Ordu denizi kirli çıktı

Ordu denizi kirli çıktı

Ordu'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümlerde, 13 plajdan 7'sinin kirli olduğu ortaya çıktı.

Ordu'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümlerde, 13 plajdan 7'sinin kirli olduğu ortaya çıktı.


Sıcaklarla beraber denize girenlerin sayısında artış yaşanırken, İl Sağlık Müdürlüğü deniz suyu tetkiklerine başladı. Yapılan laboratuar çalışmalarında, toplam 13 plajdan su örnekleri alan ekipler, bunları tahlillere gönderdi.

Yapılan araştırmalarda Ünye'de 3, Perşembe'de 2, Gülyalı ve Fatsa'da 1 plajın insan sağlığına zarar verecek derecede kirli olduğu tespit edildi. 2008 yılı mayıs ayına ait deniz suyu sonuçları Su Kirliliği Yönetmeliği'nin rekreasyon amacıyla kullanılan standart değerlerine göre Fecal Streptococ 100'ün üzerindeki değerler bozuk olarak kabul ediliyor.

Buna göre, kirli olarak kabul edilen 7 plajın streptococ değerleri şöyle çıktı: "Ünye Mavi Deniz Kumsal ve Uzun Kum Plajı 200, Gölevi Kumsal Plajı 180, Perşembe Üçer Kamping ve Efirli Polis Kampı Plajı 200, Gülyalı Küçük Ev Plajı 110, Fatsa Dolunay Plajı 200."


Söz konusu plajların bulunduğu belediyelerin Sağlık Grup Başkanlığı tarafından uyarılacağı ve gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi. Yetkililer bir sonraki tahlile kadar bu plajlara girilmesinin insan sağlığı açısından tehlikeli olacağını belirtti.

Yaz boyunca aylık periyotlar halinde deniz suyu analizleri yaptırılarak halkın bilgilendirilmesine devam edileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.