Dikiş makinası operatörlüğüne ihtiyaç artıyor
Ordu'da önümüzdeki dönemde istihdam artışının yüzde 78.7'sinin dikiş makinesi operatörlüğü mesleğinde olacağının öngörüldüğü açıklandı.
Ordu'da önümüzdeki dönemde istihdam artışının yüzde 78.7'sinin dikiş makinesi operatörlüğü mesleğinde olacağının öngörüldüğü açıklandı.
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde iller bazında hazırlanan rapora göre, Ordu'da 12 ay sonra istihdamın yüzde 1 oranında artacağı öngörüldü. Çeşitli meslek gruplarında yapılan anketler sonucunda çalışanların yüzde 68'i erkek, yüzde 32'si kadın olarak belirlendi.
Hem erkeklerin hem de kadınların en çok çalıştığı mesleğin beden işçiliği olarak açıklandığı raporda, sektörlerin büyüme oranlarına ve önerilere yer verildi. En büyük istihdam artışının dikiş makinesi operatörlüğü mesleğinde olacağının belirtildiği sonuç raporunda, şu bilgilere yer verildi:
"Temininde güçlük çekilen mesleklerde tekstil sektörünün ağırlığı görülmektedir. En çok temininde güçlük çekilen meslek dikiş makinesi operatörüdür. Temininde güçlük çekilen mesleklerde istihdam edilmek istenen kişilerin yüzde 69.9'u dikiş makinesi operatörüdür. İstihdamında en çok artış beklenen meslek Dikiş Makinesi Operatörlüğüdür. Toplam istihdam artışının yüzde 78.7'sinin bu meslekte olacağı öngörülmektedir. Ayrıca beden isçiliği, taş yontma isçiliği ve reçmecilik mesleklerinde de istihdam artışı beklenmektedir."
İstihdamında azalış beklenen tek meslek olarak beden isçiliğinin gösterildiği raporda, sektörel olarak en fazla istihdam artışı tekstil ve tekstil ürünleri imalatıyla inşaat sektörlerinde beklendiği kaydedildi. Gıda ürünleri, içecek ve tütün imalatı sektöründe istihdam azalması olacağının kaydedildiği sonuç raporunda şu önerilere yer verildi:
"İşgücü piyasası içerisinde tekstil ve tekstil ürünleri imalatı sektörünün payı ve önemi büyüktür. 12 ay sonraki yeni işgücü ihtiyacının büyük bir bölümünü bu sektör oluşturmaktadır. Bu sektördeki hareketlilik gözlem altına alınmalı, ihtiyaçları anında tespit edilip karşılanmalıdır.
Bu kapsamda aktif istihdam politikaları, işgücü ihtiyacı duyulan ve temininde güçlük çekilen mesleklere yöneltilmelidir. İşgücü ihtiyacı duyulan mesleklerde mesleki eğitim kursları açılmalı ve bu kurslarda işgücü piyasasının aradığı nitelik ve becerilere yönelik eğitim verilmelidir. İş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri ile işsizler ve öğrenciler işgücü piyasasının eleman ihtiyacı duyduğu mesleklere yönlendirilmelidir."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.