Trabzon Meteorolojik Radarı İçin Geri Sayım Başladı

Trabzon Meteorolojik Radarı İçin Geri Sayım Başladı

Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürü Numan Çam, bölgemiz için hayati önem arz eden ve 3 milyon dolara mal olacak Trabzon Meteorolojik Radarı için geri sayım başladı.

Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürü Numan Çam, bölgemiz için hayati önem arz eden ve 3 milyon dolara mal olacak Trabzon Meteorolojik Radarı için geri sayımın başladığını belirterek “Ordu"dan Hopa"ya kadar, kuzeyde Karadeniz ve iç kısımlarda, yükselen dağlar izin verdiği ölçüde, 200 km çapında geniş bir alanda 575 metre yüksekliğindeki radar vasıtasıyla kısa süreli tahmin ve uyarı sistemini hayata geçireceğiz” dedi.

AKP Trabzon Milletvekili Asım Aykan"a Meteoroloji Bölge Müdürlüğü çalışmalarına desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi verildi. Plaketini Bölge Müdürü Numan Çam"dan alan Trabzon Milletvekili Aykan, meteorolojik faaliyetlerin özellikle bölgemiz açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Meteorolojiden bilgi almadıkça birçok kurumun iş görmesi imkansız.

Bunun bilincinde olarak her zaman bölge müdürlüğümüze destek vermek önceliklerimiz arasında oldu. Bölge müdürümüze de nazik takdiminden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bölge Müdürü Numan Çam, yatırım projelerine kaynak aktarımı konusunda özellikle son yıllarda sorun yaşamadıklarının altını çizerek, Trabzon Milletvekili Asım Aykan"a projelerine verdiği özel desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Teknolojiyi silahlı kuvvetlerden sonra en üst düzeyde kullanan kurum olduklarını vurgulayan, mahkemelerin dahi kurumlarından bilgi aldığını kaydeden Çam “Mevcut 8 meteoroloji istasyonumuzun yanında 5 ayrı insansız otomatik meteoroloji gözlem istasyonu daha Uzungöl, Kümbet, Ayder, Bulak ve Zigana mevkilerinde hizmet vermeye başlayacak. Bu istasyonlar sayesinde bölgemiz için daha lokal gözlemler yapma imkanı bulacağız” diye konuştu.

Bölgemiz için hayati önem arz eden 3 milyon dolara mal olacak Trabzon Meteorolojik Radarı için geri sayımın başladığı müjdesini de veren Çam, şunları söyledi: “Akçaabat"a bağlı Mersin Beldesi"nde yer tahsisi yapıldı ve Ordu ilinden Hopa"ya kadar, kuzeyde Karadeniz ve iç kısımlarda, yükselen dağlar izin verdiği ölçüde, 200 km çapında geniş bir alanda 575 metre yüksekliğindeki radar vasıtasıyla "kısa süreli tahmin ve uyarı sistemini hayata geçireceğiz. 0–4 saat arasında tespitler yapacak olan bu sistem sayesinde ani hava değişimlerinden anında haberdar olacak ve ilgili yerlere bilgi aktararak pek çok istenmeyen doğa olayının da önüne geçilmesini sağlayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.