Güzel Sanatlar Lisesi binasını bekliyor
Her ilde olmayan, olan illerin birçoğunda da binası bulunmayan bu okul türümüz için tanınmış olan bu yatırım olanağının elden kaçırılmaması gerekli. Herkesin bu konuda üstüne düşeni yapıp bu okul binasını ilimize, ilimizin öğretim dünyasına, kültür-sanat
Kültür ve Turizm kenti olacağını iddia ettiğimiz Orduda Güzel sanata kim meyil duyacak (!?) ta Ordu kentinin Karadenizin en kültürlü kenti olduğu gerçeğini bizde dosta düşmana ilan edeceğiz...
Bakın Güzel Sanatların kısa geçmişi nasıl oluyor ilimizde....
2000-2001 Eğitim-öğretim yılında açılan Ordu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi aradan geçen 8 yıla rağmen hala kendi öğretim yapısına uygun bir binaya kavuşamadı.
2000-2001 2002-2003 eğitim-öğretim yıllarını Fen Lisesi binasının en üst koridorunda geçiren okul, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Gülyalı ilçesi Turnasuyu İlköğretim Okulu hizmet binasına taşındı.
Halen bu binada adı geçen ilköğretim okuluyla birlikte eğitim-öğretim çalışmalarına devam edilmekte.Okulun yatılı öğrencileri ise, Fen Lisesi Pansiyonunda barınıyor.
Okul ile Pansiyon binası arasında yaklaşık 9 km mesafe bulunuyor.
Şu an eğitim-öğretim çalışmalarının yürütüldüğü ilköğretim binası okulun eğitim-öğretimine uygun olmadığı gibi birimleri de yetersiz kalmakta.
Türkiye" de 54 adet olan ve ilimizin türünde tek okulu olan komşu illerden ve ilçelerden de öğrenci alan ve yatılı olan Ordu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi"nin bina projesi 2006 yılında MEB tarafından onaylanarak 2007-2008-2009 yatırım planına alındı.
Proje 3 bloktan oluşmaktadır: Okul binası,pansiyon ve konser salonu.
Projenin bir bölüm ödeneği de il özel idaresine geldi.
Ancak aradan geçen 1,5 yıla rağmen hala okulun bina ihalesi dahi yapılmadı.
8 dönümlük bir arsaya göre gönderilen 3 bloklu (okul-pansiyon-konser salonu) proje tahsis edilen arsaya yerleştirilemedi.
Ordu Belediyesinden talep edilen imar değişikliğiyle proje arsaya yerleşti.
Bu sefer de Belediyenin imar değişikliğine (okula verilen arsaya) Zirve Kent yönetimi itiraz ederek Mahkemeye verdi.
Mahkeme süreci devam ettiği için arsaya yönelik bir yatırım çalışması yapılamamakta.
Mahkemenin yaklaşık 1 yıl sürmesi beklenmekte.
MEB bu süreçte yatırım planını iptal etme olasılığı bulunmakta.
Yani 2000 yılından beri yürütülen bina yaptırma çalışmalarının boşa gitmesi , yıllardır verilen mücadelenin heba olması anlamına geliyor.
Ayrıca., zaten çok az kamu yatırımı alan ilimizin çok önemli bir okul binası yatırımını kaybetmesi anlamına geliyor.
Ayrıca, bu projeyle ilimize yaklaşık 500 kişilik bir konser salonu kazandırılmış olacak.
Bu da kültür-sanat kenti olmaya çalışan ilimizin bir kazanımı olacaktır.
Çözüm olarak, okul için tahsis edilen arsaya (Belediyeden alınan ve mahkemelik olan bölüm hariç) projenin 2 bloğunun (okul-pansiyon) yapılması için çalışmaların ivedilikle başlatılması ve MEB " nın projeyi iptal etmesinin önlenmesi.
Daha sonra mahkeme kazanılarsa, kalan arsaya konser salonu yapılması.
Mahkeme kaybedilirse başka bir alana konser salonunun yapılması.
Her ilde olmayan, olan illerin birçoğunda da binası bulunmayan bu okul türümüz için tanınmış olan bu yatırım olanağının elden kaçırılmaması gerekli.
Herkesin bu konuda üstüne düşeni yapıp bu okul binasını ilimize, ilimizin öğretim dünyasına, kültür-sanat dünyasına kazandırılması, güzel sanatlara yetenekli öğrencilerini bu olanaktan yoksun bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz.
Ne dersiniz sevgili Ordulular..
Bizimde bir güzel sanatlar okulumuzu içeren küçük bir kompleksimiz tamda yapılacakken iptal edilmese fena mı olur?
Hadi bi omuzda siz verin ve bu küçük sorunu aşıp temel'i atalım...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.