; “Vakfın son üç yıllık dönemde kamuya ait bir varlığı kullanmak suretiyle 48.605,00.-YTL kira geliri elde ettiği, buna mukabil İl Özel İdaresine kira bedeli olarak 3.725,00.-YTL. kira ödediği, böylece vakfın üç yıllık dönemde 45.000,00.-YTL kazanç sağladığı, konun bu yönüyle değerlendirilmesi gerektiği”, belirtilmiştir.

Asıl olan Ordu Vilayeti sınırları içerisinde yaşayan yediyüzbinin üzerindeki vatandaşımızın gündelik öncelikleri olduğu; kişilerin şahsi menfaati ve keyfinin önde gelemeyeceği keyfiyeti göz önünde bulundurularak, yapılan işlemin Ordu"nun lehinde bir çalışma olduğu aşikârdır" . Şeklindeki açıklaması Ankara"daki vakıf üyesi Ordulular arasında şaşkınlık yarattı.

“Bu nasıl bir yaklaşımdır ki, Orduluların yararına bir takım hizmetleri misyon edinmiş bir kurumun menfaatleri, şahsi menfaat olarak değerlendiriliyor.

Türk Medeni Kanunu ve 903 sayılı kanun hükümlerine göre kurulan Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı, Vakıf Resmi senedinin 29.maddesine göre yıl içerisinde elde edilen gelirin %80"ni sosyal ve kültürel amaçlarına (Burs ve Yardımlara) sarf ve tahsis etmek zorundadır.

(Ordukentgazetesinin  notu)

 Ordu Valisi ve İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin tarafından tepki gösterilen ve satış kararına neden olduğu söylenen, "Rant" diye bahsedilen rakkam 3 yıllık; 45bin YTL, Yıllık; 15 Bin YTL, Aylık; ortalama 1.250 YTL . Yani Ankaradaki normal vasıfsız işçinin maaşı kadar...

Dolayısıyla elde edilen gelirlerden kişilerin rant sağlaması mümkün değildir.  Elde edilen gelirler ne kadar çok olursa bir o kadar daha öğrenciye burs ve yardım etme imkanı doğacaktır.

Zaten bu husus da Vakıflar Genel Müdürlüğünün denetimine tabidir.

Bu madde hükmüne göre, hiçbir kimsenin şahsi menfaati söz konusu olabilir mi? “ diyen Ankara"daki vakıf üyesi Ordulular, yapılan bu değerlendirme ve açıklamanın gerçekle bağdaşmadığını, Sayın Valimizin Vakfın şirketler gibi kar amacına yönelik bir kurum olamayacağını bilmesi gerektiğini söylemektedirler."                                   

                                                                               Ankara"daki Ordu"lular

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.