Turistlerin Karadenizde daha çok kalmalılar
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Karadeniz'e gelen turistlerin geceleme süresinin artırılması için tesislerin yenilikler sunması gerektiğini söyledi.
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Karadeniz'e gelen turistlerin geceleme süresinin artırılması için tesislerin yenilikler sunması gerektiğini söyledi.
2007 yılı verilerine bakıldığında, turistlerin tesise geliş sayıları ve geceleme dağılımına göre, Karadeniz Bölgesi'nin yüzde 4'lük payı ile 5. sırada yer aldığına dikkat çeken Kansız, bu alanda bölge illerindeki tesislerin büyük bir eksiklik yaşadığını, sadece kültür turizmi ile yetinilmemesi gerektiğine işaret etti.
Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'a gelen yaklaşık 312 bin civarındaki yerli ve yabancı turistin ortalama 1,5 gün bölgede kaldığına dikkat çeken Kansız, "Turizm Bakanlığı'nın yaptığı istatistikî çalışmalara göre, 2007 yılında bölgelere göre tesise geliş sayıları ve gecelemeler dağılımda Akdeniz Bölgesi yüzde 36 ile ilk sırada, yüzde 24 ile Marmara ikinci, yüzde 20 ile Ege Bölgesi üçüncü, İç Anadolu yüzde 11 ile dördüncü, yüzde 4 ile Karadeniz beşinci, Güney Doğu Anadolu yüzde 3'le altıncı ve yüzde 2'lik derecesiyle de Doğu Anadolu Bölgesi son sırada yer almaktadır. Bölgemize son yıllarda gelen yerli ve yabancı turiste sayısında ciddi artışlar yaşanmasına rağmen, burada konaklama sürelerinin düşük olması dikkat çekmektedir." dedi.
Trabzon'da turistlerin geceleme süresinin artırılması için mutlaka tesislerin yenilikler sunması gerektiğini kaydeden Kansız, bu alanda bölge illerindeki tesislerin büyük bir eksiklik yaşadığını, sadece kültür turizmi ile yetinilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Kansız, Trabzon'da Turizm İşletme Belgeli toplam 23 adet tesiste bin 239 oda ve 2 bin 517 yatak kapasitesi bulunduğunu, 13 tane de Turizm Yatarım Belgeli tesisin bulunduğunu belirtti. İsmail Kansız, 164 belediye belgeli tesisin de 5 bin 300 yatak kapasitesine sahip olduğuna değindi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.