Kar hayatı felç etti

Kar hayatı felç etti

ORTA Karadeniz’de etkili olan kar yağışı hayatı felç etti.

ORTA Karadeniz"de etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Samsun"da 50, Çorum"da 250, Ordu"da 230 ve Amasya"da 120 köy yolu ulaşıma kapandı. Sinop"ta ise şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle gemiler limana demirledi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Orta Karadeniz Bölgesi"nde de hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışının etkili olduğu Samsun"un Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde 2 gündür hayat felç oldu. 50 köy yolunun kapandığı Samsun"da, Ankara karayolunda zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmedi. Karayolları ekipleri de buzlanmaya karşı yollara tuz döktü. Ev ve işyerlerinin önü karla dolanlar, kazma ve küreklerle yol açmaya çalıştı.

Ordu"da ise Boztepe mevkii ile Kabadüz, Akkuş, Mesudiye ve Gürgentepe ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 230 köy yolu ulaşıma kapandı. Ordu"da kar kalınlığı yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Çorum"da da 2 gündür devam eden kar yağışı sonucu merkez ve ilçelere bağlı 250 köy yolu ulaşıma kapandı. Amasya"da da etkili olan kar yağışı nedeniyle 120 köye ulaşım sağlanamıyor. Sinop"ta da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle gemiler limana demirledi. Karadeniz"de, özellikle açık denizde etkisini artıran ve hızı 90 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına büyük dalgalara neden olurken, balıkçı tekneleri ve yük gemileri Sinop limanına sığınarak korunmaya çalıştı. Yaklaşık 100 balıkçı teknesi, fırtına nedeniyle denize açılamadı.

Diğer taraftan Samsun, Ordu, Çorum ve Amasya"da kapalı köy yollarının açılması için ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürüyor.
Meterolojiden yapılan açıklamada, şiddetli fırtınanın birkaç gün daha sürebileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.