EMEK: Değişiklik yeterli değil
Emek Partisi Ordu İl Başkanı Çoşkun Özbucak: Yaptığı açıklamada parti olarak SSGSS'de yapılan değişiklikleri yeterli bulmadıklarını söyledi.
Emek Partisi Ordu İl Başkanı Çoşkun Özbucak: Yaptığı açıklamada parti olarak SSGSS'de yapılan değişiklikleri yeterli bulmadıklarını söyledi.
Özucak yaptığı yazı açıklamanın devamında:
"Emek Platformu"nun 14 Mart"ta iki saatlik iş bırakma eylemi gösterdi ki, emekçilerin birliği önünde duracak güç yoktur. Hükümet, SSGSS yasa taslağına karşı çıkanları yalancılıkla suçlarken yasayı üzerinde değişiklik yapmadan çıkaracağını söylemişti. Ama Emek Platformu ile masaya oturmak zorunda kaldı. Emek Platformu, yasanın tümüyle geri çekilmesi için eylem yaparken birdenbire ne oldu da bir iki değişikliğe yüzde seksen oranında anlaştıklarını söyleyebildiler?!
Meclis"e gönderilen son biçim incelendiğinde yasa taslağının özü koruduğunu anlaşılacaktır. Yasa taslağında emeklilik için ön görülen 9000 işgününün 7200 işgününe çekilmesi kazanım olarak sunulmaktadır. Oysa emeklilik için 7000 olan işgünü 7200 işgününe çıkarılmıştır. Yani emeklilik için fazla olan işgünü daha da artırılmıştır. Kazanım denilen aslında bir kayıptır.
Yine yasa için mücadele ederken çocuklarımızın geleceğine de sahip çıkıyoruz deniyordu. Oysa yasanın çıkmasından sonra işe başlayanların yani çocuklarımızın geleceği tümüyle karartılmaktadır.
Hastanelerde ayakta tedavide hastadan para alınacak. Özel hastanelere gidenler fark ücreti adı altında ödeme yapacak. Yeşil kart kaldırılacak. Asgari ücretin üçte biri kadar geliri olan herkesten sağlık sigortası kesintisi yapılacak. Emeklilik yaşı yükselecek. Kısacası, hükümet, emekçilerin iki saatlik eyleminden korktu ve masaya oturdu. Ama Emek Platformu bekleneni yapamadı ve küçük değişikliklerle hükümetin (Aslında IMF"nin) istediği oldu.
Zaman geçmiş değildir. Yasa görüşülüyor. Yerel alanda, illerde, ilçelerde, işyerlerinde geleceğimizi karartan SSGSS yasa taslağının geri çekilmesi için birliğimizi ve mücadelemizi sürdürmeliyiz.
Zaman tek tek mücadele etme zamanı değil. Emek Platformu"nun merkezi eksikliğini yerelden, illerden yükseltilecek mücadelelerle gidermek gerekiyor. İşçiler, kamu emekçileri, işsizler, esnaf, köylü, genç herkes seslerini ve güçlerini birleştirmelidir. Geleceğimizi karartan SSGSS yasa taslağını geri çektirmek için kim mücadeleye çağırıyorsa sendika ve parti farkı gözetmeden katılım sağlamalıyız. Hükümete geri adım attıran bu birlikti. Yeniden birlikte mücadele etmekten başka seçeneğimiz yok. Zaman geçmeden sesimizi yükseltelim.
Yasa çıktıktan sonra değiştirilmesi zorlaşacaktır. Hükümet bunu bildiği için de yasanın özünü bozmadan küçük değişikliğe razı olarak Meclis"te görüşmeye başladı. Geleceğimizin karartılmasına izin vermemek için yerel platformları güçlendirelim. El ele, omuz omuza gelerek yasanın tümden geri çekilmesini sağlayalım" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.